Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci podlehli Kometě 1:3

30.03.2013 · Růžena Raszková
CHOMUTOV - V dnešním utkání na závěrečném turnaji ELIOD extraligy mladšího dorostu se utklali mladí Oceláři s týmem HC Kometa Brno. V polovině zápasu skóroval Jan Poruba. Soupeř během tří minut dokázal vyrovnat a přidat ještě dvě branky. Třinečtí už nedokázali odpovědět a o dnešním vítězi bylo rohodnuto.
F4, sobota 30.3.2013
Třinec
Kometa Brno
1:3
Třetiny: 0:0, 1:2, 0:1  Branky a nahrávky: 32. Poruba (Roman, Kofroň) – 35. Dymáček (Koblížek), 39. Dvořák (Koblížek), 44. Šnajnar. Rozhodčí: Chmel - Dynelets, Tauš. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 18:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3.  
Hlaváč – Mach, Radzienciak, Imrich, Kaukič, Roman Michal, Kofroň, Poruba, Sztwiertnia, Janiczek, Adámek, Tůma, Zogata, Roman Miloš, Murín, Krása, Bartko, Škorpík
Slavíček – Hájek, Zbořil, Jirůšek, Dvořák, Havlát, Kališ, Heinrich, Šmída, Zukal, Čejka, Dymáček, Koblížek, Dufek, Hroudný, Kratochvíl, Šnajnar, Sedláček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovka byla velmi opatrná z obou stran. Hokejisté hráli velmi nerozhodně, čekali na soupeřovu chybu. Velkou roli hráli ve hře obránci obou týmů. První větší šanci jsme mohli vidět při přesilové hře Komety, když Jan Dufek předložil přesnou přihrávku před prázdnou bránu Romanu Dymáčkovi, který kotouč nedokázal trefit. Byla to v podstatě jediná šance Brna během přesilové hry. Následovaly šance na obou stranách, ale branky se v této třetině diváci nedočkali.

Ve druhé třetině byli aktivnější Brňané, ale jako první se v polovině utkání radovali Oceláři. Jan Poruba se prosmýkl mezi dvěma obránci a svůj únik zakončil přesnou ranou mezi brankářovy betony. Brno obdržená branka nijak nevykolejila a aktivně se tlačili za vyrovnáním. To se jim povedlo za necelé dvě minuty, když se Roman Dymáček trefil mezi betony třineckého Hlaváče. Dvě minuty před koncem třetiny jsme viděli hokejovou delikatesu z hole Filipa Dvořáka. Tomu zadovkou mezi kruhy naservíroval kotouč Radek Koblížek a Filip Dvořák tvrdou střelou dal branku kladivem.

Hned v úvodu posledního dějství se skrytou střelou snažil prosadit Lukáš Kaukič, ten ovšem minul branku. Vzápětí se snažil před brankou důrazně prosadit Matěj Murín. Propasírovat kotouč za ležícího brněnského brankáře nedokázal. Třinec byl ve třetí třetině jako vyměněný. Byl velice aktivní a často se dostával do slibných příležitostí. Byli to ovšem hráči Komety, kteří přidali další branku. Oceláři neúspěšně vyhodili kotouč pouze na hůl Rostislava Šnajnara, a ten prudkou střelou od modré čáry vymetl pravou pavučinu třinecké svatyně. Ke konci utkání mohli brněnští dorostenci svůj brankový náskok zvýšit, když ve vlastním oslabení brněnský Radek Koblížek obral obránce na modré čáře o kotouč a dokázal jim také uniknout. Svůj úprk řešil blafákem do forehandu, na který však byl brankář Hlaváč připraven. Skóre 1:3 na světelné tabuli do konce utkání již nezměnilo.