Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci vybojovali výhru nad Pardubicemi!

21.02.2015 · Martina Sikorová
Také starší dorostenci nastoupili k sobotnímu utkání ve značně okleštěné sestavě a po úvodní třetině třinečtí mladíci ztráceli jeden gól, vedení hostů však vzalo za své v prostřední dvacetiminutovce, ve které Oceláři obrátili vývoj zápasu.
42.kolo, sobota 21.2.2015
Třinec
Pardubice
3:2
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 2:0, 1:1  Branky a nahrávky: 27. Sztwiertnia (Flok), 33. Švaňa (Sztwiertnia, Radzienciak), 60. Poruba (Prokop) – 12. Krejčík (Voženílek), 60. Zadina (Machala). Rozhodčí: Libiger - Vengřín, Gančarčík. Vyloučení: 4:4,navíc Imrich (TRI) a Murín (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 124. Střely na branku: 29:19. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.  
Prokop - Hrachovský, Valíček, Haman, Krása, Radzienciak, Imrich, Janiczek - Kaukič, Švaňa, Flok, Poruba, Plitko, Murín, Bárci, Sztwiertnia
Červený - Faltys, Rudy, Horyna, Kučera, Mikulčák, Boček - Krejčík, Tomaník, Petrus, Cach, Hoskovec, Machala, Zadina, Dušek, Voženílek, Jajcay, Martinec

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V sobotním utkání zahrozili jako první Oceláři, Poruba ale z mezikruží po přihrávce Kaukiče nezamířil přesně. Následně si dobrou příležitost vytvořily také Pardubice, ani jejich závar však gólem neskončil. O pár minut později už se ale hosté radovali poté, co střelu Voženílka dorazil do branky Matěj Krejčík.

O vyrovnání se chvíli nato pokoušel Sztwiertnia, který se protáhl až před Červeného, zakončení třineckého mladíka ale úspěch neslavilo. Stejný hráč pak v přečíslení trefil pouze ochrannou síť nad brankou a do kabin tak odcházeli s jednobrankovým vedením hosté.

Krátce po startu druhé části se do brejku snažil protlačit Machala, pardubický útočník ale na Hrachovského vyzrát nedokázal. Velkou šanci si poté vytvořil Kaukič, ani jeho dorážka ale gólem neskončila. Následně už se ale Oceláři radovali, když Sztwiertnia přihrál přesně na hůl Adama Floka a třinecký útočník střelou nad rameno Červeného vyrovnal stav utkání.

Stejný hráč pak mohl vstřelit druhý gól domácích, v dorážce ale Flokovi zabránila natažená lapačka pardubického gólmana. Murín poté dobrým obranným zákrokem zastavil únik Caha a o pár minut později tak šli do vedení Oceláři po dorážce Robina Švani.

Vstup do závěrečné části vyšel mnohem lépe hostům, kteří dostali třinecké mladíky pod tlak, Oceláři ale celou situaci dokázali ustát. A gólem poté neskončil ani pokus Rudyho v početní výhodě, po střele pardubického obránce totiž prolétl kotouč těsně kolem levé tyče.

Po ráně Imricha se následně radovali domácí, jejich gól ale nakonec rozhodčí po poradě neuznali. O regulérnosti další branky Ocelářů už ale nemohlo být pochyb, když do prázdné klece poslal kotouč Jan Poruba. Sekundu před koncem se poté ještě prosadil hostující Filip Zadina, který uzavřel gólový účet zápasu.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dnešní utkání asi nebylo tak pohledné jako to včerejší. Bylo to upracované, udřené, ale poctivě. Myslím si, že pro nás je i tohle vítězné utkání motivace do další práce, můžu pochválit brankáře, povedený zápas a jsem rád, že se kluci v závěru nenechali až tak vyprovokovat a jakž takž se to dohrálo v poklidu.