Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka veze ze Zlína všechny body za vítězství 3:0!

05.10.2013 · Luboš Olszar
Třinečtí junioři se v rámci 10. kola NOEN extraligy rvali o další body ve Zlíně. Úvodní gól Franka, který vsítil na počátku druhé třetiny, se později zdál býti také jedinou trefou utkání, avšak v poslední minutě duelu Oceláři překonali zlínského Svobodu ještě dvakrát a zvítězili 3:0.
10.kolo, sobota 5.10.2013
Zlín
Třinec
0:3
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 21. Franek (Běhal), 60. Kofroň, 60. Ižacký (Franek). Rozhodčí: Slavka - Bláha, Wesley. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 44:23. Průběh utkání: 0:3.  
Svoboda Ma. – Řezáč, Stuchlík, Macharáček, Zbořil, Andrýsek, Buchta, Talán, Velčovský – Hlaváč, Kratochvíl M., Dalajka, Gremlica, Kovařík, Zaremba, Karola, Kratochvíl Š., Popelka, Galuška, Matula, Mika.
Svoboda Mi. – Běhal, Zahradníček, Hurtík, Matyáš, Heider, Foltýn – Pěnčík, Franek, Vyčesaný, Kofroň, Ižacký, Helešic, Motloch, Ohera, Kasala, Křibík, Kovařčík, Jaroš.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oba týmy začaly velmi opatrně a první vážnější akce přišla až po šesti minutách hry. Domácí se dostali do přečíslení a po Gremlicově přihrávce zakončoval nikým nehlídaný Matouš Kratochvíl, jenž těsně minul třineckou svatyni. Za Třinec se mohl prosadit na druhé straně Lukáš Kasala, který ovšem ve stoprocentní gólovce selhal.

Mnohem zajímavější hokej se hrál od druhé periody. Po jednadvaceti minutách padla i první branka, když po chybě Mikuláše Zbořila získal na modré čáře kotouč Michael Franek, který v útočném pásmu obešel vracejícího se obránce a zasunul za zlínského brankáře Svobodu.

Berani na nic nečekali a pořádně zatlačili soupeře. Ovšem Zbořilova tečovaná střela a ani Galuškova příležitost srovnání nepřinesly. Oceláři se vymanili z tlaku a taktéž si vypracovali několik slibných šancí. Tomáš Franek sám ujížděl na Martina Svobodu, ale brankář Zlína jeho kličku přečetl a podruhé neinkasoval. Nejistě dokázal strážce zlínské svatyně zneškodnit i akci ex-zlínského útočníka Martina Helešice, a tak po čtyřiceti minutách hry měli těsný jednobrankový náskok hosté.

Do třetí části vstoupila zlínská družina s pozměněnou sestavou a Třinec se po většinu času pouze bránil. Aktivní Michal Popelka dvakrát vybídl ke skórování Lubomíra Kovaříka, který ve stoprocentních příležitostech zklamal. Berani i nadále tlačili soupeře, ale jejich akce postrádali nápaditost a Miroslav Svoboda v třinecké brance byl bezchybný. Veškeré naděje zlínského týmu zhasly v poslední minutě, když soupeř přečetl nepřesnou Andrýskovu rozehrávku a Adam Kofroň střelou pod vyrážečku rozvlnil síť.

Berani se nedostali ani ke hře bez brankáře a tři vteřiny před koncem utkání ještě potřetí inkasovali. Přečíslení tři na dva vyřešil geniální přihrávkou Tomáš Franek, jenž našel u tyče osamoceného Jakuba Ižackého, který uzavřel skóre duelu.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Nebyli jsme horším týmem. Říkal jsem v kabině, že prohra 0:3 vypadá, že nás soupeř přehrál, ale já si to nemyslím. Měli jsme hodně příležitostí k tomu, aby jsme se prosadili, ale opustilo nás to štěstíčko, které se nás drželo dosud. Zachytal skvěle třinecký Miroslav Svoboda. Je škoda, že jsme prohráli po dobrém výkonu s Vítkovicemi.
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice