Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci si poradili s Olomoucí!

23.02.2014 · Martina Sikorová
I přesto, že třinečtí dorostenci inkasovali jako první, dokázali sedmi brankami ve druhé třetině obrátit vývoj utkání na svou stranu a z Olomouce si přivážejí tři body za vítězství 7:2. Na výrazném vítězství se hattrickem podílel Adam Matějka.
31.kolo, neděle 23.2.2014
Olomouc
Třinec
2:7
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 1:0, 0:7, 1:0  Branky a nahrávky: 7. Hajšman (Holiš, Beier), 47. Máader (Urban M.) – 22. Bárci (Mach, Kalus), 24. Matějka (Hrehorčák, Rufer), 26. Matějka (Hrehorčák), 26. Mach, 28. Mach, 35. Matějka (Hrehorčák), 40. Najsar (Radzienciak, Kaukič). Rozhodčí: Šimčík - Štreitová, Axman. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 27:50. Průběh utkání: 1:0, 1:7, 2:7.  
Schejbal (41. Urban T.) – Beutl (C), Štreit, Janků, Dajčar, Piska, Mádr, Holiš – Hubáček, Horký, Hajšman, Urban M., Pěcha, Skopal, Podlaha, Zabloudil, Beier, Husták
Ovčaří (18. – 20. Prokop) – Rufer, Klocek, Imrich, Marguš, Radzienciak, Mach, Krása, Valíček – Najsar, Plitko, Kaukič, Przybyla, Hrehorčák, Kalus, Matějka, Bárci (C)

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Už po půl minutě hry dostal hostující výběr slušnou příležitost k ohrožení domácí svatyně, ve dvouminutové početní výhodě ale naopak Třinečtí příliš mnoho nevymysleli. Ačkoli byli v dalších minutách stále více na kotouči hosté, jako první udeřilo na druhé straně. Dominik Hajšman v rychlosti obkroužil hostující klec a od mantinelu nahodil puk na branku. Ovčaří chtěl kotouč schovat ve výstroji, ovšem nakonec jej musel lovit ze své klece.

Slezané mohli vzápětí odpovědět. Ve skrumáži před domácí klecí se po dorážkách natahovali Przybyla a Bárci, ani jeden z útočníků Ocelářů ale nebyl schopen puk dopravit za záda Schejbala. V polovině úvodní dvacetiminutovky se k odražené střele přimotal Kaukič, ale jeho následný tvrdý projektil z prostoru mezi kruhy si našel cestu jen do náruče domácího brankáře.

Oba celky si poté zahrály přesilové hry, jejich silná stránka to však nebyla, neboť gólmani na obou stranách kluziště neměli během těchto chvilek příliš moc práce. Dvě minuty před první přestávkou už ale mohlo červené světlo za jednou z branek svítit. Hrehorčák si položil domácího brankáře a z bezprostřední blízkosti zakončoval do prázdné. V jasné gólové příležitosti ale třinecký hráč selhal, puk poslal mimo tři tyče.

Zatímco v první části to hostům ani jednou nevyšlo, v té druhé naopak proměnili, na co sáhli. Po necelých dvou minutách srovnával krok s domácím celkem Radim Bárci, jehož bekhend skončil pod horní tyčkou. O pár desítek vteřin později předvedli Třinečtí krásnou kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci stál Adam Matějka, který se zakončením do prázdné klece neměl problém.

Olomoučtí byli jako opaření a během následujících čtyř minut jim do branky napadaly další tři góly. Adam Matějka z bezprostřední blízkosti umístil kotouč k levé tyči, ani ne za třicet vteřin se samostatnou akci prezentoval Matěj Mach, který se trefil do horního růžku. A když se tentýž hráč prosadil i na začátku osmadvacáté minuty, vedli hosté už 5:1.

Až poté se osmělila i parta Hanáků, ovšem ke gólové radosti to nevedlo. Naopak na druhé straně zůstal sám před gólmanem domácích Adam Matějka, který nadvakrát procpal puk za brankovou čáru, čímž zkompletoval hattrick. Na druhé straně pak mohl kosmeticky upravit výsledek Skopal, jeho bekhendový blafák mu ale nevyšel. A tak se znovu ozvali Slezané, deset vteřin před přestávkou prostřelil Schejbala posedmé René Najsar.

O osudu střetnutí bylo prakticky rozhodnuto po čtyřiceti minutách hry, ve třetí třetině tak na obou týmech byla poznat ztracená motivace. Převážně tedy na tom hostujícím, který nechal více hrát svého olomouckého soupeře. V sedmačtyřicáté minutě tak Hanáci alespoň kosmeticky upravili nepříznivé skóre, střela Petra Mádra skončila za zády hostujícího brankáře. A když chvíli po něm zahrozil nebezpečně Hajšman, sebral si lodivod Třince raději oddechový čas.

Po něm zbývalo do konce třetího dějství ještě deset minut, během kterých si oba týmy zahrály v početní výhodě, skóre se už ale ani na jedné straně neměnilo. Díky povedené druhé dvacetiminutovce si tak tři body z Olomouce odvezli mladší dorostenci Třince.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Zápas se těžce hodnotí, když prohrajeme dvě ze tří třetin. Zase se nám potvrdilo, že pokud hrajeme na plno, soupeři jsou od nás o třídu horší. Jakmile ale něco podceníme, je zápas vyrovnaný a my se z toho těžce vzpamatováváme. Stále nám chybí čtyři útočníci ze základu, ale i bez nich bychom tyto zápasy měli zvládat lépe. Ačkoli je výsledek takový, hlavně se třetí třetinou nejsme spokojeni. První část byla o brankách, které jsme nedali, ve druhé třetině nám to tam napadalo. Ve třetí jsme ale Olomouc podcenili, dohrávali jsme tak, aby se nikdo nezranil.