Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři porazili Vítkovice

26.09.2009 · Tomáš Vacho
Třinečtí junioři zvládli těžký zápas osmého kola NOEN Extraligy juniorů s regionálním rivalem z Vítkovic zásluhou Rostislava Marosze.
8.kolo, sobota 26.9.2009
Třinec
Vítkovice
3:2
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 3. Potoček, 22. Rufer (Ostřížek), 59. Marosz (Kaďorek) - 27. Vrána (Prokop), 51. Galajda (Prokop). Rozhodčí: Trombík. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2. 
Boška - Rajnoch, Gottwald, Kaďorek, Špaček, Toman J., Pavlík, Hoďa, Chvostek - Hegyi, Rufer, Toman - Mičulka, Marosz, Ostřížek - Bajtek, Palička, Potoček - Böhm, Měrka, Martyčák
Taťák - Pastor, Slavík, Krause, Prokop, Žvatora - Vrána, Maliník, Seidler - Kolouch, Mareček, Kuscera - Včíslák, Galajda, Chomič

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili lépe domácí a hned od prvních vteřin aktivně napadali rozehrávku soupeře, což přineslo ovoce velmi brzy - Mário Potoček již ve třetí minutě potrestal chybu vítkovické obrany a bombou otevřel skóre. Srovnat krok mohl hned vzápětí kapitán hostů Lukáš Vrána, ale s nabídnutou šancí, kdy se ocitl osamocen před Boškou, nenaložil dle svých představ. Ostravané se po inkasovaném gólu snažili rychle vyrovnat, ale do konce první třetiny se jim to nepovedlo ani v nabídnutých přesilovkách.

Po první přestávce to byly Vítkovice, kdo začal drtivým náporem, jenže ten, komu se podařilo vsítit další branku, byl Třinec. Na začátku dvaadvacáté minuty se Třinci podařilo vymyslet rychlý protiútok, který úspěšně dokončil Adam Rufer - 2:0. Situace po druhé inkasované brance Vítkovic se podobala situaci po té první - po vhazování ve středu hřiště se ostravští ihned činili a dokázali si vytvořit několik slibných šancí, brankou skončila až ta ze sedmadvacáté minuty, kdy zapracovala spolupráce dvou Lukášů - přihrávající Prokop a skórující Vrána. Ve zbytku druhé části jsme byli svědky pouze mnoha vyloučení na obou stranách, za zmínku ale stojí i neúspěšná otočka Petra Koloucha okolo třinecké brány z osmatřicáté minuty či samostatný únik Filipa Bajtka, kterého vychytal skvělým zákrokem Taťák o minutu později.

Počátek třetí části napovídal, že domácí o výhru v dnešním utkání opravdu stojí, protože hostujícím obráncům nedávali ani chvíli vydechnout. To se obrátilo až v padesáté minutě, kdy se Ostravané nastěhovali do útočného pásma a dočkali se vyrovnání zásluhou Marka Galajdy. V pětapadesáté minutě mohli jít hosté dokonce do vedení, vítkovický Mareček b yl ale příliš překvapený, když mu třinecký Gottwald hrubou chybou namazal do slibné příležitosti. Na ukazateli svítí čas 56:58 a třinecký zimní stadion je svědkem nakonec klíčového momentu - Lukáš Prokop je vyloučen za hákování a následnou přesilovou hru přetavuje v čase 58:38 individuální akcí v gólový zásah Rostislav Marosz, čímž rozhoduje, že Třinec dnes vyhrává za tři body.