Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka v dramatickém duelu přetlačila Kometu

22.08.2013 · Luboš Olszar
Dnes třinečtí junioři sehráli duel proti Kometě, ve kterém šli Oceláři do vedení již ve druhé minutě, avšak Kometa kousala a hlavně zásluhou třineckého gólmana, Miroslava Svobody, si Slezané stále drželi minimálně jednobrankový náskok. Zápas nakonec zvítězili Třinečtí v poměru 4:2, přičemž se postupně trefili Motloch, Běhal, Jaroš a Ižacký.
5.kolo, čtvrtek 22.8.2013
Třinec
Kometa Brno
4:2
Třetiny: 1:0, 1:1, 2:1  Branky a nahrávky: 2. Motloch (Ohera, Vyčesaný), 30. Běhal (Franek), 50. Jaroš (Ižacký), 57. Ižacký (Franek) – 32. Beneš (Kozel), 54. Král (Kozel). Rozhodčí: Lotko – Konvička, Pučok. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.  
Svoboda – Matyáš, Mičulka, Heider, Pěnčík, Zahradníček, Běhal, Franek, Jaroš, Ižacký, Kovařčík O., Kasala, Kofroň, Ohera, Bartoň, Vyčesaný, Pargáč, Motloch, Kovařčík M., Křibík.
Klimeš – Sedlák, Vlček, Vagner, Cívka, Vojáček, Zbořil, Kozel, Kusko, Beneš, Jenyš, Král, Raška, Zohorna, Boltvan, Pelikán, Mytiska, Štancl.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Skóre zápasu otevřeli už ve 2. minutě utkání Oceláři, když akci po ose Ohera – Vyčesaný zakončil před hostující bránou nadvakrát Lukáš Motloch. Poté hra plynula svižně dále, ovšem žádné příliš nebezpečné situace nenabídla. V půli třetiny Kometa sehrála přesilovou hru, avšak ta nedopadla, jak by si bývali přáli a stejně tak i Třinečtí promarnili přesilovku, kterou hráli hned chvíli po skončení jejich oslabení. Zbylé minuty první dvacetiminutovky v poklidu doplynuly až do sirény.

Do druhé třetiny nastoupila lépe Kometa, která si vytvářela na rozdíl od první třetiny mnoho slibných příležitostí. Nepřesnou rozehrávku domácích se snažil přetavit v gól Král, ale tváří tvář Svobodovi se z obtížného úhlu neprosadil. Chvíli poté se hosté v přesilové hře dostali do přečíslení dva na jednoho, ve kterém celou akci hasil právě jediný bránící hráč Ocelářů, Jakub Matyáš, obětavým pádem do finální přihrávky.

Kometa nadále pokračovala v náporu, ale domácí tým držel skvělými zákroky Miroslav Svoboda. Když chytl stoprocentní gól Kuska ve stylu alá Hašek, bylo jasno, že mladíka, jenž stráží třineckou klec, dnes bude obtížné překonat.

Oceláře vysvobodil až faul Štancla, navíc ihned po buly Vlček vyhodil puk mimo mantinely a domácí hráli rázem velmi dlouhou přesilovou hru 5 na 3. Ta se jim povedla využít, když Jiří Běhal našel puk ve skrumáži před bránou a rozvlnil síť – 2:0.

Kometa však již za minutku hry korigovala vývoj utkání. Filip Beneš dostal před bránou Třince perfektní přihrávku od Kozla, se kterým táhl akci a vymetl pavučinku domácí klece.

Třetí třetinu začali hráči vyrovnanou partií, oba týmy měly kus ze hry, ale přesnou trefu zaznamenal až přesně v půli periody Tadeáš Jaroš, který podobně jako Beneš ve druhé třetině trefil přesně růžek brány. Netrvalo dlouho a trefil se i brněnský Tadeáš. Přihrávku Kozla sklepával téměř v brankovišti Tadeáš Král za záda Svobody a Kometa byla znovu krůček k vyrovnání - 3:2.

V 57. minutě udělal konečnou tečku za napínavým duelem Jakub Ižacký, jenž v úniku dokonale vymíchal Klimeše a jednoduše zasunul puk do odkryté části brány. Kometa ještě sehrála v závěru zápasu přesilovou hru, ale skóre se již neměnilo, a tak Třinec zvítězil v poměru 4:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Byl to dosud náš nejtěžší soupeř v přípravě. Abych byl spravedlivý tak musím uznat, že dvě třetiny byla Kometa lepším týmem, ale my jsme v rozhodujících momentech dokázali proměnit šance. Pochvalu zaslouží náš brankář a hráči, kteří by měli rozhodovat. Jsme rádi, že pokračuje naše vítězná šňůra, ale vše směřujeme k začátku ligy.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno):Byl to slušný zápas v rychlém tempu. Měli jsme dostatek šancí, ale naše koncovka byla tentokrát špatná.