Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci porazili Vsetín 4:3

24.10.2011 · Růžena Raszková
Vsetín - V pondělním kole extraligy staršího dorostu zajížděli svěřenci Romana Ciencialy do Vsetína. Domácí měli utkání velmi dobře rozehrané, dvakrát v něm vedli. Na přelomu druhé a třetí třetiny však Oceláři nasázeli za záda gólmana Svobody tři branky a zcela zápas otočil. Valaši sice ještě třináct minut před koncem snížili na rozdíl jediného gólu, ale dokráčet do prodloužení se jim už nepodařilo.
15., pondělí 24.10.2011
Vsetín
Třinec
3:4
Třetiny: 0:0, 2:3, 1:1  Branky a nahrávky: 24. Stodůlka (Helešic, Svozílek), 35. Pastrňák (Mičulka), 37. Žabčík (Šiafutdinov), 47. Helešic (Šiafutdinov, Surý) - 35. Pastrňák (Mičulka), 37. Ciencala (Pastrňák), 38. Růžička (Kofroň), 44. Ohera (Jaroš, Valíček). Rozhodčí: J.Fiedler - O.Havlík, L.Marek. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 165. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.  
Svoboda - Žabčík, Neuwirth, Hryciow, Vašíček, Svozílek, Ščotka - Zvonek, Surý, Forch, Kohout, Stodůlka, Helešic, Kuchařík, Šiafutdinov, Hořanský.
Cieslar - Kasala, Mičulka, Valíček, Heider, Jonáš, Kalus, Běhal, Foltýn - Ciencala D., Růžička, Kovařčík, Samek, Pěnčík, Kofroň, Rataj, Ohera, Pastrňák, Jaroš.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Po třech porážkách v řadě chtěli Valaši v pondělí odpoledne zlomit smolnou sérii v utkání s Třincem. Oceláři měli zase zelenožlutým co vracet, neboť v posledním vzájemném měření sil prohráli na domácím ledě 0:2. Vsetín byl v první dvacetiminutovce lepším týmem, svěřenci trenéra Luboše Jenáčka si dobrým pohybem vynutili několik přesilovek. Nedokázali je však zužitkovat a pohrdli i zkrácenou početní výhodou 5 na 3.

Blízko k vstřelení branky byli i Oceláři. Adam Kofroň, tentokrát ve vlastní přesilovce, tečoval nahozený kotouč těsně před brankářem Svobodou a ten se po puku pouze ohlédl těsně mimo své levé tyče. Na druhé straně se v oslabení dostali do slibné šance vsetínská H+H, tedy Martin Helešic s Adamem Hořanským. Nadějná spolupráce však plody nepřinesla, hostující obrana jejich akci na poslední chvíli stihla zblokovat. Změnu skóre nepřinesla ani Kohoutova pohotová střela z pravého kruhu, schovaná za třineckého obránce.

Jestliže byla první třetina byla na branky skoupá, druhé dějství přineslo přímo gólovou smršť. Nejprve Lukáš Stodůlka s Martinem Helešicem ujeli v situaci dva na jednoho a první jmenovaný prostřelil Cieslara – 1:0. Skóre mohl navýšit Vojtěch Vašíček, jenže nastřelil jen třineckého gólmana. Skvělou třetinu odehrál ruský útočník ve vsetínských službách Kamil Šiafutdinov. První ze svých kousků předvedl v polovině utkání, když připravil šanci pro Martina Kohouta: obkroužil třineckou klec, poslal puk do brankoviště, jenomže vsetínský střelec nasměroval kotouč jen do dobře postaveného Cieslara. Na druhé straně se sice radoval Pastrňák, jenž tečoval puk za Svobodova záda (1:1), ale Šiafutdinov pokračoval dál ve svých útočných rejdech. V sedmatřicáté minutě obral o puk v útočném pásmu obránce Běhala, jemuž nezbylo nic jiného, než šikovného Rusa faulovat. Následnou přesilovku využil hned po třech vteřinách Zbyněk Žabčík a poslal Valachy znovu do vedení – 2:1.

Radost ale zelenožlutým nevydržela ani čtyřicet vteřin. David Ciencala po spolupráci s Davidem Pastrnákem doklepl kotouč do odkryté vsetínské branky a na Lapači se začínalo od znova (2:2). V závěru třetiny pak hosté z Třince přidali další branku, když chybu vsetínské obrany potrestal Marek Růžička. Oceláři poprvé v utkání vedli. Když pak na začátku třetí části překonal Svobodu počtvrté Filip Ohera, bylo o vítězi utkání téměř rozhodnuto. Valaši se sice ještě vzepjali k srdnatému odporu a podařilo se jim zásluhou Martina Helešice snížit na rozdíl jediné branky, ale Třinec si závěr zkušeně pohlídal. Jako rozhodující moment se ukázal přelom druhé a třetí třetiny, kdy hosté nasázeli za Svobodova záda tři branky a dobře hrajícím Vsetínským odskočili na rozdíl dvou gólů. Třinec tak oplatil Vsetínu měsíc starou porážku 2:0 a Valaši si připsali čtvrtý prohraný zápas v řadě.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (trenér Vsetína): Nastoupili jsme ve slátané sestavě. Robert Neuwirth musel nastoupit na pozici obránce, Vojta Vašíček po nemoci rovnou nastoupil do utkání… Zápas jsme rozehráli dobře, ale soupeř dvěma brankami v závěru druhé třetiny výsledek otočil. Ve třetí dvacetiminutovce přidal ještě jeden gól a i když jsme se snažili vyrovnat, podařilo se nám už jen snížit na 3:4. Je to škoda, myslím si, že jsme nebyli horším týmem. Třinec má ale technicky vyspělé mužstvo s velmi dobrými individualitami.

Roman Ciencala (trenér Třince): Ve Vsetíně se nevyhrává snadno, takže jsme za tři body samozřejmě rádi. Všechny letošní zápasy se Vsetínem byly vyrovnané a ten dnešní nebyl výjimkou. Utkání bylo kvalitní, mělo úroveň. Hrálo se nahoru – dolů. Kluci hráli s nasazením a díky tomu se nám podařilo zvítězit.