Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oslavám scházela pouze výhra

27.12.2009 · Adam Sušovský
Slavnostně pojaté utkání na počest 80 let klubové existence se Spartou Praha neskončilo pro Oceláře dobře. Po bojovném výkonu se museli Třinečtí spokojit pouze s jedním bodem za porážku v samostatných nájezdech.
35.kolo, neděle 27.12.2009
Třinec
Sparta Praha
1:2sn
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 0:1, 0:0, 1:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 53. Polanský (Kohn, Růžička) - 14. Vydarený (Gulaši), rozhodující nájezd Netík. Rozhodčí: Hodek, Jebavý - Rittich, Guth. Vyloučení: 11:11. Využití: 1:0. Diváci: 5086. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1 - 1:2. 5086
Duba - Hrabal, Zíb, Seman, Malec, Výtisk, Cartelli, Andersons, Lojek - Růžička, Polanský, Kohn - Květoň, Peterek, Mičulka - Tomas, Bonk, Polák - Hampl, Kanko, Pospíšil.
Přikryl - Bolf, Broš, Cunik, Gulaši, Hanzlík, Hrdel, Hromas - Koreis, Kratěna, Langhammer - Látal, Macholda, Mrázek - Netík, Podlešák, Ručinský - Kafka, Výborný, Vydarený.

Komentář k zápasu

Po slavnostním nástupu a úvodu utkání, ve kterém Oceláři slavili svou 80 let dlouhou historii, začali mnohem aktivněji právě Třinečtí. Červení, hrající v retro dresech z konce dvacátých let minulého století, na úvodní minuty semkli Holešovické a nejaktivnější Květoň si vykoledoval první přesilovku zápasu.

Ta ovšem neznamenala umocnění tlaku, ale útlum aktivity domácích na dalších deset minut. Sparťané ji ubránili s velkou precizností a velmi odvážně vysunuli forčeking. Napadání, někdy až ve třech lidech, mohl využít kapitán David Výborný. Přízemní střelou ale minul. Do další šance se Sparťané dostali v minutě třinácté, kdy zkoušel pozornost Duby v bráně z úhlu Koreis.

V té době bývalý brankář Sparty ještě odolal, na individuální akci René Vydareného už ale mohl s velkou úctou pouze přilížet. Hostující útočník obkroužil celou třetinu, připravil si puk a od pravé tyče poslal Spartu do vedení - 0:1.

Odpověď Ocelářů mohla přijít hned vzápětí. Polanský ovšem nezamířil do úplně prázdné brány. Po první výměně stran se začaly dít věci až v druhé polovině třetiny. To přišel čas pro fantastického Tomáše Dubu, který nejprve na brankové čáře sebral lapačkou gól z hokejky Kratěny, posléze zase velmi jistě zachytil bombu agilního Vydareného.

Oceláři se dostali znovu ke slovu až v 36. minutě. Nejprve uvolnil Peterek kolegu Květoně, který příklepem z mezikruží těsně minul. Akce pokračovala velkým zámkem Ocelářů. Puk se dostal na hůl Kanka, který napálil pouze prvního padajícího obránce. Další vzruch přinesla poslední dvouminutovka. Nejprve velmi nenápadnou ránou orazítkoval Langhammer břevno, na druhé straně zase netrefil Kohn ideálně výzvu Růžičky.

Ve třetí třetině sledovala téměř vyprodaná Werk aréna urputnou snahu Ocelářů o vyrovnání. Z té ovšem pramenily také chyby v obraně, které Koreis a Ručinský zcela sami před Dubou využít nedokázali. Třinec se tak dočkal zaslouženého vyrovnání. Ve dvojnásobné přesilovce dotlačil po přihrávce Kohna puk do branky Jiří Polanský.

Kdo v té době čekal drtivý nápor Ocelářů, šeredně se mýlil. Spartu inkasovaný gól mírně zvedl a byli to Oceláři, kteří se museli místy ve své třetině pořádně obracet. Jejich ojedinělý brejk pak v čase 59:40 uťal nedovolený zákrok Polanského.

Sparta si vzala time-out a s odhodláním zvítězit postavila do pole své největší esa. Z přesilovky se ale radovala pouhých 8 sekund, pak totiž fauloval Ručinský a počet hráčů v poli se srovnal.

V průběhu prodloužení mohla rozhodnout dvojice Kohn – Bonk. Prvně jmenovaný ale řešil přečíslení individuálně a skulinku mezi betony Přikryla netrefil. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V penaltové loterii zařídil výherní tiket za 2 body Sparťan Tomáš Netík. Body se tak v zápase dělily spravedlivě. Bod pro Třinec za snahu a bojovnost, dva pro Spartu za pevnější nervy, trpělivou hru a hodně odvážné napadání.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Třinec):
Utkání se pro nás vyvíjelo dlouho nepříznivě, protože Sparta hrála velmi dobře v defenzívě a bylo těžké si vytvářet šance. Něco chytil jejich brankář, něco jsme neproměnili kvůli naší zbrklosti. Jsme ale rádi, že se nám podařilo v závěru vyrovnat. Těchto utkání s minimem vstřelených branek bude přibývat. Nájezdy pak už byly o štěstí. Celkově zápas byl ale parádní a my děkujeme divákům, že přišli v tak hojném počtu, přestože se utkání vysílalo v televizi.

Miloš Holaň (Sparta Praha):
Pro nás to jsou nesmírně cenné, vydřené dva body. Bylo pro nás důležité, že jsme zachytili v úvodu domácí tlak. Přečkali jsme spoustu oslabení, předvedli jsme bojovný výkon podpořený skvělým Petrem Přikrylem, který nás podržel v rozhodujících momentech. Mohli jsme to rozhodnout už v prodloužení v přesilovkách, ale nakonec se na nás usmálo štěstí v samostatných nájezdech. Petr Ton nám vypadl ráno při rozbruslení. Přesnou diagnózu ještě nevíme ani my, jedná se o zranění v boku nebo břicha.


×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice