Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost s přehledem vyhrál v Třebíči 5:1

04.12.2009 · Jiří Mokrý
Starší dorostenci Třebíče už mají jistotu toho, že budou bojovat ve skupině o záchranu v extralize. A tak zápas s Třincem byl šancí k tomu, aby se do hry mohli zapojit i hráči, kteří dosud moc prostoru nedostávali. Třinečtí byli v zápase jasně lepší a celé utkání jeho průběh kontrolovali. Za Oceláře dali po dvou brankách Bumbál a Faksa, jednu branku vstřelil Matuš.
26.kolo, pátek 4.12.2009
Třebíč
Třinec
1:5
Třetiny: 0:1, 1:1, 0:3  Branky a nahrávky: 35. Kasalý (Sovoboda) - 13. Bumbál (Kalus, Matuš), 22. Bumbál (Kalus, Sklenář), 43. Matuš (Teper, Bumbál), 46. Faksa (Chvostek), 51. Faksa (Franek). Rozhodčí: Lerch - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 18:43. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5. 
Máj - Peroutka, Jakič, Pálka, Krejčí, Caudr, Kazatel, Paták, Vlašín, Skácel, Marek, Donutil, Kasalý, Mikeš, Stromecký, Nechvátel, Pekárek, Svoboda
Chvostek D. (51. Motyka) - Bezuška, Běhal, Kurzok, Sklenář, Repe, Teper, Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek M., Ižacký, Labaj, GLos, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Franek, Bezuška

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Předposlední zápas základní části, po níž čekají třebíčské starší dorostence napínavé boje o záchranu soutěže, začali Třebíčští aktivně. Soupeř ale hru od páté minuty zrychlil a po zbytek první třetiny byl výrazně lepší. Ve dvanácté minutě šel Třinec do vedení. Kombinaci po ose Matuš – Kalus - Bumbál zakončoval posledně jmenovaný – 0:1. I přes několik dalších šancí Ocelářů dobře chytající Milan Máj v brance Třebíče už další puk za svá záda nepustil.

Druhou třetinu začali hosté pěkně zostra. Už ve druhé minutě znovu úřadovala dvojice Bumbál – Kalus. Důrazný Adrian Bumbál svojí druhou brankou v zápase zvýšil na 0:2. O minutu později zahrozil domácí Lukáš Paták, když hezky obkroužil Chvostkovu branku, svoji střelu ale zamířil těsně nad horní tyč.

Až v osmadvacáté minutě došlo k prvnímu vyloučení zápasu. Na trestnou musel Teper na dvě minuty za hákování, Horáci však výhodu jednoho muže v poli nezužitkovali. V polovině utkání měl na hranici brankoviště dobrou pozici domácí Kazatel, ale třinecký brankář na poslední chvíli zasáhl.

Minuta třicátá pátá přinesla branku, tentokrát padla z hole domácího hráče a byla doslova výstavní. Po samostatné akci se trefil Filip Kasalý. Ten svoji akci zakončil krásnou střelou, která se za záda Chvostkova odrazila od horní tyčky - 1:2
Kontaktní gól domácí povzbudil a hrál se vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. Gólmani však byli lepší střelců a do konce druhé třetiny už se skóre neposunulo ani na jednu stranu.

Oceláři měli i do třetí třetiny velmi dobrý vstup. Ve třetí minutě třetí části zápasu využili přesilovou hru a odskočili na 1:3. Autorem branky byl Radim Matuš, asistovali Teper a Bumbál. Tuto přesilovku hosté odehráli výborně, celé dvě minuty se udrželi v útočném pásmu a unavení domácí pak nestačili pokrýt dorážejícího hráče na brankovišti.

O tři minuty později už to bylo o tři branky. Až příliš prostoru k dorážkám dostal v čase 45:44 Radek Faksa a napotřetí už propasíroval puk za záda nešťastného třebíčského brankáře, který mohl jen zlostně rozhodit rukama směrem ke svým obráncům – 1:4. Asistenci u této branky si připsal Michael Chvostek.

Čtvrtá branka vzala domácím definitivně šanci na jakýkoli bodový zisk a na jejich hře to bylo znát. V padesáté první minutě navíc vyrobil školáckou chybu jeden z domácích beků, který zaváhal s rozehrávkou, před modrou čárou zbytečně přišel o kotouč a byla z toho pátá branka v domácí síti. Druhý gól v utkání vstřelil Faksa, přihrával Franek. Po tomto gólu trenéři Třince vystřídali brankáře. Na střídačku zamířil Daniel Chvostek a do klece se postavil Jan Motyka. Čtyři minuty před koncem dostali hosté ještě příležitost hrát přesilovku pěti proti třem, ale Třebíčští se ubránili. I proto se už do konce utkání skóre nezměnilo a hosté si po zásluze odvezli tři body.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice