Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka přestřílela Olomouc 7:1!

15.11.2014 · Martina Sikorová
Po nevydařeném utkání se Zlínem si dnes třinečtí junioři spravili chuť v zápase s olomouckými Kohouty, kterým nadělili na cestu zpátky sedm branek, přičemž sami inkasovali jen jediný gól. O vysoké výhře rozhodla především závěrečná perioda, ve které Oceláři vstřelili čtyři branky. Dvakrát se v utkání prosadili Tadeáš Jaroš a Kryštof Fejko.
25.kolo, sobota 15.11.2014
Třinec
Olomouc
7:1
Werk aréna
Třetiny: 2:0, 1:1, 4:0  Branky a nahrávky: 7. Fejko (Severa, O. Kovařčík), 18. Jaroš (Franek), 33. Severa (Christov, M. Kovařčík), 45. Jaroš (Franek), 50. Pala (Jaroš), 54. Christov (Pisarik), 57. Fejko (Zahradníček, O. Kovařčík) - 40. Janás (Jergl, Hes). Rozhodčí: Trombík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 43:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.  
Dudáček – Pisarik, Heider, Bednárik, Roman, Zahradníček – Pěnčík, Franek, O. Kovařčík, Severa, Bednář, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík
Urbisch – Nesvadba, Kraigher, Tomek, Brandýs, Hes, Síkora – Ostřanský, Jergl, Markl, Bauer, Pavlovský, Krátoška, Beták, Kropáč, Konečný, Janás

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Už od úvodních minut měl více práce Urbisch, který musel čelit hned několika nebezpečným pokusům třineckých mladíků. Na střelu kapitána Ocelářů Pisarika z mezikruží ještě dobře viděl a dokázal tak zasáhnout, o chvíli později ale kapituloval, když střelu Severy vyrazil jen před sebe a na dorážku Kryštofa Fejka už neměl nárok.

O chvíli později zkoušel jeho pozornost také Bednárik, ten ale se svou střelou kolem levé tyčky neuspěl. Šanci srovnat s Třincem krok měla první formace Kohoutů, Dudáček ale sklapl betony po střele Jergla včas a Ostřanský už se k dorážce nedostal. Necelé tři minuty před koncem první dvacetiminutovky pak poslal Oceláře do dvoubrankového vedení Tadeáš Jaroš, když se před brankou hostů nejlépe zorientoval a poslal puk pod horní tyč.

Druhá třetina odstartovala dobrou příležitostí Michala Kovařčíka, který dobruslil kotouč podél pravého hrazení a střílel z téměř brankové čáry, jeho pokus však jen proklouzl brankovištěm. Krátce po uplynutí poloviny prostřední periody si slibnou šanci vypracovali také hosté, Bauer ale z levého kruhu nastřelil pouze spojnici tyčí Dudáčkovy branky. A tak se znovu ukázalo, že pravidlo „nedáš – dostaneš“ opravdu platí, když z protiútoku našel mezírku mezi betony Urbische Jiří Severa.

Nadvakrát se pak pokoušel překonat maskovaného muže Třince Janás, napoprvé ale nastřelil bránícího Romana a ani napodruhé se kotouč k bráně nedostal. Hosté se ale odmítali vzdát. Střelou od levého mantinelu zkoušel své štěstí Tomek, Dudáček ale neměl problém zasáhnout. Necelou minutu před koncem ale přece jen slavili Kohouti první úspěch. David Janás z levého kruhu vypálil na třineckou branku, puk se odrazil a přes rameno Dudáčka zapadl do brány domácích.

Závěrečná perioda odstartovala přesilovkou Ocelářů, tu sice domácí mladíci nevyužili, krátce po jejím skončení se ale mohli radovat, když po přihrávce Franka přesně pálil z levého kruhu Tadeáš Jaroš. A když pak v přesilové hře poslal z takřka nulového úhlu kotouč pod horní tyč Martin Pala, bylo jasno o tom, kdo tento zápas vyhraje.

Naštěstí pro hosty pak Roman od modré čáry napálil pouze horní tyč, o chvíli později ale gól stejně padl po střele Víta Christova. A tyč olomoucké branky zvonila v zápase ještě jednou po střele Zahradníčka a i tentokrát gól padl, když střelu od modré dorazil do sítě Kryštof Fejko. Kohouti poté měli v závěru utkání k dispozici dvojnásobnou výhodu, korigovat skóre už se jim ale nepodařilo a tři body tak zůstaly Ocelářům.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Dá se říct, že o výsledku rozhodla třetí třetina, kdy jsme byli lepší v pohybu, dařilo se nám zakončovat šance, které jsme si vytvořili a myslím, že to celé rozhodlo dnešní utkání.

Richard Brančík (HC Olomouc): V Třinci jsme navázali na výkon z Vítkovic, kdy děláme individuální chyby, zůstávají nepokrytí hráči v před brankovém prostoru a z dorážek dostáváme góly. Za stavu 0:3 se zápasy s kvalitními týmy už těžko otáčí. Myslím si, že jsme si oba zápasy, v Třinci i Vítkovicích, prohráli na začátku sami. V Třinci byla v momentě, kdy jsme dostali gól na 1:4, vidět velká odevzdanost, což mě velmi mrzí, protože Třinec není tým, od kterého bychom měli dostávat sedmičku.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice