Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vstoupili do NOEN extraligy vítězstvím na Slavii!

06.09.2013 · Luboš Olszar
Třinecká juniorka odehrála dnes první utkání NOEN extraligy, a to v hlavním městě našeho státu nad Sešívanými. Domácí Slavia vedla jako první, avšak do konce první třetiny nejprve srovnal Marek Růžička a rozhodující branku vsítil ve druhé dvacetiminutovce Lukáš Motloch.
1.kolo, pátek 6.9.2013
Slavia Praha
Třinec
1:2
Třetiny: 1:1, 0:1, 0:0  Branky a nahrávky: 6. Navrátil (Tomek, Knot) – 17. Růžička (Foltýn), 25. Motloch (Zahradníček). Rozhodčí: Pešina - David Štětina, Jakub Štětina. Vyloučení: 5:4, navíc Svoboda (TRI) - 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 30:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2.  
D. Novák – Knot, Leština, Löbl, M. Novák, Drahorád, Saňa, Mašín – Moravec, Tomek, Brzák, Hlinka, Jedlička, Navrátil, Presheva, Červený, Fortelka, Kellerstein, Patzelt, Zajíc, Andres.
Svoboda – Běhal, Zahradníček, Valíček, Pěnčík, Matyáš, Foltýn, Mičulka, Ižacký, Jaroš, Franek, Motloch, Matuš, Růžička, Kofroň, Kasala, Kovařčík O., Bartoň, Vyčesaný, Ohera.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod utkání se lépe vyvedl domácím, už ve třetí minutě totiž ujeli Jadlička a Andres do úniku dvou na jednoho. Oba dva si kotouč vyměnili a Jedlička zakončil pouze do připraveného Svobody. Zanedlouho získali sešívaní přesilovou hru, kterou posléze i využili. Knot od modré přihrál na pravou stranu Tomkovi, který křižnou přihrávkou našel volného Filipa Navrátila a ten už neměl sebemenší problém poslat kotouč do odkryté klece.

V polovině první části mohlo být pro Pražany ještě veseleji. Andres se totiž zjevil úplně sám před Svobodou a snažil se ho prostřelit ranou do protipohybu, to se mu ale nepovedlo. Poté přišla chvíle Marka Růžičky. Nenápadně si najel na útočnou modrou, kde objel obránce, najel si před branku a trefil se přesně na bližší tyč. Po tomto gólu hosté výrazně ožili a slávistické obraně dělali často velké problémy, výraznou střeleckou příležitost si ale ne a ne připravit. Teprve až v průběhu druhé dvacetiminutovce vypálil od modré Zahradníček, kotouč propadl Novákovi mezi betony, kde stál Lukáš Motloch a dorazil puk do sítě.

Třinec nadále útočil a snažil se zvýšit vedení. Navíc měli k dispozici skoro dvě minuty dlouho přesilovku pěti proti třem, Oceláři ji však nesehráli vůbec dobře. Zbytek duelu se nesl v podobném duchu. Hosté si hlídali svoje vedení a Slavia bušila do perfektně zformované obrany. Vyrovnat se domácím už nepovedlo, i když k tomu měl blízko Kellerstein, který ale hostující svatyni o kousek přestřelil. Třinec si tedy z Edenu odvedl všechny tři body.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice