Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Série srovnaná, Oceláři prohráli v Litvínově i podruhé

10.03.2011 · Adam Sušovský
Mise v Litvínově splněna nebyla. Hokejisté Třince totiž před bouřlivou kulisou téměř vyprodaného Stadionu Ivana Hlinky prohráli i druhý zápas. O vítězství Litvínova 4:2 rozhodl znovu videorozhodčí, který ve druhé třetině vysvětlil rozdílovou branku Majdana. Stav série je tedy 2:2 a v sobotu se bude v Třinci začínat od nuly.
ČF4, čtvrtek 10.3.2011
Litvínov
Třinec
4:2
Třetiny: 1:1, 2:1, 1:0  Branky a nahrávky: 15. Hübl (Lukeš), 32. Jánský (Jenáček), 35. Majdan (Skuhrovec), 53. Jareš (Lukeš, Jenáček) - 8. Polák, 40. Růžička (Květoň, Krajíček). Rozhodčí: Fraňo, Hribík - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6900. Střely na bránu:34:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2. Stav série: 2:2. 
Volke – Kubát, Černošek, Jareš, Stříteský, Skuhrovec, Martinka - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš, Vopat, Trávníček - Jenáček, Heinisch, Jánský, Majdan, Kracík, Gerhát, Bojer.
Hamerlík - Seman, Hrabal, Zíb, Krajíček, Hudec, Lojek, Richter - Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Peterek, Kohn - Polák, Polanský, Květoň - McGregor, Koudelka, Hrňa.

Komentář k zápasu

Oceláři se po prvním zápase v Litvínově příliš nepoučili a znovu častokrát faulovali. To mělo za následek mírný tlak domácích, kteří se ale nedokázali vyvarovat chyb. Hned v první přesilovce totiž z nenadání udeřilo na druhé straně. Za brankou chyboval rozehrávající brankář Volke a pohotový Vojtěch Polák po obkroužení brány zasunul puk ke vzdálenější tyči.

Třinecký útočník se mohl již v první třetině stát velkým hrdinou zápasu s přízviskem specialista na oslabení. V další přesilovce domácích si poklepal v čas o led a na modré převzal dlouhou přihrávku z vlastní třetiny. V tváří v tvář Volkemu ale bekhendový blafák poslal vedle tyče.

Udeřilo proto na druhé straně. Litvínov využil až svou třetí přesilovku, když na brankovišti Viktor Hübl bojovně přetlačil Richtera a doklepl volný puk za záda ležícího Hamerlíka.

Litvínov byl nadále nebezpečnější. Dvě velké šance dostal Vojtěch Kubinčák, jenž v obou případech uháněl sám na Hamerlíka. Nejprve mu nevyšel blafák, posléze mířil jen do zaklapnutých betonů.

Na gólovou radost si proto musela Benzina počkat. Napěchovaný zimák podruhé explodoval ve 32. minutě. Navrátilec do sestavy Peter Jánský si na levém kruhu počkal na přihrávku a nasměroval tvrdou ránou puk přesně do odkryté části klece.

Třinec v tu chvíli působil nervózně. Velkou šanci na brankovišti zahodil Josef Hrabal a prakticky hned z dalšího protiútoku ukázal Juraj Majdan Třinci to, co mu chybělo.

Agilní útočník totiž upláchl po pravém křídle a obrovským důrazem najel až před brankoviště, odkud dotlačil puk i s brankářem Peterem Hamerlíkem do brány. O osudu důležitého a nakonec i rozhodujícího gólu zápasu musel rozhodnout až videorozhodčí.

Třinec se ve zbývajících minutách zmohl pouze na snížení, o které se 14 sekund před druhou sirénou postaral nekompromisní ránou Martin Růžička.

Ve třetí třetině už totiž Třinečtí pálili jednu šanci za druhou. Volke si poradil s ránou Poláka, zakončením Varadi i s nepříjemnou tečí Radka Bonka.

V čase 52:53 se navíc na trestné lavici sešel Krajíček s Richterem a Litvínovu stačila půlminutka na využití dvojnásobné početní převahy. Tři vteřiny před návratem Richtera na led napálil puk do pravé šibenice Richard Jareš. Série se tak vrací zpět do Třince za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy.

Ohlasy trenérů

Pavel Marek (HC Oceláři Třinec)
Dostali jsme se do vedení a měli jsme hned další šance. Velká škoda, že jsme to neproměnili. To nás dneska stálo zápas. Hodně nás srazila naše impotence. Litvínov hrál doma dobře, všechny zápasy byly vyrovnané. Teď se to přesouvá do Třince a začíná se od nuly.

Jiří Kučera (HC Benzina Litvínov)
Bylo to vyrovnané, rozhodla druhá třetina, kdy jsme odskočili. Sice byla škoda, že jsme inkasovali, a pak nás musel zachránit Martin Volke, který nás fantastickým zákrokem na začátku třetí části podržel. Za stavu 3:3 by to vypadalo jinak, my jsme pak v přesilovce 5 na 3 rozhodli.


×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice