Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři ve vyrovnaném duelu podlehli Zlínu

08.09.2012 · Daniel Ježek
Druhým kolem dnes pokračuje extraliga nejstarších mládežnických týmu. Junioři Třince se vydali na led Zlína, aby zde změřili síly s místními Berany. Vyrovnaný duel nabídl branky až v posledním dějství, o jednu více dali domácí, proto tři body zůstaly ve Zlíně. Jedinou branku Ocelářů vsítil Jan Diviš.
2.kolo, sobota 8.9.2012
Zlín
Třinec
2:1
Třetiny: 0:0, 0:0, 2:1  Branky a nahrávky: 50. David Hrazdíra, 55. Pavel Sedláček (Marek Haloda) - 56. Jan Diviš (Radim Matuš). Rozhodčí: Hradil - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:5, navíc Kasperlík (TRI) 10 min OT. Využití: 1:1. Diváci: 127. Střely na branku: 35:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1.  
Rozum - Horák, Buchta, Janota, Macharáček, Řezáč, Strojil, Talán, Urbanec, Zbořil - Doležálek, Haloda, Hrazdíra, Janeba, Jurík, Kovařík, Š. Kratochvíl, Kundera, Matula, Mika, Popelka, Sedláček, Skočík, Fořt
Šimboch - Běhal, Bezuška, Čáp, Foltýn, Hurtík, Kurzok, Pisarik, Valíček, Žvátora - Bajtek, Bartoň, Diviš, Franek, Jaroš, Juhász, Kasperlík, Kindl, Lorek, Mach, Marosz, Matuš, Ohera, Pargáč, Rufer, Šiafotdinov, Vyčesaný

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První domácí utkání začalo na stadionu Luďka Čajky lépe domácí mužstvo a do šancí se tlačil Radim Doležálek a poté David Jurik, ale ani jeden nedokázal překonat Šimbocha v brance Třince. V šesté minutě měli domácí příležitost přesilové hry po faulu Foltýna, ale ta nebyla příliš dlouhá, protože se poté provinil nedovoleným bráněním Macharáček, šanci přesilové hry měl následněTřinec a na Rozuma v domácí bráně to zkoušel od modré třikrát Žvátora, ale ani jedna rána neměla přesné parametry. Dvě minuty před koncem první části se zjevil ex-zlínský Radim Matuš sám před brankou domácích, ale Rozum jeho zakončení dokázal vytěsnit.

Druhou část začali hosté dvojnásobným zakázaným uvolněním. Zlín byl v úvodu druhé třetiny lepším týmem, Kovařík to zkoušel střelou přes obránce, ale na Šimbocha si nepřišel. Třinečtí si po špatném vstupu do druhé části začali také vytvářet šance a velký závar před Rozumem vyřešila na poslední chvíli zlínská obrana. Druhou část poznamenalo vyloučení Kasperlíka na 2+10 minut za faul loktem do oblasti hlavy a krku.

Domácí začali závěrečnou část utkání nevyužitou přesilovou hrou. Ve 45. minutě hry našel Popelka před bránou Kovaříka, ale ten ztroskotal opět jen na výborném Šimbochovi, domácí z této šance vytěžili alespoň následnou přesilovou hru, kde roztočil kolotoč v pásmu Fořt se Sedláčkem, ovšem větší šance z toho nebyla a Janotovu střelu pokryl hostující brankář. Přesilovou hru poté měli i hosté, Bajtkovu střelu z úhlu si pohlídal Rozum. Za pár minut se diváci již dočkali první branky, když chyboval obránce Třince a Hrazdíra se štěstím překonal Šimbocha, když si kotouč do brány srazili jeho vlastní spoluhráči. Hosté se snažili zvýšit obrátky a srovnat, první útok v čele s Bajtkem zahrozil, branka z toho však nebyla. Následně se prosadil Sedláček a domácí vedli již 2:0. O minutu později, když hosté měli výhodu jednoho hráče v poli, ujížděli na samotného obránce Matuš s Divišem a dokázali snížit stav utkání na 2:1 a vypadalo to na pořádné drama. Třinečtí získávali převahu a domácí trenér Svoboda si vzal oddechový čas. Domácí se dostali z pásma a oddechový čas si vybral i trenér hostů Juřík. Na závěrečný tlak a odvolání brankáře hostů již nedošlo a domácí si připsali tři body za výhru 2:1.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Myslím si, že zápas byl aktivní, rychlý a vyrovnaný. O tom, že zápas byl vyrovnaný svědčí, že i po dvou třetinách byl stav stále 0:0. Ve druhé a třetí části jsme byli lepší a soupeře přehrávali a vyjádřili jsme to i gólově. Zápas jsme si u konce zkomplikovali oslabením ve třech, kdy padl kontaktní gól. Z výhry na domácím ledě za tři body máme radost.

Aleš Juřík (HC Oceláři Třinec): Z naší strany šlo o velmi nešťastné utkání. Po většinu času jsme byli lepším týmem, ale šance jsme neproměnili. Rozhodl nešťastný vlastní gól ve třetí části.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice