Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Proti Dynamu za dva body, v nájezdech rozhodl Irgl

05.02.2016 · Daniel Ježek
Čtyřicáté třetí kolo proti sobě svedlo Oceláře a pardubické Dynamo. Po bezbrankové první třetině se do vedení 2:1 dostali Slezané, hosté ale v poslední periodě srovnali krok. O vítězi musely rozhodnout nájezdy, ve kterých Ocelářům druhý bod zajistil Zbyněk Irgl.
43.kolo, pátek 5.2.2016
Třinec
Pardubice
3:2sn
Třetiny: 0:0, 2:1, 0:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 28. Nosek (Irgl), 29. Polanský (Adamský), roz. nájezd Irgl – 40. Nahodil (Monja), 49. Nahodil (Redenbach, Štajnoch). Rozhodčí: Šír, Úlehla – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8, navíc Růžička 10 min OT - Maxwell 10 min a do konce utkání OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 058. Střely na branku: 34:25. Zblokované střely: 16:8. Hity: 24:12. Vhazování: 43:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2.  
Hrubec – Hrabal, Nosek, Galvas, M. Doudera, Stehlík, Slovák, L. Doudera – Dravecký, Kopecký (A), Irgl (C) – Růžička, Žejdl, Svačina – Rufer, Plíhal, Rákos – Adamský, Polanský (A), Tybor.
Maxwell – Čáslava (A), Nedbal, Gregorc, Štajnoch, Šeda, Bokroš, Ščotka – Marcinko (A), Redenbach, Sýkora (C) – Orsava, Nahodil, Monja – Beran, Tomášek, Rapáč – Voženílek, Kaut, Poulíček – Moučka.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili aktivněji Slezané, kteří svého soka z Pardubic v úvodní dvacetiminutovce přestříleli poměrem 11 ku 3. Domácí mohli otevřít skóre zápasu v přesilovce ze třetí minuty, Slezané ji ale využít nedokázali. Mnohem lépe pro domácí tým vypadala šance Rákose v úvodu osmé minuty, třinecký útočník ale nedokázal zasunout kotouč za ležícího Maxwella.

Dynamo se ke slovu přihlásilo ještě v téže minutě, kdy si vybojovalo početní výhodu. Nahodil šikovně tečoval střelu Štajnocha, kotouč však o pár decimetrů netrefil domácí klec. Hostům se nevedlo ani v další přesilovce z dvanácté minuty, Hrubec byl bez práce.

Větší rozruch tak nabídla až perioda následující. Oceláři po osmi minutách druhé dvacetiminutovky dostali možnost dvojnásobné početní výhody, hráči s dráčkem na hrudi tuto nabídku využili dokonale. Při hře pěti proti třem se po Irglově pasu prosadil David Nosek, v klasické přesilovce pak Maxwella překonal Jiří Polanský. Toho před bránou našel Adamský, Polanský měl jednoduchou práci v podobě doklepnutí puku do prázdné části branky.

Korigovat stav z pohledu Pardubic mohl v jednatřicáté minutě Sýkora, v úniku si ale na Hrubce nepřišel. Podobně dopadl také Marcinko, který tečoval nahození Redenbacha. Také v tomto případě byl úspěšnější domácí brankář. Oba soupeři si poté zahráli po jedné početní výhodě, skóre zápasu se ale nezměnilo.

Bylo tomu tak až v poslední minutě prostřední části hry. Dmitrij Monja našel od hrazení nehlídaného Lukáše Nahodila, který měl dostatek času a prostoru na to, aby zamířil do horního rohu Hrubcovy klece – 2:1.

Slezané si dvoubrankové vedení mohli vzít zpět po dvou minutách poslední periody, Plíhal ale sám před brankou Maxwella nepřekonal. Taktovku hry poté převzali hosté, Hrubec musel řešit pokusy Sýkory, Gregorce či Monjy, všechny šance Dynama dokázal domácí brankář zlikvidovat.

Vyrovnání tak přišlo až v čtyřicáté deváté. Východočeši hráli v početní výhodě, tu využili po deseti vteřinách. Tyler Redenbach našel mezi kruhy stojícího Lukáše Nahodila, jehož bomba z první skončila v horním rohu Hrubcovy branky – 2:2.

Dynamo mohlo stav zápasu převážit na svou stranu po Růžičkově vyloučení, do největší šance se paradoxně dostali domácí. Maxwell pouze vyrazil Stehlíkovo nahození, proti dorážce Adamského pak ale vytáhl parádní zákrok ramenem.

V dalším průběhu hry bylo k vidění několik prohřešků proti pravidlům, Oceláři měli k dispozici dvaatřicet vteřin přesilovky čtyř proti třem. Využít jí ale nedokázali. V podobné situaci se po pár okamžicích ocitli také hosté, ani Dynamo ale tuto nabídku využít nedokázalo.

Oceláři dostali šanci k návratu do vedení tři minuty před koncem, kdy byl vyloučen Štajnoch. V největší šanci se ale ocitl hostující Orsava, který obral o puk Noska, nadvakrát ale Hrubce překonat nedokázal. Slezané nevyužili ani další přesilovku po faulu Rapáče. Duel tak pokračoval prodloužením.

V něm Slezané pokračovali v početní výhodě, využít ji ale nedokázali. Celé prodloužení se neslo v duchu nepovedených přihrávek na obou stranách. V největší šanci se ocitl Monja, který ale z bezprostřední blízkosti Hrubce nepřekonal. V samotném závěru prodloužení si na Maxwellovi vylámal zuby Rákos.

Rozhodnout tak musely až nájezdy. V nich o vítězi rozhodl Zbyněk Irgl. Oceláři tak z dnešního zápasu berou dva body, Pardubice odjíždějí s jedním bodem.

Ohlasy trenérů

René Mucha (trenér Třince): "Dnešní utkání nebylo nijak pěkné, hra byla hrozně rozháraná. Hlavně ve třetí třetině jsme v obranném pásmu hráli na moc velký risk, musím říct, že hosté si jeden bod zasloužili. Nájezdy jsou loterie, my byli šťastnější."

Peter Draisaitl (trenér Pardubic): "Když jsme prohrávali 0:2, tak bod berete ještě dobře. Když si ale představím, kolik stupidních faulů jsme udělali, takový zápas jsem už dlouho neviděl. Ještě že i na druhé straně byly nějaké stupidní věci. Bod je pro nás v naší situaci málo. Hlavně třetí a čtvrtá lajna si musí uvědomit, že týmu musí něčím přispět. Hrajeme to na pět lidí a to je málo."


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice