Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci rozstříleli Havířov 7:3!

24.09.2011 · Daniel Ježek
Starší dorost zajížděl k dalšímu utkání do nedalekého Havířova. Oceláři od úvodních minut tlačili na pilu, nakonec svému sokovi uštědřili sedm branek. Bodově nejaktivnějšími byli v dresu Ocelářů Adam Kofroň (1+4) a Marek Pěnčík (2+2).
6., sobota 24.9.2011
Havířov
Třinec
3:7
Třetiny: 0:3, 2:3, 1:1  Branky a nahrávky: 21. Vyčesaný, 29. Kozaczka, 60. Kotala - 15. Pisarik (Kofroň), 17. Kovařčík (Malyjurek), 18. Pěnčík (Kofroň, Růžička), 24. Rataj (Kovařčík, Valíček), 34. Kofroň (Růžička, Pěnčík), 38. Pěnčík (Kofroň), 59. Růžička (Kofroň, Pěnčík). Rozhodčí: Jeřábek ml. - Barteček, Laczko. Vyloučení: 5:5, navíc Tomšů (HAV) 10 min OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 43:39. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:7, 3:7 .  
Tomšů (od 40. Šrámek) - Bureš, Graca, Ryška, Potočný V., Kóoš, Potočný J., Weisser, Gawlas - Křibík, Školoud, Kasperlík, Caruk, Vyčesaný, Kozaczka, Matěj, Sonnek, Klečka, Kotala, Formánek, Synek
Němec - Valíček, Jonáš, Pisarik, Foltýn, Kalus, Cienciala A. - Ohera, Kofroň, Cienciala D., Růžička, Pastrňák, Rataj, Pěnčík, Heider, Kasala, Cristov, Malyjurek, Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinec vstoupil do utkání mnohem lépe a hned v úvodních minutách se usadil v havířovském pásmu, paradoxně první možnost vystřelit měli havířovští. Jan Křibík i Daniel Graca nastřelili puk na Němce, ten ale nemusel zasahovat, puk odrazili obránci Ocelářů. Havířov se dostal nedlouho poté k další velké šanci, Dominik Kozaczka, ale přestřelil třineckou branku. V 8. minutě se dostali do větší šance i hosté, David Cienciala se pokoušel přelstít Tomšů, ale neuspěl, Tomšů si svou levou tyčku pohlídal. Třinecká obrana fungovala velice dobře, Weisserova střela byla zblokována i výpad Petra Školouda byl zastaven.

V 15. minutě se ale začal zápas lámat. Alex Pisarik dokázal využít přesilovou hru, když od modré prostřelil brankáře Tomšů – 0:1. Za nedlouho na to se prosadil další z třineckých forwardů – Malyjurek přihrál před branku volnému Onřeji Kovařčíkovi, který si už vpoklidu počkal a dokončil celou akci – 0:2. V 18. minutě došlo k něčemu co se v hokeji tak často nevidí. Brankář Tomšů se porval s Filipem Oherou, za tento incident dostal třinecký Ohera 2 minuty za hrubost, za stejný prohřešek vyfasoval Tomšů 2+2+10 minut. Následnou přesilovou hru Třinec dokázal využít. Marek Pěnčík byl tím, který zařídil třineckým tříbrankový náskok – 0:3. Za takovéhoto stavu se šlo do kabin.

Druhá periody začala pro Havířov dokonale. Již 26 sekund po vhazování využil svou individuální akci Michal Vyčesaný a v Havířově mohlo být veseleji – 1:3. Ve 23. minutě přihrál Jan Křibík Denisu Klečkovi do velké střelecké příležitosti, Klečka ale šanci nevyužil. Brankář Němec byl pozorný. Ve 24. minutě nejdříve Třinec promarnil šanci, když Pavel Malyjurek měl možnost přihrát, ale nakonec zvolil střelu, se kterou si bez problémů Tomšů poradil. Ihned na to se ale Třinec prosadil. Tomáš Rataj se dostal sám až před havířovského muže v masce a povedenou kličkou zvýšil na 1:4. Chyba v předbrankovém prostoru byla osudná. Ve 28. minutě zůstal puk na třinecké brankové čáře, pozorný brankář Němec ho zalehnul a Havířov tak ztratil možnost dorážet.

Ve 29. minutě zachytil Dominik Kozaczka špatnou rozehrávku Třince, dostal se s pukem před Němce a střelou po ledě tuto šanci využil – 2:4. Ve 34. minutě ale dostal Havířov zpátky na zem Adam Kofroň, který si najel z velkého úhlu před branku, puk si přehodil na backhand a když šel brankář do rozkleku, tak ho prostřelil mezi betony – 2:5. Dvě minuty před koncem druhé třetiny zaúřadovali Oceláři ještě jednou. Marek Pěnčík dostal ideální přihrávku od Adama Kofroně a bez problémů zavěsil – 2:6. Na třetí třetinu se v havířovské brance vystřídali brankáři. Odstoupil Ondřej Tomšů a místo něj nastoupil Richard Šrámek. Daniel Graca na začátku třetiny vystřelil od modré, puk ještě tečoval Kasperlík, ale puk se odrazil do rohu útočného pásma. Havířov hrál ve 44. minutě přesilovou hru, jediná velká šance byla, když Filip Ryška vyslal štiplavou ránu na Němce, třinecký brankář si ale s touto střelou poradil a předvedl pěkný zákrok lapačkou.

Ve 46. minutě ujížděl Adam Kofroň sám na Šrámka, havířoovská obrana ho srazila k ledu, ale faul se nepískal. Nedlouho na to Filip Ohera měl dvě možnosti na dorážku, ani jednu ale nevyužil, Šrámek oba pokusy pokryl. V 51. minutě jsme mohli vidět další brejk. Marek Růžička ujížděl sám na Šrámka, brankář Šrámek mu ale do připravované kličky vložil hokejku a znemožnil mu zakončit, případnou dorážku už pokryla havířovská obrana. Důkazem toho, že Třinec hrál v pohodě byla i šance Alexe Pisarika, který z velkého úhlu trefil tyčku. Havířov kontroval akcí 2 na 2, Jakub Kotala byl ale vytlačen do rohu a musel puk pouze nahodit na třineckou svatyni. Závěr utkání ještě přinesl dvě branky. V 59. minutě se dostal Marek Růžička k volnému kotouči a před téměř prázdnou brankou skóroval – 2:7. Havířov se ještě zmohl na odpověď v podobě poslední branky utkání. V 60. minutě ještě Jakub Kotala upravil stav utkání. Havířov - Třinec 3:7

Ohlasy trenérů

Stanislav Sztefek (AZ Havířov): Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, do 15. minuty jsme hráli se soupeřem rovnocennou partii. Soupeře pak nastartovala šťastná branka, když byl puk tečován a dostal se za záda gólmana. Ve druhé třetině jsme ještě bojovali, hráči snížili na 2:4, ale individuální chyby v předbrankovém prostoru nás připravily o zápas. Soupeř nás pak přehrál a byl lepší, gratuluji k mu vítězství. Třetí třetina už nic neřešila, pouze se upravoval výsledek.

Roman Cienciala (Oceláři Třinec): Nechtěli jsme v utkání podcenit sílu soupeře. Jsem rád, že jsme tady vyhráli.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice