Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři nestačili na Spartu

01.11.2009 · Adam Sušovský
Poslední zápas před dlouhou reprezentační pauzou Ocelářům nevyšel. Před výbornou kulisou jim totiž utekla třetí třetina a podlehli Spartě 3:6.
22.kolo, neděle 1.11.2009
Třinec
Sparta Praha
3:6
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 1:1, 1:2, 1:3  Branky a nahrávky: 2. Martynek (Peterek, Květoň), 29. Polák (Peterek, Bonk), 41. Kohn (Zíb) - 16. Podlešák (Vykoukal, Kratěna), 27. Vykoukal (Ručinský), 38. Ton (Hromas), 42. Výborný (Ton, Hanzlík), 44. Netík (Ton, Výborný), 51. Ton (Hromas, Gulaši). Rozhodčí: Hribik, Homola - Guth, Ritich. Vyloučení: 8:9, navíc Hromas (Sparta) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4331. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:6.  4331
Hamerlík - Zíb, Kania, Malec, Seman, Cartelli, Výtisk, Lojek, Andersons - Ržička, Polanský, Kohn - Květoň, Peterek, Martynek - Kanko, Bonk, Polák - Pospíšil, Hampl, Ostřížek.
Chábera (41. Přikryl) - Vykoukal, Černošek, Macholda, Hanzlík, Vydarený, Gulaši, Vojta - Látal, Broš, Kratěna - Ton, Výborný, Hromas - Netík, Langhammer, Ručinský - Hrdel, Koreis, Podlešák.

Komentář k zápasu

První listopadový den přilákal do Třince nejvyšší návštěvu v letošní sezóně a domácí se svým fanouškům odvděčili hned ve druhé minutě. Kapitán Jan Peterek si vybruslil zpoza brány a předložil puk Rostislavu Martynkovi. Ten měl úlohu lehkou - trefit poloprázdnou bránu - 1:0.

Z úvodního náporu se Sparťané vymanili až po první přestávce pro čištění ledu. Podlešák ale svůj samostatný únik přes skvělého Hamerlíka do úspěšného konce nedotáhl. Podruhé se domácí gólman zaskvěl ve dvanácté minutě, když obrana Ocelářů zapomněla na Petra Tona. Ani on ale blafákem na beton Hamerlíka nevyzrál.

O čtyři minuty později už ale domácí gólman puk ze své sítě lovit musel. Po skrumáži před brankou se prosadil dorážkou nejdůraznější Martin Podlešák - 1:1. První část zápasu uzavřel nebezpečně vyhlížející zákrok na Cartelliho, který zůstal ležet bezvládně na zemi a zvedl se až za pomoci spoluhráčů a týmového lékaře.

Úvod druhé třetiny přinesl zajímavou zápletku. Domácí šli po faulech Kohna a Peterka do tří a Sparta dvojnásobnou přesilovku využila zásluhou nechytatelné dělovky Jiřího Vykoukala - 1:2.

Na vyrovnání jsme ale ve městě pod Javorovým čekat dlouho nemuseli. O dvě minuty později, v čase 28:14, totiž Peterek naskočil z trestné lavice, předložil puk Vojtovi Polákovi a ten trefil z pravého kruhu přesně skulinku pod ramenem Chábery - 2:2.

Vyrovnávací branka hru ještě více oživila. Malec ale v přesilové hře z bezprostřední blízkosti selhal na famózní lapačce Chábery. Udeřilo proto na straně druhé. Petr Ton se prosmýkl kolem Výtiska a nenápadným zakončením zaskočil nevěřícně koukajícího Hamerlíka - 2:3.

V úvodní minutě závěrečné části zaskočil Sparťany Ladislav Kohn, který lehkým nahozením vyhnal Cháberu z brány – 3:3. Pak už ale zápas patřil pouze jednomu týmu. O minutu později zůstal sám před brankářem David Výborný a povedeným blafákem vrátil Spartě vedení – 3:4.

Za následující dvě minuty byl náskok Sparty už dvougólový. Při vyloučení Polanského vypálil od modré Ton, Hamerlík puk vyrazil pouze před sebe, kde se v pádu prosadil nejproduktivnější hráč hostů Tomáš Netík – 3:5. Definitivní podobu výsledku dal v jednapadesáté minutě přesným zásahem Petr Ton – 3:6.

Oceláři tak prohráli i druhý zápas v řadě a ztratili možnost jít zpět do čela soutěže. Naopak Sparta se před reprezentační přestávkou vrátila do herní pohody a na triumf v Karlových Varech navázala zaslouženým vítězstvím v Třinci.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Sparta):
Musím smeknout kloubouk před hráčema. Zápas pro nás nezačal dobře, nebyli jsme na ten začátek připraveni a zaspali jsme. Ale závěrečnou třetinu jsme zvládli fantasticky, jako přes kopírák ve Varech. Hráči zaslouží absolutivum za výkon, který předvedli.

Břetislav Kopřiva (Třinec):
Nás nepoučil ani zápas v Liberci. Nefungovala obrana, když se zápas přiklonil k nám, nedokázali jsme toho využít. Sparta vyhrála zaslouženě. Pokud budeme hrát takhle, budeme body rozdávat pořád.


×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice