Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Další ztráta bodů, Oceláři podlehli Slavii 3:1

20.12.2011 · Daniel Ježek
Po reprezentační pauze se Oceláři vydali na led vysočanské O2 arény, aby vyzvali tamní Slavii Praha. Skóre utkání otevřeli domácí pouhé tři vteřiny před vypršením dvacáté minuty, v druhé třetině pak Pražané přidali ještě dvě branky. Jediným úspěšným střelcem Ocelářů byl Miloslav Hořava.
32.kolo, úterý 20.12.2011
Slavia Praha
Třinec
3:1
Třetiny: 1:0, 2:1, 0:0  Branky a nahrávky: 20. Kůrka (Vondrka), 29. Růžička (Krejčík, Roth), 40. Micka (Dušek) - 35. M. Hořava (Hrabal, Květoň). Rozhodčí: Šír, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2549. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.  
Kopřiva - Kadlec, Žejdl, Kuboš, Tomica, Roth, Valach, Šulc, Kalus, Vondrka, Jelínek, Pospíšil, Krenželok, Krejčík, Dušek, Micka, Kolařík, Alinč, Sklenář, Růžička, Kůrka
Hamerlík (21. Vojtek) - Zíb, Lojek, Bolf, Hrabal, Richter, P. Hořava, Cartelli, Kania - Hrňa, Bonk, Orsava - M. Hořava, Peterek, Klimenta - Kohn, Polanský, Květoň - Mičulka, Ostřížek, McGregor

Komentář k zápasu

Hned v úvodu se do mírného tlaku dostali hosté a drželi Slavii ve vlastním obraném pásmu. Pak se ale díky přesilovce domácí dostali do hry a utkání se vyrovnalo. Do šancí se týmy příliš nedostávaly, spíše jen kotouče nahazovaly na oba gólmany.

Jedinou příležitost vstřelit branku na straně Třince měl před koncem dvacetiminutovky Tomáš Klimenta, kterého ale z bezprostřední vzdálenosti bravurně vychytal lapačkou Kopřiva. Naopak slávisté svoji jedinou příležitost využili. K odraženému puku se dostal Michal Vondrka, zadovkou našel Tomáše Kůrku, který se trefil přesně k tyčce.

Na začátku druhé části Slezané vystřídali gólmany, nejspíše ze zdravotních problémů. Ve velké možnosti se ocitl Micka, udělal kličku Vojtkovi a posléze netrefil prázdnou branku. Do dvoubrankového vedení dostal sešívané Vladimír Růžička, který v početní výhodě tečoval střelu Krejčíka.

Po půli střetnutí snížil v přesilovce střelou z první Miloslav Hořava. Třinec byl na koni a následně mohl srovnat, kdy Lukáš Zíb trefil z mezikruží tyčku. Hra se po té uklidnila a ubylo vyložených šancí na vstřelení gólu.

Když už všichni očekávali hvizd ukončující druhou dvacetiminutovku prostřelil hostujícího brankáře Tomáš Micka. Třinečtí byli odhodláni, že udělají něco s výsledkem. Vlétli do závěrečné třetiny mnohem lépe než domácí, všechny jejich snahy o zkorigování stavu ale zneškodnil Kopřiva.

Postupně se tlak hostí vytrácel a červenobílí se dostali více k brance Třineckých. Když byl ale tři a půl minuty před koncem vyloučen Kalus, rozhodl se trenér Ocelářů odvolat Vojtka a tak hráli hosté až do konce bez gólmana. Přetavit převahu ke vstřelení gólu však nedokázali a prohráli počtvrté v řadě, tentokrát 1:3.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Slavia Praha): Myslím, že zápas rozhodly jednak přesilovky, ale také to, že jsme v závěrech první a druhé třetiny dokázali dát v posledních vteřinách gól. Samozřejmě víme, že Třinec hraje přesilové hry dobře, ale v závěru jsme tam měli zbytečná vyloučení. Třinec se dostal do velikého tlaku, ale výborně jsme bránili, hráli dobře v oslabení, a když tam byla nějaká skulinka a soupeř se dostal před brankoviště, kde byl hodně nebezpečný, výborně zachytal brankář Kopřiva.

Pavel Marek (Oceláři Třinec): Nedařilo se nám v přesilovkách, Slavii se naopak dařily a dala nám v nich dva góly. Navíc nás provází zranění, zase nám odstoupili z utkání dva klíčoví hráči. Hamerlík, protože ho trápí zranění ve spodní části těla a necítil se optimálně, Peterek měl také nějaký problém, což nám nepřidalo.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice