Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři na domácím ledě řádili, Budějovicím dali osm gólů!

04.03.2016 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Varadi vstoupili do utkání velmi aktivně a už po úvodní části si do kabiny odnášeli tříbrankový náskok. Pod výrazné vítězství se ovšem nejvíce podepsal start závěrečné periody, kdy mladí Oceláři nastříleli během necelých pěti minut hned čtyři góly!
45.kolo, pátek 4.3.2016
Třinec
České Budějovice
8:1
Werk aréna
Třetiny: 3:0, 1:1, 4:0  Branky a nahrávky: 4. Pala (Murín, Miloš Roman), 11. Murín (Lacka, Imrich), 18. Flok (Pala), 28. Petrák (Miloš Roman, Lacka), 42. Stránský (Sztwiertnia, Lorek), 42. Petrák, 44. Sztwiertnia (Lacka, Bartko), 45. Lorek (Petrák) – 28. Pixa. Rozhodčí: Fiedler – Mikler, Novák. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 236. Střely na branku: 48:26. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 8:1.  
Dudáček – Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Stránský, Imrich – Petrák, Švaňa, Flok, Sztwiertnia, Lacka, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala
Spáčil (42. Hauser) – Svoboda, Farka, Matoušek, Žáček, Klinecký, Benda, Radoš – Doktor, Sloboda, Marcilis, Šulek, Sigmund, Prokeš, Pixa, Panáček, Bárta

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí junioři vstoupili do utkání velmi aktivně a už ve čtvrté minutě si svou snahou vynutili prví početní výhodu, na jejíž využití potřebovali pouhých deset sekund. Rána Murína z první ještě sice do branky neprošla, Spáčil ovšem puk pouze vyrazil před sebe a na dorážku z hole Martina Paly už byl hostující gólman krátký.

Další branku mohl přidat hned vzápětí Miloš Roman, přihrávku ale šestnáctiletý útočník obdržel příliš pozdě a nakonec skončil s pukem za brankou. V jedenácté minutě už se ale Oceláři dočkali, když po přihrávce Lacky vypálil z mezikruží přesně Matej Murín. Pala poté sice před brankou Budějovic zastavil rozehrávku hostů, přidat další úspěšnou trefu se ale třineckému útočníkovi nepodařilo.

O pár minut později neuspěl ani Švaňa s dorážkou do odkryté části klece a na druhé straně hřiště se výborným obranným zákrokem blýskl Bartko, jenž vypíchl puk z hole Panáčka a zabránil tak hostujícímu útočníkovi dostat se do brejku. Třetí gól však ještě před první sirénou přece jen padl a to po chybě hostů, kdy se do brejku dva na nikoho dostala dvojice Pala - Flok a Adam Flok po přihrávce prvně jmenovaného zvedl puk nad rameno Spáčila.

Druhá třetina začala v poklidnějším tempu, i nadále ale měli ze hry více domácí mladíci. Na gól se ovšem čekalo až do osmadvacáté minuty, kdy nejprve z prostoru před brankou dostal puk do sítě Ludvík Petrák a poté už se radovali také hosté. Třinecký gólman vyjel ze své branky, aby odpálil kotouč, což se mu ovšem nepodařilo a do prázdné tak střílel Jan Pixa.

Následně ale Dudáček své spoluhráče podržel, když zastavil střelu Bárty z pravého kruhu směřující mezi jeho betony a o chvíli později se blýskl také Spáčil, který vytáhl povedený zákrok lapačkou proti střele Stránského a druhá třetina tak končila za tříbrankového vedení Ocelářů.

Začátek třetí části byl rovněž v režii Ocelářů a skóre na světelné tabuli se měnilo v krátkém sledu hned čtyřikrát. Pojďme ale postupně, početní výhodu nejprve proměnil kapitán David Stránský, jenž z mezikruží usměrnil puk pod horní tyč. O jednadvacet sekund později se třinečtí mladíci radovali znovu, když za záda hostujícího gólmana prošla střela Ludvíka Petráka a po tomto gólu nastoupil do branky Motoru Martin Hauser.

Druhý budějovický gólman ovšem udržel čisté konto pouze chvíli a po ráně Eryka Sztwiertni kapituloval poprvé, vzápětí jej překonal také Jaroslaw Lorek a Oceláři se tak během pouhých 175 sekund radovali již počtvrté. Následně si vůbec první početní výhodu zahráli také hráči Motoru, vyzrát na Dudáčka se jim ovšem nepodařilo.

Přidat v pořadí již devátý třinecký gól mohl v jednapadesáté minutě obránce Bartko, ten ale trefil pouze jednu z tyčí. Budějovice poté mohly velmi nepříznivý výsledek utkání zkorigovat , ránu Panáčka ale Dudáček vyrazil a puk pak do bezpečí odpálil rukavicí kapitán Stránský. V samotném závěru mohl navíc hattrick zkompletovat Petrák. Třinecký útočník ovšem z mezikruží neuspěl, vzhledem k výsledku jej to ale tolik mrzet nemuselo.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice