Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V Plzni za tři body! Dvěma góly se blýskl Hrňa!

11.09.2016 · Daniel Ježek, Vojtěch Honzík
Oceláři se poprvé představili na soupeřově ledě. Ve druhém kole zavítali do Plzně. Na západě Čech sehráli vyrovnanou bitvu, kterou rozhodla lepší střelecká produktivita. Erik Hrňa vsítil dvě branky, velkou měrou týmu pomohl také Šimon Hrubec. Oceláři mají další tři body.
2, neděle 11.9.2016
Plzeň
Třinec
1:2
Třetiny: 0:1, 0:0, 1:1  Branky a nahrávky: 56. Indrák – 12. Hrňa (Polanský, Marosz), 49. Hrňa (Irgl, Roth). Rozhodčí: Souček, Čech - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 214. Střely na branku: 29:20. Zblokované střely: 9:7. Hity: 11:9. Vhazování: 37:36. Průběh utkání: 0:2, 1:2.  
Machovský – Pulpán (A), Čerešňák, D. Sklenička, Moravčík, Kvasnička, Kubka, M. Špaček – D. Kubalík, Kracík (A), Indrák – T. Svoboda, Stach, Kratěna (C) – Johnson, Hrnka, Lev – Schleiss, Koreis, Suchý.
Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Špirko, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa.

Komentář k zápasu

Utkání odšpuntoval svou ranou po zachycení domácí rozehrávky Marosz, Machovský byl připraven. Na druhé straně již zvedl fanoušky ze sedaček Svoboda, ale v dobré příležitosti rozvlnil síť pouze z boku. Hrubce ohrozil také Kubalík, jeho projektil vyslaný z pravého kruhu nakonec po zákroku hostujícího gólmana skončil v ochranné síti.

V polovině úvodní části čekal na pozici falešného obránce na modré Petružálek, jeho rána na Machovského neplatila. Poté se ale již Oceláři radovali. Ještě na jaře indián Erik Hrňa nabral rychlost na pravé straně, prohnal se kolem Kubky a po dlouhé kličce přehodil i ležícího brankáře Západočechů.

Následně se po rozmíšce před brankou dostalo početní výhody pro domácí a ti tlačili. Čerešňákův tečovaný pokus skonči těsně mimo, po chvilce vypadla Indrákova rána Hrubcovi z výstroje, na brankovišti ale volný touš nikdo z modrobílých nedokázal dorazit. V závěru třetiny ještě stejný hráč posunul do dobré pozice Kubalíkovi a na druhé straně Irgl na Adamského, oba útočníky však vychytali brankáři. Když pak těsně před sirénou Machovský ustál betonem dorážku Polanského, svítilo o přestávce na kostce nad ledem fotbalové skóre 0:1.

Za vyrovnáním se zkraje prostřední části hnal Indrák s Kracíkem, oba shodně vyjeli zpoza branky a zakončili, Hrubec si bližší tyčky pohlídal. Na druhé straně Kane vyslal pumelici z pravého kruhu, Machovský vyrazil nad maskou. Po chvilce přebruslil Kubalík posledního hráče Třince, ten jej lehce potáhl a nebezpečí zamezil. Následně v situaci dva na jednoho předložil Špirko před poloprázdnou klec Západočechů Růžičkovi, ten promáchl. Asistent se proměnil i ve střelce, dorážkou rozezvučel za Machovským tyč.

V polovině utkání bylo již v takovém počasí indiánům ještě více horko, to když putovali na více než minutu do tří. Ocelářům se však příliš nevedlo a domácí gólman tak v náručí ukryl pouze rány pár kroků za modrou v podání Hrabala a Noska. V závěru třetiny hrozili domácí. Nejprve neprošla přihrávka Indráka na Kubalíka, poté nebezpečně tečoval Johnson ránu Kratěny. Hrubec však odolal a do kabin se tak odcházelo za stejného stavu jako o přestávce první.

Zkraje poslední dvacetiminutovky se dostalo početní výhody hostům, avšak paradoxně měli největší šancí Plzeňští. Všem na ledě pláchl Lev, jeho svižnou střelu ale našel Hrubec v lapačce. Jeden muž v poli se na dvě minuty stal výsadou i pro modrobílé, ovšem ty zradila muška. Nepřesně zacílil z pravého kruhu Kratěna, z druhé strany Svoboda a od modré Pulpán. Pobídka na teč ze stejné pozice v podání Lva skončila na hrudi brankáře Třince. Skórem tak pohnuli až Slezané. Irgl vybídl křižnou příhrou pásmem Erika Hrňu, který z první vymetl bližší horní růžek.

Brzké snížení měl na holi Kubalík u pravé tyčky, puk letící vzduchem ale poslal jen do boční sítě. Nevedlo se v oslabení ani Kratěnovi, který vypálil po příhře v situaci dva na jednoho, Hrubec se stihl přemístit. Pak se ale již domácí dočkali. Velkou hokejovou parádu předvedl Miroslav Indrák, který nabral rychlost ve středním pásmu, z obránců si udělal kužely a ač faulován, dokázal zavěsit pod břevno. Vyrovnání měl po přistrčení Lva na vrchol kruhu Johnson, Hrubec černý nesmysl vyrazil. Stejně tak při hře bez brankáře ránu Stacha z levého kruhu a Čerešňáka od modré. Byl tak důležitým faktorem utkání, ve kterém Třinec vybojoval v Plzni všechny body.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): Ze začátku jsme hráli nervózně, pak jsme se zlepšili, první třetina byla z naší strany dobrá, hrálo se vyrovnaně. Pak jsme ale udělali chybu v rozehrávce a Erik Hrňa skóroval. Ve druhé třetině jsme měli hrozně moc vyloučených a ztratili jsme mnoho sil. Dobré ale bylo, že jsme ubránili oslabení pět na tři. Vzalo nám to hodně sil, Ondra Kratěna se Lvem byli často na oslabení, což se na nich podepsalo. Chybou bylo vyloučení Nicka Johnsona, který se nechal zbytečně vyloučit a oni dali druhou branku. To se nesmí stávat, v kabině jsme o tom hned po utkání mluvili.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): V první řadě bych chtěl poděkovat týmu, který předvedl bojovný výkon, ten podpořil i Šimon Hrubec. Měli jsme strach z úvodu utkání, ale bylo to od nás dobré. Dali jsme první gól, což pro nás bylo rozhodující. Rozhodnout jsme mohli v přesilovce pět na tři, tu jsme ale sehráli špatně, pak jsme byli rádi, že jsme sami neinkasovali. Nakonec jsme to ubránili a vyhráli.