Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost zničil Písek sedmi góly!

02.03.2013 · Luboš Olszar
Včera ve večerních hodinách vsítil třinecký starší dorost sedm gólu Budějovicím, což na body kvůli osmi inkasovaným nestačilo. Během sobotního poledne už mladí Oceláři přivítali Písek a stejnou gólovou smrští, podpořenou skvěle chytajícím Svobodou, zničili soupeře 7:0. Tři body si kromě týmu připíše do osobních statistik i Lukáš Motloch za dvě trefy a asistenci k tomu.
42.kolo, sobota 2.3.2013
Třinec
Písek
7:0
Třetiny: 2:0, 1:0, 4:0  Branky a nahrávky: 8. Kovařčík O. (Růžička, Heider), 13. Motloch, 35. Kovařčík M. (Růžička), 43. Lorek (Pala), 45. Kovařčík O. (Cienciala), 58. Motloch (Zahradníček), 58. Pěnčík (Christov, Motloch). Rozhodčí: Koziol - Gančařík, Patrman. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 43:33. Průběh utkání: 7:0.  
Svoboda (Fendrich) - Mičulka, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Heider, Cienciala - M. Kovařčík, Růžička, O. Kovařčík, Christov, Pěnčík, Trčka, Motloch, Pala, Murín, Lorek.
Mazuch (Pechek) - Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, Suda, Volf, Kajtman, Hájek, Březina, Hřebíček, Červinský, Duchoň, Sýbek, Šuhaj, Volf, Koutenský, Marcilis.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí Oceláři se doslova vrhli do utkání, neboť už od úvodních sekund hry měla celá pětka hostujících hráčů spoustu práce s bráněním vlastní brány. Třinečtí si však nedávali pozor na zadní vrátka a po propadu v útoku získal Schwamberger únik, ve kterém tváří tvář Svobodovi neuspěl svým blafákem do bekhendu. Známé hokejové pořekadlo „nedáš - dostaneš“ na sebe nenechalo dlouho čekat, jelikož se za nedlouho dostali domácí do přečíslení a předložení puku Růžičky zužitkoval Ondřej Kovařčík přesnou trefou – 1:0.

Písek se v nadcházejícím průběhu první třetiny urputně snažil vyrovnat, ale dominující Třinec byl nadále lepším týmem a potvrdil to ve 13. minutě další brankou. Lukáš Motloch získal v obranném pásmu hostů puk a poté z mezikruží vyslal střelu, která propadla Mazuchovi až do sítě brány – 2:0.

V úvodních chvílích druhé periody si mužstva vyměnily role a právě Písek byl týmem, který se jevil jako aktivnější než soupeř. Hru však brzo rozkouskovalo několik vyloučení a oba celky měly možnost skórovat během své přesilové hry. Jedinou početní výhodu zužitkovali až v druhé půli periody Oceláři, když Růžička z levého křídla nahodil puk do brankoviště, kde se jej zmocnil Michal Kovařčík a ten velmi jednoduše zasunul černou gumu za brankovou čáru hostující brány – 3:0.

Vstup do třetí třetiny vyšel perfektně hráčům s dráčkem na prsou, jelikož dvěma slepenými góly rychle získali už zdrcující náskok pěti branek. Nejprve na 4:0 zvyšoval Jaroslaw Lorek střelou k levé tyči, o chvíli později se na pravé tyči prosadil Ondřej Kovařčík, který překonal Mazucha ránou do horních pater brány a hostujícího gólmana šel nahradit Jak Pechek .

Následující klidný průběh hry změnily až závěrečné minuty zápasu, kdy Oceláři v rozmezí čtrnácti sekund znovu dvakrát skórovali. Pohlednou zadovku Zahradníčka přetavil v gól na 6:0 Lukáš Motloch a na konečných 7:0 stanovil skóre Marek Pěnčík, jenž dotlačil puk do sítě přes ležícího Pecheka.