Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost se vrací z Brna s tříbodovým nákladem

12.12.2011 · Daniel Ježek
Poslední utkání první části extraligy staršího dorostu sehráli mladí Oceláři na ledě Kajot arény, kde vyzvali místní Kometu. Třinečtí rozhodli o svém vítězství v průběhu druhé třetiny, kdy se trefili hned pětkrát. Domácí sice ještě korigovali na rozdíl jediné branky, klid na hole hráčů zpod Beskyd ale přinesl Adam Kofroň, který dvě minuty před závěrečnou sirénou poslal puk do odkryté branky.
28., pondělí 12.12.2011
Kometa Brno
Třinec
4:6
Třetiny: 1:0, 1:5, 2:1  Branky a nahrávky: 3. Kovářů (Raška), 27. Grünwald (Mrázek, Garčic), 46. Garčic (Kovářů, Raška), 53. Sedlák (Beneš) - 22. Pisarik (Kofroň), 23. Pěnčík (Rataj, Kasala), 25. Pastrňák (Mičulka), 28. Kofroň (Pastrňák, Cienciala), 36. Rataj (Pěnčík), 59. Kofroň (Cienciala). Rozhodčí: Čech - Chocholouš, Skopal. Vyloučení: 4:5, navíc Foltýn (TRI) 10 min OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5, 4:5, 4:6.  
Klimeš - Zbořil J., Mytiska, Vlček, Vojáček, Vágner, Sedlák - Vaverka, Garčic, Kozel, Lašák, Raška, Mrázek, Kusko, Grünwald, Beneš, Kovářů
Němec - Pisarik, Běhal, Valíček, Heider, Mičulka, Foltýn - Cienciala, Růžička, Kovařčík, Samek, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Rataj, Ohera, Pastrňák, Malyjurek, Jaroš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Od samotného úvodu zápasu dvacátého osmého kola bylo vidět, že se střetávají dva týmy z čela tabulky skupiny východ. Utkání mělo často zmiňovanou šťávu a na první branku se dlouho čekat nemuselo. Ve třetí minutě totiž využil první početní výhodu domácích Ondřej Kovářů, který dokázal ztečovat Raškův prudký pas z rohu kluziště mezi betony gólmana Němce.

Rychlá první branka se nestala počátkem nějaké divoké přestřelky. Naopak v první periodě už se skóre neměnilo. Asi nejblíže ke skórování měl třinecký Kofroň, který promáchl Pastrňákův pas, přičemž stál asi metr od prázdné branky. Na druhé straně mohl navýšit vedení Raška, ale jeho samostatný únik zlikvidoval Němec i s potřebnou dávkou štěstí.

Druhá dvacetiminutovka přinesla gólovou přestřelku, ve které se mnohem víc dařil hostům. Hned v čase 21:20 vyrovnal Alex Pisarik poté, co z voleje přesně trefil Kofroňův pas. Než stačili hráči Komety vstřebat novou situaci, už prohrávali. Za necelou minutu po Pisarikovi se totiž prosadil Marek Pěnčík díky důrazu před brankou po Kasalově střele.

Hosté ve své demolici obrany Brna nehodlali přestat. Ve dvacáté páté minutě David Pastrňák šikovně tečoval Mičulkovo nahození od pravého mantinelu a vsítil třetí tým svého týmu. Kometa se zmohla k odporu. Mrázek se zbavil za brankou obránců Třince a předložil pas Hynku Grünwaldovi. Ten z první poslal kotouč za záda Němce a byla z toho kontaktní branka.

Jenže hosté se nenechali vyvézt z míry a opět navýšili své vedení. Po skvělé kombinační akci prvního útoku Ocelářů se ocitl metr od branky osamocený Adam Kofroň a nedal Klimešovi šanci. O pátý a poslední zásah červeného týmu ve druhé třetině se postaral Tomáš Rataj, který díky Pěnčíkově pasu zpoza branky také neměl těžkou práci. V průběhu druhé třetiny musel ze zápasu bohužel odstoupit domácí útočník Jan Lašák, kterého trefil puk do nechráněného místa na ruce. Po utkání ještě nebylo jasné, zda jde o frakturu, nebo jen naraženinu.

Kometa nesložila zbraně a ve třetí třetině zase tahala za delší konec provazu ona. Ve čtyřicáté šesté minutě se trefil Richard Garčic po precizně načasované přihrávce Kovářů od pravého mantinelu. Brno dokázalo znovu vstřelit i kontaktní branku. Jan Sedlák v přesilovce napřáhl a trefil se přesně pod břevno branky soupeře.

Další gól však modrobílí nepřidali a necelé dvě minuty před koncem utkání tak riskli hru bez brankáře. V ní dokázal ujet Adam Kofroň, proti kterému stál pouze Sedlák. Brněnský bek padl na zem, Kofroň ho v klidu objel a zavěsil. Tím také určil konečný stav utkání.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (HC Kometa Brno): V první třetině jsme odehráli solidní výkon, vlétli jsme do zápasu, napadali jsme, hráli jsme útočný a agresivní hokej. Také jsme ale avizovali, že musíme hrát poctivě do zadu, hlídat střední pásmo, což se nám příliš nedařilo. Druhé třetiny máme poslední dobou naprosto katastrofální, dnes se to jen potvrdilo. Po pokažené druhé části jsme vyvinuli trochu na hráče v kabině tlak, museli jsme si to vyříkat. Třetí třetina pak už byla taková, jak jsme si představovali, dohrávali jsme souboje, měli jsme tlak, perfektně jsme bránili. Je škoda, že se nám nepodařilo hrát takhle celý zápas. Z dnešního zápasu je potřeba, aby se kluci poučili a zapracovali ještě na sobě.

Roman Cienciala (HC Oceláři Třinec): Letos je Brno kvalitní soupeř. Chtěli jsme proti němu hrát koncentrovaný hokej, což se nám dařilo. Hokej se musel divákům líbit, jsme rádi, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce.