Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci nedali Spartě šanci!

14.02.2015 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci sice poměrně rychle přišli o svůj jednobrankový náskok, to je ale příliš nerozhodilo a dalšími pěti brankami pak rozhodli o svém jasném vítězství. Premiéru v brance si odbyl mladší dorostenec Oskar Prokop, který nastoupil na posledních osm minut a do konce utkání neinkasoval. Z venkovního tripu se tak Oceláři vrátí se čtyřmi body.
40.kolo, sobota 14.2.2015
Sparta Praha
Třinec
1:6
Tipsport arena
Třetiny: 1:2, 0:3, 0:1  Branky a nahrávky: 5. Michnáč – 4. Miloš Roman (Adámek, Valíček), 14. Imrich (Kaukič, Stuchlík), 23. Poruba (Hrehorčák), 31. Poruba (Hrehorčák, Hrachovský), 39. Michal Roman (Sztwiertnia, Plitko), 42. Flok (Kaukič, Stuchlík). Rozhodčí: Lacina – Špůr, Žídek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Střely na branku: 25:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6.  
Brízgala (31. Chour) – M. Jandus, Duben, Eliáš, Zeleňák, Janda, Bureš, Sedliský – Kulda, Zídek, T. Jandus, Michnáč, Pšenička, Maršoun, Chlouba, Seniov, Komárek, Dubský
Hlaváč (52. Prokop) – Hrachovský, Valíček, Haman, Krása, Radzienciak, Adámek, Imrich, Michal Roman, Janiczek - Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Flok, Hrehorčák, Poruba, Plitko, Sztwiertnia, Miloš Roman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do první třetiny nastoupili lépe hosté a vytvořili si několik dobrých šancí. Hned v první minutě si hosté vypracovali přesilovku a to jim k úvodnímu tlaku ještě pomohlo. Ve čtvrté minutě se pak Třinci podařilo otevřít skóre zápasu, když se hned po buly v útočném pásmu dostal ke střele od modré čáry Miloš Roman, který dokázal prostřelit vše, co mu stálo v cestě.

Ovšem domácí inkasovaná branka probudila a přesně o dvaatřicet vteřin později využil nekoncentrovanosti třinecké obrany domácí Albert Michnáč a vyrovnal stav zápasu střelou pod lapačku. V tu chvíli se hra vyrovnala a šance byly na obou stranách. V obrovské šanci se po chybě v domácí rozehrávce objevil jeden z třineckých útočníků úplně sám před odkrytou Brízgalovou brankou, ale puk se mu nepodařilo trefit.

Následně se na třineckého Hlaváče hnal podél mantinelu sparťanský Michnáč, ale překonat se mu ho nepodařilo. A tak změnu skóre přinesla yž akce ze čtrnácté minuty, kdy na modré našel krásnou přihrávkou Lukáš Kaukič nikým nehlídaného Ondřeje Imricha, který střelou po ledě k tyči překvapil Brízgalu.

V posledních minutách první třetiny měla domácí Sparta možnost vyrovnat, když se ji naskytla příležitost krátké přesilovky pěti proti třem, ale využít se jí domácím nepodařilo, a tak první třetinu vyhráli hosté z Třince.

Druhá třetina začala lépe pro domácí. Už v jejím počátku se do dobré příležitosti dostal Martin Jandus, který byl sám mezi kruhy, ale s jeho pokusem si Hlaváč poradil. Ovšem ve třiadvacáté minutě se z gólu radovali hosté. Patrik Hrehorčák obral sparťanského obránce za brankou a předložil nabídku Janu Porubovi, který střelou z první prostřelil Brízgalu.

Následně ovládli průběh hry hosté a domácí působili zcela zmateně a kupili zbytečné chyby. Ani přesilovky se domácím nedařily, a tak v jednatřicáté minutě v situaci dva na jednoho dostal přihrávku Jan Poruba a uklidil puk za přesouvající se ho Brízgalu. To už bylo na sparťanského brankáře moc a přenechal svoje místo Martinu Chourovi, který během pár minut předvedl několik parádních zákroků.

Třinečtí však byli rozjetí a pokračovali v tlaku dál. Nakonec výborně chytajícího Choura překonal v devětatřicáté minutě Michal Roman, když jeho nahození od modré propadlo až za záda sparťanského brankáře.

Do poslední části vstoupili lépe Třinečtí a hned po několika vteřinách si vybojovali přesilovou hru, kterou se jim podařilo využít. Ve dvaačtyřicáté minutě Adam Flok dorazil puk za Chourova záda a zápas se zdál být rozhodnutý. Domácí Sparta ale zbraně nesložila, a i za velice nepříznivého stavu se sparťanští mladíci snažili s hrozivě vypadajícím skórem něco udělat.

Vytvořili si několik dobrých příležitostí, ale hosté hráli v klidu. Třinečtí nedovolili žádné zdramatizování a do konce třetí třetiny se stav už nezměnil. Hosté si tak odvezli vítězství a k tomu tři body do tabulky.