Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci podlehli Liberci

03.01.2015 · Martina Sikorová
K prvnímu zápasu v novém roce vyjeli v sobotu starší dorostenci, kteří na svém ledě přivítali Liberec a v zápase prvního s třetím nakonec třinečtí mladíci prohráli. O jedinou branku Ocelářů se po přihrávce Poruby postaral David Kofroň, zatímco hosté se prosadili pětkrát.
31., sobota 3.1.2015
Třinec
Liberec
1:5
Werk aréna
Třetiny: 0:2, 0:2, 1:1  Branky a nahrávky: 52. Kofroň (Poruba) - 10. Rubeš, 19. Zachar (TS), 28. Solenský (Mečíř), 34. Wiencek (Chlum, Zachar), 55. Solenský (Nezbeda). Rozhodčí: Mikula - Rajnoch, Stonavský. Vyloučení: 4:5, navíc za faul Radzienciaka (TRI) nařízeno TS (proměněné) a za faul Starosty (LIB) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 129. Střely na branku: 46:27. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.  
Loubal (41. Hlaváč) – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Kaukič, Hladonik, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Plitko, Matějka, Bárci, Roman
Žajdlík – Klinger, Husa, Mečíř, Velechovský, Starosta – Šír, Rubeš, Wiencek, Solenský, Černý, Nezbeda, Jursa, Zachar, Chlum, Hylena, Bělohorský

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Jako první zahrozili hráči Liberce, dorážka Husy ale zamířila pouze nad třineckou klec. V podobné situaci byl jen o pár minut později v přesilové hře další z hostujících hráčů, v tomto případě ale k ohrožení branky vůbec nedošlo. Poprvé se tak mladíci z pod Ještědu radovali v polovině utkání, kdy kotouč propadl za záda Loubala a gól byl připsán Filipu Rubešovi.

Vyrovnat mohl ve vlastním oslabení Hladonik, po jeho střele z vrcholku levého kruhu ale kotouč prokazatelně za brankovou čárou neskončil. A srovnáno nebylo ani po nařízeném trestném střílení, které Kofroň nedokázal proměnit. To, co se nepovedlo třineckému útočníkovi, se povedlo pár desítek sekund před koncem úvodní části Marku Zacharovi, který poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Oceláři a vytvořili si hned několik dobrých šancí, nejprve ale promarnili dvě přečíslení a poté nedokázali do prázdné klece poslat kotouč Roman a ani Kofroň. Nedáš, dostaneš tak znovu platilo. Za domácí obranou zůstal nehlídaný Samuel Solenský a svůj únik proměnil. Ještě větší náskok měli Liberečtí po gólu Petra Wiencka, který dorazil kotouč za záda Loubala. Ten ale poté předvedl skvělý zákrok, když zabránil Zacharovi proměnit svůj brejk.

Do závěrečné periody vstoupili Oceláři s Janem Hlaváčem v brance a na třineckých mladících bylo jasně znát, že se nechtějí vzdát jen tak bez boje. Na výborně chytajícího Žajdlíka ale vyzrát dlouho nedokázali. Čisté konto si ale liberecký brankář přece jen z Třince neodvezl, když jej z rychlého protiútoku překonal David Kofroň. Na tento gól ale našli hosté rychle odpověď, když po přihrávce Nezbedy poslal kotouč přesně pod horní tyč Samuel Solenský.