Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři si neudrželi první příčku a podlehli Pirátům 3:2

06.03.2014 · Kamila Schmiedová
V 9. kole nástavbové části NOEN extraligy juniorů, se střeli na ledě třinecké Werk arény Oceláři s Chomutovem, od kterého si drželi náskok dvou bodů. Celý zápas byl poměrně vyrovnaný, až třetí třetina, ve které se projevila rivalita hráčů, ukázala vítěze,když rozhodující branku vstřelili Piráti ve 49.minutě a připsali si tak jejich důležité tři body v posunu na leadera tabulky skupiny A.
45.kolo, čtvrtek 6.3.2014
Třinec
Chomutov
2:3
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 1:0, 1:2  Branky a nahrávky: 21. Franek (Foltýn), 44. Kofroň (Matyáš) – 15. Hlava (Drobný, Lehnert), 41. Šťovíček (Bednář, Paleček), 48. Šulák(Drobný, Hlava). Rozhodčí: Mikula - Barteček, Vengřín . Vyloučení:6:6, navíc Běhal (TRI) 5 minut a do konce utkání za hrubost, Franek (TRI) 10 minut za nesportovní chování, Šulák (CHM) - deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku . Využití:1:2 . V oslabení:0:0 . Diváci: 141. Střely na branku: 41:57. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.  
Cieslar – Mravec, Matyáš, Heider, Foltýn, Běhal, Valíček – Pěnčík, Kofroň, Ižacký, Kasala, Kovařčík Ondřej, Motloch, Jaroš, Franek
Maštalířský – Meliško, Ringler, Drobný, Cestr, Šulák, Michálek, Černý, Tejnor, Šťovíček, Vrána, Hlava, Paleček, Bednář, Lehnert, Huňady, Hejcman, Kaše

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu


Již první dějství ukázalo, že oba týmy jsou poměrně vyrovnané. První velká šance pro domácí se dostavila v přesilové hře ve třetí minutě, kdy nejprve střílel Franek, který bránu těsně minul, jeho ránu se snažil ještě zpracovat Jaroš, tomu se ale také nepodařilo zakončit. Dvě minuty nato si také Chomutovský celek zahrál přesilovou hru, kterou se jim nepodařilo využít.

První inkasovaný gól padl až 15. minutě, kdy Piráti využili druhé přesilové hry. Usadili se v útočném pásmu, kde Nicolas Hlava zasadil svým druhým pokusem první branku v utkání. Ocelářům se naskytlo ještě několik šancí na srovnání, a to hlavně zásluhou Heidera, který dvakrát střílel, ani jedna však nebyla proměněna ve skóre.

Druhá perioda začala radostně pro Oceláře, když Foltýn získal kotouč a přihrál jej Tomášovi Frankovi, který vystřelil z pravého kruhu a puk tak padl do levého rohu brány. Chomutov se ihned snažil odpovědět, Šťovíček se vrhal do útoku hned dvakrát, žádná ze střel však nebyla úspěšná. Piráti ze svého tlaku nepolevovali, velkou příležitost si nechali uniknout ve 32. minutě, Hejcman se dostal až ke bráně, kde mohl hladce zakončit do prázdného prostoru, puk mu ale proklouzl. Do konce třetiny už nás žádné překvapení nečekalo.

Poslední třetina se nesla ve znamení velké rivality. Piráti v prvním minutě skórovali, gól padl za záda brankáře z hole Martina Šťovíčka, který střílel od brankoviště. Oceláři s odvetou moc dlouho nečekali a dvě minuty poté se jim znovu daří vyrovnat, tentokrát se o to zasloužil Adam Kofroň, který jel sám na bránu a vstřelil kotouč za záda Maštalířského. Asistenci si připsal Jiří Běhal.

Dále už jsme na ledě mohli vidět velké napětí a často docházelo k různým strkanicím a faulování, které se třineckým vymstilo. Tudíž když došlo na ledě k situaci pět na tři, využili hosté této šance a zasadili tak rozhodující gól zápasu. Velký závar před třineckou bránou proměnil ve prospěch Libor Šulák , když se mu podařilo prostřelit obránce a zakončit. Domácí hned poté měli šanci na další vyrovnání, když se Ižacký unikl obráncům a jel na bránu sám, tu ale těsně minul. Zbytek třetiny se na ledě hlavně vylučovalo a docházelo až k nebezpečným akcím rozladěných hráčů. Za zápas si nakonec připsali tři body Piráti, kteří tímto přeskakují Oceláře v tabulce skupiny A, kde zaujmou první příčku.

Ohlasy trenérů

Martin Ťupa (Piráti Chomutov): Dnes víceméně o nic nešlo, hrál první s druhým týmem, byl to otevřený zápas, takový den otevřených dveří, takže bylo hodně šancí, hodně chyb a ke konci se to trošičku vyhrotilo, byly tam nebezpečné zákroky, na zranění, takže jsme rádi, že se hlavně nikomu nic nestalo.
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice