Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři po úporném boji porazili Havířov!

04.10.2013 · Tomáš Golasowski
T Ř I N E C - Oceláři se v dnešním utkání Extraligy staršího dorostu střetli s regionálním rivalem z Havířova. Utkání přineslo poměrně hodně šancí, ale jen dva góly. Po základní hrací době svítila na světelná tabuli remíza. Rozhodnout musely až samostatné nájezdy, které zvládli lépe domácí Oceláři a připisují si tak bonusový bod.
11.kolo, pátek 4.10.2013
Třinec
Havířov
2:1sn
Werk aréna
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 6. Christov (Pala, Stránský), rozh. náj. Stuchlík – 21. Fejko (Pořízek, Orság). Rozhodčí: . Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: . 1:0, 1:1, 2:1 
Dudáček – Roman, Walaski, Stránský, Bartko, Cienciala, Adámek, Bartoň, Janiczek – Stuchlík, Pala, Christov, Petrák, Trčka, Švaňa, Poruba, Roman Miloš, Kofroň, Tůma, Lorek, Sikora
Šimeček – Kalus, Chroboček, Dudek, Šteffko, Trombik, Ďurkáč – Froja, Pacoň, Orság, Polak, Fejko, Wróbel, Moravčík, Hendrych, Kurovský, Pacas, Pořízek, Bednář, Cihlář, Sap

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodu prvního dějství byli domácí aktivnějším celkem, a to jim také přineslo kýžené ovoce. V přesilové hře se totiž prosadil Vít Christov, který byl osamocený před brankářem Šimečkem. Poté přebrali iniciativu hosté, kteří byli po většinu první třetiny lepším týmem, ale gólový efekt jim to nepřineslo. Havířov nedokázal zužitkovat ani přesilovky, které mu byly nabídnuty a do kabin tak šli spokojenější domácí hráči.

Do druhé třetiny vletěli Havířovští jako uragán a hned také skórovali. To když Kryštof Fejko prostřelil Dudáčka. Obdržený gól Oceláře nakopl a ti se snažili s vyrovnáním něco udělat. To se jim však moc nedařilo, jelikož hosté z Havířova nepouštěli Oceláře ke střelám. Poté ale spadla hra opět do průměru a pomalu začínali vystrkovat růžky hosté z Havířova, kteří se dostali do několika slibných přečíslení, ale ani jedno z nich nedokázali využít ve svůj prospěch.

V poslední periodě utkání měli ze hry více domácí, kteří byli častěji na puku, ale obrana hostů působila velice kompaktně. V druhé polovině třetí třetiny dostali Oceláři krásný dárek, když sudí vyloučil hned dva hráče soupeře najednou. Tato přesilovka Ocelářů však byla velice tragická, za dvě minuty si Třinečtí nevypracovali jedinou větší šanci a dokonce neohrozili Šimečka ani jednou střelou. Když ke konci třetiny nezužitkoval svou početní výhodu ani Havířov, tak se šlo do prodloužení.

V prodloužení stojí za zmínku obrovská šance Jana Poruby, který dostal puk před bránu, kde měl spoustu času, ale udělal to nejhorší, co mohl. S pukem si docela dlouho hrál a rozhodl se pro střelu, kterou nezamířil ani mezi tři tyče. Ani v prodloužení tedy nepadl gól, a tak o vítězi tohoto utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch byl o gól lepší domácí Třinec, když blafákem rozhodl Kryštof Stuchlík. Třinec tak mohl slavit druhý bonusový bod a další vítězství na svém ledě.