Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Skvělý obrat v závěru, Oceláři jsou stále neporažení!

13.09.2016 · Daniel Ježek
Slezané ve třetím kole na ledě WERK ARENY přivítali litvínovskou Vervu. Dlouho bezbrankové utkání nabídlo přesné trefy až v závěrečné části hry. Hosté se sice dostali do vedení, Rastislav Špirko ale dvěma přesnými zásahy rozhodl o výhře Ocelářů!
3.kolo, úterý 13.9.2016
Třinec
Litvínov
2:1
Třetiny: 0:0, 0:0, 2:1  Branky a nahrávky: 49. Špirko, 53. Špirko (Petružálek, M. Růžička) - 47. Reichel (Kubát, Lukeš). Rozhodčí: Úlehla, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:6, navíc Marosz (TRI) 10 min OT – Doležal 5 min + DKU, Černý (oba LIT) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: . Diváci: 3 955. Střely na branku: 32:18. Zblokované střely: 9:13. Hity: 9:9. Vhazování: 49:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1.  
Hrubec – Jank, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Špirko, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa.
Janus – Kubát, Gula, Sklenička, Pavlík, Sörvik, Pavelka, Kokeš – Lukeš, V. Hübl (A), Reichel – Nejezchleb, R. Hanzl (A), Hořava – Trávníček (C), J. Černý, Martynek – Doležal, M. Hanzl, Jurčík.

Komentář k zápasu

Utkání začalo ve vysokém tempu, během úvodní minuty se mohlo skóre měnit na obou stranách. Litvínovští nedokázali využít přečíslení dvou proti jednomu, teč Martina Růžičky pak na druhé straně orazítkovala tyč Janusovy branky. Další šance ke skórování mohla nabídnout šestá minuta, Verva ale svou přesilovku nezužitkovala.

Obdobně si vedli také Oceláři po uplynutí poloviny úvodní dvacetiminutovky. Jakub Černý fauloval dvakrát, Slezanům ale ani čtyřminutová početní výhoda úspěch nepřinesla. V největší šanci stál Špirko, Janus ale svou mezírku mezi betony utěsnil. V závěru periody ještě pronikající Kane podruhé orazítkoval litvínovskou tyčku.

Druhá část hry byla na gólové šance poněkud skoupější, než jejích předchůdce. Hráči s drakem na hrudi přitom měli ke skórování dostatek prostoru i času, Litvínovští domácím nabídli hned sedm minut hry v početní výhodě. Slezané nedokázali potrestat menší trest Trávníčka, ani pětiminutové vyloučení Doležala.

Krušnohorci si také zahráli početní výhodu, a to hned dvojnásobnou. Po faulech Marosze a Kanea Vervu čekalo čtyřicet vteřin hry pěti proti třem. Výhoda byla rozdělena mezi dvě třetiny, Litvínovu se ale třineckou zeď jménem Hrubec překonat nepovedlo.

Po úspěšně ubráněném oslabení se mohli do vedení dostat domácí, střela Petružálka v přečíslení ale přesná nebyla. Za dvě minuty musel těžký zákrok vytáhnout Šimon Hrubec, který čelil nájezdu Robina Hanzla.

Skóre se tak měnilo až v minutě sedmačtyřicáté. Po faulu Noska měla Verva k dispozici čtyřminutovou početní výhodu, její první část zužitkovala za šest vteřin. Střelu Karla Kubáta mezi Hrubcovy nohy tečoval Kristián Reichel. Brankář Ocelářů byl bezmocný.

Litvínovské vedení ale nemělo dlouhého trvání. Poté, co Slezané ubránili druhou část Noskova trestu, se radovali z vyrovnávající branky. Jakub Petružálek sklepl Noskovu střelu pro Rastislava Špirka, slovenský forward si potáhl kotouč a poslal jej za záda ležícího Januse.

Za další tři minuty dostali Oceláři možnost otočit vývoj zápasu, když se hosté vyfaulovali do tří. Osmašedesát vteřin trvající dvojnásobná početní výhoda přinesla kýženou branku. Slezané vymíchali bránící trojici, Rastislav Špirko přidal svou druhou trefu utkání. Luxusní přihrávku Špirkovi opět předložil Jakub Petružálek.

Hosté mohli srovnat hned vzápětí, Hrubce po Gulově pokusu zachránila tyč. Domácí příznivci poté trnuli při hostující přesilovce, Oceláři ale svého soka do větší šance nepustili. Dvě a půl minuty před koncem třetiny byl naopak faulován Petružálek a domácí hráli v početní výhodě.

Hráči s drakem na hrudi sice uklidňující branku nepřidali, Verva ale již neměla dostatek času ke srovnání. Oceláři i nadále zůstávají neporaženi, na kontě mají devět bodů.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třinec): „V první třetině jsme měli nějaké šance, tam jsme mohli dát gól. Zápas se pak odvíjel od urputné hry Litvínova. Hosté hráli s nasazením, nebyl to hezký hokej, ale spíše boj. Ten se nám povedlo vyhrát. Soupeř nezvládl konec zápasu, udělal dva fauly a my dostali příležitost ke skórování. Máme dost zkušených hráčů na to, aby to dokázali potrestat. Jsem spokojený, že se povedlo urvat tři body. Byla to otázka vůle mužstva, protože na našem pohybu byl znát zápas v Plzni. Nemělo to dnes takový šmrnc, jako jindy.“

Radim Rulík (HC Verva Litvínov): „Nepodali jsme špatný výkon, závěr zápasu jsme však nezvládli takticky. Soupeři jsme darovali dva fauly, to se do taktiky také počítá. Byla to naprosto zbytečná vyloučení, Třinci jsme vlastně nabídli překlopení zápasu na jeho stranu. Domácí využili přesilovku pět na tři. My ji sice taky měli, ale byla rozdělená přestávkou. Neměli jsme tolik času, jako Třinec. Soupeř tu přesilovku proměnil, byl úspěšnější a já mu gratuluji k vítězství.“