Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci se vrací z Litvínova jako čtvrtfinalisté!

08.03.2015 · Martina Sikorová
Ke třetímu zápasu osmifinále odjížděli mladí Oceláři s tím, že pokud na ledě Litvínova vyhrají, série končí. A to se jim také povedlo. Hlaváč nepustil za svá záda jediný puk, naopak do domácí sítě postupně zamířili Robin Švaňa, Filip Haman a David Kofroň a třinečtí mladíci se tak mohou radovat z postupu do čtvrtfinále.
OF, neděle 8.3.2015
Litvínov
Třinec
0:3
Zimní stadion Ivana Hlinky
Třetiny: 0:1, 0:1, 0:1  Branky a nahrávky: 15. Švaňa (Mach, Bartko), 32. Haman, 46. Kofroň (Flok). Rozhodčí: Zubzanda - Kokrment, Havelec. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 342. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 0:3. Konečný stav série: 0:3.  
Sklíba – Balász, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Vébr, Drašar, Jícha, Helt, Pavlíček, Havelka, Leitner, Bárdoš, Bečvář, Myšák
Hlaváč – Hrachovský, Michal Roman, Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Plitko, Sztwiertnia, Miloš Roman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři do zápasu vlétli, jak se sluší a patří a drali se za vítězstvím. Od začátku zápasu měl domácí brankář plné ruce práce, ale zdatně hostujícím odolával. Ve čtvrté minutě přišla první přesilová hra Třince, domácí brankář čelil několika dorážkám hostujících, ale všechny dokázal zlikvidovat.

V deváté minutě dostali šanci ukázat svou přesilovou hru také domácí, ale branku Hlaváče nijak závažně ohrozit nedokázali. Po řadě nepřesností z holí Litvínovských přišla ale jejich první větší šance poté, co Bečvář dokázal tečovat střelu jednoho ze svých spoluhráčů, ale co naplat, když Hlaváč se štěstím, ale přece jen tuto šanci zlikvidoval.

Domácí brankář kapituloval poprvé v patnácté minutě, když na něj jel sám hostující útočník Robin Švaňa, který propálil Sklíbu střelou nad jeho rameno. V sedmnácté minutě mohli Chemici srovnat stav zápasu, když měli k dispozici druhou přesilovou hru. A málem se to domácím také povedlo. Jíchovu střelu od modré vyrazil hostující brankář pouze před sebe, kde se o puk strhla mela, ale nikdo z domácích puk za záda Hlaváče dopravit nedokázal.

Na začátku druhé třetiny měli k dispozici druhou přesilovou hru i hosté poté, co se Jícha po přetaženém střídání dopustil faulu. A to se mohlo Chemikům ihned vymstít, protože třinecký forward Roman byl osamocený na pravém křídle a stál tak tváří v tvář domácímu brankáři, který ale nezpanikařil a počkal si až třinecký útočník vypálí a puk výstavním zákrokem dokázal lapit.

O chvíli později přišla šance i pro domácí tým. Myšák zpoza brány poslal kotouč na Vébra, který ale nedokázal puk ideálně zpracovat a sám se tak připravil o dobrou střeleckou pozici. Chemici byli v této části hry aktivnějším týmem a postupně tlačili na pilu. Po střele Josefa Jíchy z mezikruží dokonce zazvonila tyč! Škoda.

Protože o chvíli později se radovali opět hosté. Sklíba kapituloval podruhé v dnešním utkání, když dostal poměrně laciný gól. Filip Haman nahodil od modré kotouč na bránu, ten se v letu otřel o masku Sklíby a rozvlnil sít za jeho zády. A Oceláři vedli již o dvě branky! Svůj náskok mohli hosté zanedlouho navýšit v jejich třetí přesilové hře. A neměli k tomu daleko.

Radost starších dorostenců po postupu do čtvrtfinále.

Miloš Roman se po kombinaci s Hrehorčákem dostal do dobré střelecké pozice, vypálil a kotouč se otřel o pravou tyč Sklíbovy branky. Litvínovští ale statečně bojovali. Čtyři vteřiny před koncem druhé třetiny to dokonce zkoušeli v šesti! Ale ke střele se Chemici už nedostali.

Do třetí třetiny vstupovali domácí s dvoubrankovým mankem a museli zabrat, jinak by pro ně totiž sezona letos skončila. Chemici pálili ze všech pozic. Helt to zkoušel z úhlu, ale jeho střela neměla gólové parametry a stále bezchybného Hlaváče nezaskočila. Oba týmy začaly dohrávat osobní souboje u mantinelu, bylo vidět, že se jedná o zápas play off.

Čtrnáct minut před koncem zápasu ale přišla pro Chemiky smrtelná rána, kterou měl na triku reprezentační útočník David Kofroň. Rychlou forhendovou ranou dokázal dnes již potřetí rozvlnit síť za domácím gólmanem. Chemici ale srdnatě bojovali dál. Jícha vyzkoušel Hlaváče střelou nad lapačku, ovšem hostující gólman se o čisté konto připravit nenechal.

Domácí si vzali oddechový čas a trenér Mrázek se snažil své svěřence ještě vyburcovat. Deset minut před koncem utkáním byl vyloučen hostující Adámek a Chemici tak mohli dnešní utkání utkání ještě trochu zdramatizovat. To se ale nepovedlo, všechny snahy skončily na skvěle chytajícím Hlaváčovi. Ke konci utkání byl ještě vyloučen domácí Helt za sekání a Oceláři měli možnost svou výhru ještě zpečetit.

Litvínovští ale tentokrát oslabení zvládli s přehledem a Oceláře do žádné šance nepustili. O čestnou branku Chemiků se mohl postarat Brzek, který se prokousal skrz střední pásmo až do zakončení, trefil ale pouze boční konstrukci Hlaváčovy brány. A hostující gólman se tak mohl radovat z vychytané nuly na ledě Chemiků, která se v play off určitě cení.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice