Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři porazili Liberec v nájezdech!

05.09.2014 · Martina Sikorová
Poprvé v letošní sezóně se v rámci juniorské extraligy představili Oceláři na ledě soupeře a to v Liberci. V utkání nejprve prohrávali, poté dvakrát vedli, o vítězi ale nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný prosadil Adam Kofroň a třinečtí mladíci si tak připisují první výhru v nájezdech po předchozích dvou neúspěšných pokusech.
5.kolo, pátek 5.9.2014
Liberec
Třinec
3:4sn
TIPSPORT arena Liberec
Třetiny: 1:0, 1:2, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 16. Ordoš (Kalfiřt), 38. Paločko (Solenský, Huňa), 47. Havlas (Hrníčko, Král) - 27. Jaroš, 29. Pala (Petrák), 43. O. Kovařčík (Jaroš, Pisarik), rozh. nájezd Kofroň. Rozhodčí: Hrubý - Zavřel, Lučan. Vyloučení: 6:12, navíc Franek (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 83. Střely na branku: 40:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.  
Stezka - Mrázek, Šír, Arlt, Havlín, Pálek, Tržický - Hrníčko, Kalfiřt, Huňa, Král, Jedlička, Solenský, Ordoš, Havlas, Paločko
Svoboda - Pisarik, Heider, Stránský, Roman, Doudera, Chroboček, Zahradníček - Pěnčík, Franek, Kofroň, Murín, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Z kraje utkání se hrál opatrný hokej a tak se do větší šance dostal až ve čtrnácté minutě třinecký Ondřej Kovařčík, který ale libereckého gólmana Stezku prostřelit nedokázal. A tak se skóre měnilo až o dvě minuty později, úvodní branku duelu zaznamenal po dobré spolupráci s Kalfiřtem Jan Ordoš. Do konce první třetiny se již stav nezměnil a liberečtí hráči proto mohli vstupovat do druhého dějství s jednogólovým náskokem.

Ten mohl zvýšit nejdříve Paločko, který nakonec v těžké pozici třineckého gólmana překonat nedokázal nebo Solenský, který z úniku Svobodu prostřelit nedokázal. Liberec byl do sedmadvacáté minuty lepším týmem, ale skóre se přesto měnilo na opačné straně. Nejdříve se po chybě domácího brankáře Stezky dokázal prosadit ve vlastním oslabení Tadeáš Jaroš a o dvě minuty později i Martin Pala, který prostřelil Aleše Stezku z velkého úhlu a ani u této branky nemohl mít liberecký brankář úplně čisté svědomí.

Liberečtí ale dokázali ještě do konce třetiny skóre vyrovnat, v osmatřicáté minutě si Matěj Paločko najel mezi kruhy a po krásné Solenského přihrávce prostřelil třineckého brankáře. Po dvou třetinách byl tak stav znovu vyrovnaný a vše napovídalo tomu, že uvidíme velice zajímavé třetí dějství.

Hned na začátku třetí třetiny přišla nenápadná třinecká akce, na jejímž konci byl Ondřej Kovařčík, který si již tentokrát s libereckým gólmanem poradil a posunul Oceláře blíže k vítězství. Domácí družina potřebovala na vyrovnání přesně tři minuty a čtyřicet vteřin, k odraženému kotouči se totiž v před brankovém prostoru dostal Vojtěch Havlas a opět vyrovnal. A Havlas mohl být hrdinou dnešního utkání, v čtyřiapadesáté minutě ujel třinecké obraně, ale tváří v tvář gólmanovi Svobodovi neuspěl.

A tak utkání dospělo do prodloužení. V tom byli lepší Oceláři, ale na gólmana Stezku vyzrát nedokázali. Na řadu proto dospěly samostatné nájezdy, ve kterých byl jediným úspěšným exekutorem třinecký Adam Kofroň, který rozhodl o třineckém dvoubodovém vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Myslím si, že jsme dneska byli lepší než Třinec, ale dělali jsme hrubé chyby, kdy jsme Třinec pustili do hry a myslím, že nás to stálo i utkání. Musím hráče pochválit, protože měli chuť, hodně bruslili a byli důrazní, ale my se hrozně nadřeme na gól, budeme muset zlepšit produktivitu, pak to bylo vidět i v těch nájezdech, když jsme zase nedali ani jeden. Musím pogratulovat Třinci, který ten zápas zvládl lépe než my.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Nás mrzí jedině nevyužité příležitosti ke skórování zejména ke konci utkání, kdy jsme mohli rozhodnout a vyhrát za tři body, ale i tak jsme za ty dva spokojeni.