Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nezvládli ani druhý zápas čtvrtfinále

14.03.2014 · Martina Sikorová
Třinečtí junioři si připisují další porážku, na ledě Litvínova nevybojovali ani jedno vítězství a série se tak za stavu 0:2 pro Oceláře přesouvá do Třince, kde budou mladíci s dráčkem na prsou bojovat proti konci sezony. Dnešní zápas rozhodla osmadvacátá minuta, ve které Oceláři dvakrát inkasovali.
ČF2, pátek 14.3.2014
Litvínov
Třinec
3:0
Litvínov
Třetiny: 0:0, 2:0, 1:0  Branky a nahrávky: 28. Cvrk (Baránek), 29. Trübenekr (Weitz), 57. Baránek (Mical, Písařík). Rozhodčí: Pražák – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 417. Střely na branku: 30:38. Průběh utkání: 3:0.  
Soukup – Šesták, Baránek, Fučík "A", Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Písařík, Weitz, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek "C", Štěpka
Svoboda – Běhal "C", Zahradníček, Pisarik, Mravec, Matyáš, Foltýn, Pěnčík, Růžička, Kofroň, Ižacký "A", Kovařčík, Kasala, Motloch, Christov, Jaroš "A"

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned ve 2. minutě měl obrovskou šanci Kofroň, který trefil ale pouze Soukupovu tyč. Poté byly v průběhu třetiny velké šance na obou stranách, ale ani jeden tým jej nedokázal využít. Například v 15. minutě měl velkou šanci Christov, který dorážel Jarošovu střelu, ale jeho pokus dokázal Soukup zachytit. Tu největší měl v 19. minutě Trübenekr, ale Svobodovu odkrytou bránu netrefil. V této třetině tedy gól nepadl a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Druhá perioda vyšla domácím náramně, když dokázali vsítit dva góly. Nejprve měl ale obrovskou šanci Kovařčík, který jel na Soukupa trestně střílení. Třinecký forward nic nevymýšlel, vystřelil mezi betony domácího brankaře, ten je ale rychle sklapl a puk zachytil. Ve 28. minutě domácí vsítil první, zároveň také vítězný gól. Domácí hráči měli výhodu přesilové hry, kterou také využili. Marek Baránek našel na kruhách volného Davida Cvrka, který z této pozice propálil vše, co mu stálo v cestě. Další gól vsítili domácí necelou minutu nato. První gól domácí nabudil a dostali hosty pod tlak. Domácí Jan Trübenekr dokázal zaskočit hostujícího gólmana Svobodu, když vsítil gól téměř z brankové čáry. Po tomto vstřeleném gólu měli domácí velký tlak. Svoboda musel řešit například nájezd dva na jednoho Zdeňka s Řezníčkem, tento útok ale dokázal zastavit. 40 vteřin před koncem druhé třetiny trefil ještě Kokeš tyč brány. Do kabin se tedy šlo lépe domácím, který si do třetí třetiny nesli náskok dvou branek.

Ve třetí třetině se hostům otočit stav utkání nepovedlo i přes to, že měli rozhodně navíc. Navrch dostali ještě jeden gól. Dobré šance měli třinecký Kofroň a Ižacký, ale oba dva ztroskotali na výborném brankaři Soukupovi. Poté měli ještě hosté v 50. minutě přesilovku, ale ani tuto šanci nedokázali třinečtí využít. V 57. minutě vsítil ještě jeden přesilovkou gól Marek Baránek, který z kruhu v přesilové hře dokázal překonat hostujícího gólmana.