Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Střelnice ve WERK ARENĚ! Oceláři zvítězili 8:6!

12.01.2015 · Daniel Ježek
K dohrávce pětatřicátého kola dnes nastoupily celky Třince a Mountfieldu. WERK ARENA nakonec byla svědkem nevšední hokejové podívané. V zápase padlo čtrnáct branek, čímž byl překonán letošní extraligový rekord. Vítězně z duelu vyšli Oceláři, kteří si tak na své konto připsali jedenáctou výhru v řadě!
35.kolo, pondělí 12.1.2015
Třinec
Mountfield HK
8:6
Třetiny: 2:2, 2:2, 4:2  Branky a nahrávky: 7. Klepiš (Hrňa, Plíhal), 13. Polanský (Nosek, Klepiš), 22. Adamský (Polanský, Linhart), 22. Matuš (Hrňa, Chmielewski), 41. Růžička (Dravecký), 42. Adamský, 44. Klepiš (Plíhal, Orsava), 47. Cienciala (Matuš) – 14. Kukumberg (Dej), 20. Šimánek (Mertl, Vydarený), 24. Mertl (Pláněk, Vašíček), 28. Kukumberg (Pospíšil, Jank), 45. Knotek, 58. Kudrna (Šimánek, Mertl). Rozhodčí: Martin Homola, Tomáš Horák – Vít Lederer, Jiří Gebauer. Vyloučení: 6>5. Využití: 2:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 4 762. Střely na branku: 27:26. Zblokované střely: 12:17. Hity: 22:11. Vhazování: 35:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:4, 7:4, 7:5, 8:5, 8:6.  
Hrubec (Hamerlík) – Nosek, Klesla (C), Galvas, Linhart, Foltýn, M. Doudera, Matyáš – Klepiš, Plíhal, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Hrňa, Matuš, Chmielewski – Cienciala, Růžička, Rufer.
Kantor (od 42. min Kacetl) – Dietz, Vydarený (A), Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček, Plášil – Kudrna, Mertl, Šimánek (C) – Dej (A), Kukumberg, Pospíšil – Tvrdík, Knotek, Vantuch – Beránek, Troliga, Kopta.

Komentář k zápasu

Pondělní dohrávka pětatřicátého kola se přeměnila na pořádnou hokejovou podívanou. Slušně zaplněná WERK ARENA viděla celkem čtrnáct branek, z výhry 8:6 se nakonec radují domácí hokejisté.

Poprvé se třinecká aréna radovala v sedmé minutě. Oceláři hráli svou úvodní přesilovku, tu po ukázkovém pasu Hrni zužitkoval Jakub Klepiš. Jednobrankové vedení domácích nemělo dlouhého trvání, hned za dalších pět minut se skóre opět měnilo. Slezané opět měli k dispozici výhodu jednoho muže v poli, tu dorážkou z bezprostřední blízkosti využil Jiří Polanský.

Uzdravený Mountfield se ale nehodlal vzdát a ještě do první přestávky dorovnal krok. Na 1:2 z hostujícího pohledu snižoval Roman Kukumberg. Střela slovenského rodáka z mezikruží propadla Hrubcovi až do sítě. Hned vzápětí navíc mohl srovnat Šimánek, kotouč však letěl mimo tři tyče. Hradečtí tak na srovnání museli čekat do závěrečné minuty první periody. Také Mountfieldu se povedlo využít přesilovku, Jiří Šimánek tentokráte pálil přesně – 2:2.

Mohlo se zdát, že gól do šatny nakopne hostující útočníky, opak byl ale pravdou. Oceláři do druhého dějství naskočili doslova raketově, během šestnácti vteřin dvacáté druhé minuty dokázali vsítit dvě branky. O tu první se střelou z voleje postaral Martin Adamský, na 4:2 později zvyšoval Radim Matuš. Ten se k brance dostal po přihrávce Hrni skrz brankoviště.

