Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři prohráli i v Brně

09.03.2014 · Martina Sikorová
V posledním kole nástavbové části zavítali třinečtí junioři na led brněnské Komety, ani tam se jim však nepodařilo přerušit sérii proher a to i přesto, že Oceláři v utkání třikrát vedli, domácí však o svém vítězství rozhodli čtyřmi brankami v závěrečné třetině. Mladíci s dráčkem na prsou tak do play-off vstoupí ze druhého místa.
46.kolo, neděle 9.3.2014
Kometa Brno
Třinec
4:3
Třetiny: 0:0, 0:1, 4:2  Branky a nahrávky: 43. Kozel (Vojáček, Vágner), 55. Vojáček (Zohorna), 57. Jenyš (Kunce, Zohorna) 58. Kusko (Zohorna, Beneš) - 28. Zahradníček (Franek, Matyáš), 44. Kovařčík Ondřej (Ižacký, Foltýn), 59. Matyáš (Kofroň). Rozhodčí: Pokorný - Otáhal, Rampír. Vyloučení: 10:10, navíc Kozel (KOM) - 10 min za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 39:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2, 4:3.  
Klimeš (od 11. Jekel) – Cívka, Mytiska, Hájek, Klaus, Sedlák (C), Zbořil, Vlček, Vojáček, Vágner – Kozel, Račický, Zohorna, Kunce, Kusko, Beneš, Jenyš, Boltvan, Grünwald, Pelikán, Ondráček.
Cieslar – Zahradníček, Mravenec, Matyáš, Heider, Valíček, Foltýn – Pěnčík, Franek, Kofroň, Ižacký (C), Kovařčík, Kasala, Motloch, Jaroš.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třetině měly oba celky ke gólu blízko, ale skóre se v úvodních dvaceti minutách neměnilo. To i přes fakt, že rozhodčí udělili čtyřminutový trest nejdříve Třinci, poté i Brnu. Největší událostí tohoto výseku zápasu byl bez pochyb únik do brejku Libora Hájka, hráče, který regulérně naskakuje za mladší dorost, který však neproměnil. Koncovka mu nevyšla, vystřelil vysoko nad.

V prostřední části se skóre hnulo. Za hosty se prosadil Jan Zahradníček, který využil dezorientovanosti chytajícího Klimeše. Ten musel čelit dvěma rychlým ranám za sebou, přičemž se odražený puk dostal na hokejku Oceláře, který jej poslal na připraveného Zahradníčka. Ten jej zasunul za brankovou čáru. Pár minut nato Klimeš opustil bránu a místo mezi třemi tyčemi zaujal Jekel, jak bylo předem naplánováno. I ve druhé části Kometa herně držela s hosty krok a gólu byla blízko, například když Pavel Jenyš nastřelil vzdálenější tyč. Byla už ale v jednogólové ztrátě, což jí moc nepřidalo.

Brno do závěrečné periody vlétlo v neskutečné rychlosti. Stačily mu také jen necelé tři minuty a vyrovnalo! To Adam Kozel dal svému týmu obrovskou naději, když vymetl Cieslerovu klec a daroval tak svému týmu vytoužené vyrovnání. Nicméně Oceláři Kometě moc radosti nedovolili a po minutě a půl nabyli ztracené vedení zpět. Ižacký poslal přímou přihrávku na levé křídlo, kde stál připravený a nikým nehlídaný Ondřej Kovarčík. Jelikož se Jekel nestihl přesunout k druhé tyči, Kovarčík švihem z prvního doteku jeho klec vymetl.

Už se zdálo, že Jihomoravané budou na svého posledního soupeře sezóny krátcí, ale opak byl pravdou. V pětapadesáté minutě Brno dokázalo opět vstřelit branku a s Třincem srovnat krok. Zohorna poslal přihrávku od kruhu pro vhazování na Filipa Vojáčka, který skóroval čistou střelou. Neskrývaná radost svěřenců Pavla Pazourka vygradovala až do otočení skóre, kdy na se Kunce a Jenyš ocitli v přečíslení dvou proti jednomu. Kunce na sebe šikovně navázal jediného hostujícího beka a poslal pas na Pavla Jenyše. Ten střelou švihem Cieslara očividně zaskočil. Aby toho nebylo málo, ke střelcům se přidal i Silvester Kusko, jenž proměnil po další odehrané minutě. Zohorna poslal od levé tyče kotouč před brankoviště, kde nastavil svoji hůl Kusko a tečoval jej do klece hostů. Necelé dvě minuty do konce zápasu ještě za Oceláře snižoval Jakub Matyáš střelou z první. Ta však nic nezměnila na tom, že Kometa svůj poslední zápas vyhrála. Třinec se prohrou proti Brnu připravil o prvenství ve skupině A o play-off.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice