Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Proti Slavii s čistým kontem!

08.01.2016 · Martina Sikorová
O vítězství juniorky rozhodla druhá třetina, ve které se Oceláři prosadili hned dvakrát zásluhou Michala Kovařčíka a Jakuba Schwarze. Naopak v brance třineckého týmu kryl René Fendrich všech třicet pokusů Slávistů a vychytal tak svou první letošní nulu.
31.kolo, pátek 8.1.2016
Třinec
Slavia Praha
2:0
Werk aréna
Třetiny: 0:0, 2:0, 0:0  Branky a nahrávky: 21. M. Kovařčík (Miloš Roman, Murín), 25. Schwarz (Lorek). Rozhodčí: Trombík - Bojda, Mikler. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 49:30. Průběh utkání: 2:0.  
Fendrich - Pisarik, Zahradníček, Michal Roman, Stránský, Heider, M. Adámek, Doudera – Schwarz, Petrák, Flok, Hrehorčák, Kofroň, M. Kovařčík, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala
Frodl – Valík, Novák, Čupa, Zderadička, Chvála, Saňa, Straka – Poruba, Kašek, Heldák, Ječný, Zídek, Vyskočil, Josefus, Horák, Mareček, Kohút, Furch

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první vážnější šanci se v pátečním utkání objevil Pala, třinecký útočník však nakonec z prostoru mezi kruhy nezakončil. Krátce nato mohl gólový účet utkání otevřít Heider, domácí hráč ale puk po přihrávce Schwarze do sítě neuklidil. A radovat se Oceláři nemohli ani po akci Hrehorčáka, jenž našel přesnou přihrávkou přes celé střední pásmo Palu, který se ale do brejku nepodíval a puk pouze napálil za branku Frodla.

V deváté minutě byl v mezikruží v další dobré pozici Michal Kovařčík, slávistická obrana ale dokázala včas zakročit a zakončení třineckému útočníkovi znemožnila. O chvíli později už musel zasahovat také Fendrich, jenž sáhl pro padající kotouč a zabránil tak Horákovi v zakončení do odkryté části branky.

Krátce po startu druhé části už se ale skóre na světelné tabuli měnilo, když v početní výhodě zakončil po přihrávce Miloše Romana z první Michal Kovařčík. O pár minut později se Oceláři radovali podruhé, když po zaváhání v hostující rozehrávce získal kotouč Lorek, přihrál jej najíždějícímu Jakubu Schwarzovi. Třinecký útočník prudkou ranou překonal Frodla a zaznamenal tak svůj první gól v dresu Ocelářů. Hosté následně sice zamkli svěřence trenéra Varadi před Fendrichem, málem ale inkasovali potřetí, když se do brejku vydal Hrehorčák.

Slávisté poté hrozili v početní výhodě, prudkou ránu Valíka od modré čáry si ale domácí gólman pohlídal, Kohúta v úniku odstavil od kotouče Heider, brejk Miloše Romana zastavil výborný zákrok Frodla a do kabin tak odcházeli Oceláři s dvougólovým vedením.

Do třetí třetiny vstoupili hráči Slavie velmi aktivně, Fendrich ale nakonec dokázal s pomocí obránců obrovský závar ustát a po střele Zderadičky pak třineckému gólmanovi pomohla i branková konstrukce. Stejný hráč následně po vyhraném vhazování domácí klec o pár centimetrů přestřelil a ke snížení už hostům nepomohla ani závěrečná power-play. Naopak René Fendrich mohl oslavit svou první vychytanou nulu v letošní sezóně.