Ani druhé dvougólové vedení domácího týmu nemělo dlouhého trvání, za další dvě minuty už to opět bylo o jednu jedinou branku. Klesla srazil Pláňkovu střelu jen k nehlídanému Tomáši Mertlovi, který v pádu dokázal dopravit kotouč za bezmocného Hrubce – 4:3.

V Třinci se i nadále děly věci. V šestadvacáté minutě nejprve Orsava trefil tyč Kantorovy branky, za dvě minuty pak světelná kostka ukazovala vyrovnaný stav. Hradečtí využili svou druhou přesilovku, o vyrovnávající trefu se postaral Romam Kukumberg.

Hokej ve velkém tempu pokračoval i ve druhé polovině prostřední periody. Adamský mohl v třiatřicáté minutě vrátit domácím vedení, jeho rána však orazítkovala pouze tyč Kantorovy klece. Mountfield se v závěru druhého dějství dostal do početní výhody, kterou přerušila přestávka. Ironií osudu se Hradci právě tato přesilovka stala osudnou.

Hned v úvodní minutě závěrečné třetiny totiž Oceláři potvrdili, že jsou nejlepší v početní nevýhodě. V průběhu Klepišova trestu Slezané skórovali dvakrát, oba góly dělilo sedmnáct vteřin. Dravecký nejprve vybojoval kotouč pro skórujícího Marka Růžičku, o pár chvil později se v sólovém úniku radoval Martin Adamský. Šest branek v síti Kantorovi stačilo, své místo proto přenechal Kacetlovi – 6:4.

A aby toho pro Mountfield nebylo málo, v čtyřicáté čtvrté minutě dokázal Jakub Klepiš využít dobré práce Tomáše Plíhala a zvýšit třinecké vedení na tři góly. Bláznivá třetí třetina pokračovala i nadále, v pětačtyřicáté minutě na manko dvou branek snižoval hostující Tomáš Knotek.

Oceláři si své tříbrankové vedení vzali zpět v minutě čtyřicáté sedmé. Radim Matuš si nebruslil do střelecké pozice, do puku ještě šikovně šťouchl David Cienciala. Gólman Kacetl byl bez šance. V dalších deseti minutách se toho nezvykle příliš neudálo, závěrečné minuty utkání ale přinesly ještě jednu trefu. Na konečných 6:8 z pohledu hradeckého týmu snižoval Jaroslav Kudrna, který zužitkoval parádní přesilovkovou kombinaci první hradecké pětky.

V samotném závěru duelu se ještě Mountfield pokusil o hru bez brankáře, další kotouč už ale ani v jedné síti neskončil. Oceláři – Mountfield 8:6.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Tohle je noční můra trenérů. Poměrně snadno jsme se dostali do dvougólového vedení, ty přesilovky jsme sehráli famózně. Soupeři jsme opět nabídli šanci se do utkání vrátit, první třetina skončila nerozhodně. Pak se hrálo nahoru dolů. Myslím si, že jsme byli o trochu šťastnější. Byl to divoký zápas, fanoušci si to museli užít. My na střídačkách už tolik ne. Důležité pro nás jsou tři body a je to pro nás velké ponaučení. Hráli jsme třetí zápas ve čtyřech dnech, bodově jsme je zvládli. Chvilku si odpočineme a budeme se těšit na pátek do Zlína.“

Peter Draisaitl (Mountfield HK): „Byl to divoký zápas, když to padá, tak to padá. Bohužel na obě strany. Myslím si, že na zápas jsme byli dobře připraveni. Recept na Třinec jsme měli, částečně jsme to sehrávali dobře. Akorát tam byla ta velká chyba v přesilovce. Vymýšleli jsme tam neskutečné nesmysly, domácím jsme výrazně pomohli ke konečnému výsledku. I z takového výsledku můžeme vytáhnout pozitivní věci, určitě ten zápas z naší strany nebyl tak hrozný, jak ve výsledku vypadá.“