Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nestačili na Mladou Boleslav

06.09.2014 · Martina Sikorová
K dalšímu zápasu zavítali třinečtí junioři na led Mladé Boleslavi, kde šli už v první minutě po brance Ondřeje Kovařčíka do vedení, domácí ale dokázali vývoj zápasu otočit. V poslední třetině dal Ocelářům šanci na body kontaktním gólem Tomáš Franek, závěrečná power-play ale juniorům nevyšla a třinečtí mladíci tak svému soupeři podlehli.
6.kolo, sobota 6.9.2014
Ml. Boleslav
Třinec
4:2
ŠKOENERGO Aréna
Třetiny: 2:1, 1:0, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Volf (Šťáva), 10. Sonnek (TS), 34. Čermák (Chvátal, Němec), 60. Bernad – 1. O. Kovařčík (Jaroš, Kofroň), 55. Franek (Kofroň). Rozhodčí: Wagner – Podrazil, Grundler. Vyloučení: 6:4, navíc za faul Ďurače (MBL) nařízeno trestné střílení (neproměněné), za faul Heidera (TRI) nařízeno trestné střílení (proměněné), Franek (TRI) 10 minut osobní trest za úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.  
Růžička - Čermák, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský - Průšek, Němec, Kotala, Sedmík, Chvátal, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sonnek
Svoboda - Pisarik, Heider, Stránský, Doudera, Chroboček, Zahradníček - Pěnčík, Franek, Kofroň, Murín, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo pro domácí nelibě a už po třiceti sedmi vteřinách hry prohrávali. Jeden z boleslavských hráčů se nedokázal prosmýknout kolem mantinelu, Kofroň mu sebral puk a nastartoval krásný protiútok. Jaroš z mezikruží posouval na druhou stranu na přesně zakončujícího Ondřeje Kovařčíka, jenž v první dvacetiminutovce způsoboval domácím největší potíže. Boleslavská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Lukáš Volf proměnil svůj únik přesnou střelou k tyči.

Domácí se sice opticky více tlačili dopředu, ale Třinec dokázal rychle přecházet z obrany do ofensivy, což soupeři způsobovalo problémy. Dobré střelecké pozice ale Oceláři nedokázali využívat. V desáté minutě byl před Svobodou faulován Jan Sonnek, který následně proměnil trestné střílení. Chvíli to vypadalo, že mu puk sjede z hole, nakonec však dokázal zavěsit do horního rohu brány. Nedlouho nato jel trestné střílení třinecký Ondřej Kovařčík. Prudkou střelou rozezněl levou Růžičkovu tyč.

Mladá Boleslav měla ve druhé třetině výraznější převahu, a to ačkoli v ní ubylo šancí – především ze strany hostů. To stejné platí o přesilových hrách. Boleslav v nich alespoň dokázala obsazovat útočné pásmo a střílet, což se o druhém týmu říci nedá. Převaha domácích přinesla branku Romana Čermáka. Ten se z pozice obránce dostal až před Svobodu, přes kterého dorážkou z velkého úhlu dokázal procedit puk do brány. Zbytek třetiny mnoho vzruchu nepřinesl. Snad až na zakončení. Ďurače, který číhal zapomenut na zadní tyči.

Velkou příležitost, jak ze zápasem něco udělat měli Třinečtí při více než minutové dvojnásobné přesilovce. Jenže jejich trápení v této herní činnosti pokračovalo. Nedůrazná zakončení nedělala brankáři Růžičkovi mnoho potíží. A tak mohli domácí vést už o tři branky. Kotalovu střelu od modré vyrazil Svoboda k osamocenému Sonnkovi, jehož dorážka neuspěla.

Vypadalo to, že si Boleslav pohlídá náskok až do konce, ale chyba lávky. I když se Ocelářům nedařilo udržet pásmo soupeře a vytvořit si souvislý tlak, dokázali snížit. Kofroň po vyhraném vhazování poslal puk z pravé strany mezi kruhy, kde našel Tomáše Franka, který se trefil přesně do horního rohu brány. Tentýž hráč se záhy dopustil hloupého faulu a sebral Třinci naději na vyrovnání. David Bernad při power-play soupeře našel dlouhým pokusem prázdnou bránu a bylo hotovo.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice