Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Kalusův hattrick rozhodl o vítězství Třince

22.01.2010 · Růžena Raszková
Již podruhé se podařilo starším dorostencům porazit soupeře s velkým S na dresu. I když opticky se Pražané zdáli lepším týmem, byli to třinečtí mladíci, kteří proměňovali šance. Velký podíl na vítězství Třince měl Marek Kalus, který se trefil do soupeřovy sítě hned třikrát.
II.A, pátek 22.1.2010
Třinec
Sparta Praha
5:3
Třetiny: 2:1, 2:2, 1:0  Branky a nahrávky: 8. Teper (Faksa, Repe), 18. Kalus (Bumbál), 32. Kalus (Blahuta), 39. Faksa (Chvostek, Šebek), 60. Kalus (Teper, Repe) - 6. Kniazev (Kolář), 24. Kniazev (Merta), 37. Hudec (Doležal, Merta) . Rozhodčí: T.Janda - L.Marek , T.Měkýš . Vyloučení: 6:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 24:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1 2:1, 3:2, 3:3, 5:3.  
Sklenář J. - Bezuška P., Macháček, Kurzok, Blahuta, Sklenář V., Repe, Teper, Běhal - Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek, Ižacký, Glos, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Bazgier.
Sedláček (od 32. min Bílek) - Skřivánek, Kolář, Kliment, Müller, Koževnikov, Bodnár - Kniazev, Doležal, Hudec, Matějček, Rybalkin, Soumelidis, Brzobohatý, Merta, Eis, Teubner, Hampl, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do úvodní třetiny vstoupili lépe hosté, ale k vážnější šanci se nedostali. Naopak ve čtvrté minutě vyzkoušeli pozornost Sedláčka Bazgier s Bezuškou. Po vyloučení Faksy v šesté minutě stačilo hostům dvanáct vteřin na to, aby Valera Kniazev tečoval střelu Koláře do třinecké sítě - 0:1. Domácí dokázali odpovědět o dvě minuty později také v početní převaze. Nejdříve Jakub Teper promáchl přihrávku Faksy, ale v zápětí nachytal na švestkách brankáře Sparty a vyrovnal na 1:1. V dalším průběhu této třetiny si ani jeden z týmu nevytvořil výraznější šanci. Až v závěru Marek Kalus nastřelil Sedláčka ze zadu a ten si puk nešťastně srazil do vlastní branky – 2:1.

Druhé dějství začalo opatrně a vyrovnávací branku Sparty ve 24. minutě předeslal nedůrazný lob Repeho, který zachytil na modré čáře Merta. Jeho střelu Sklenář ještě vyrazil, ale na dorážku Valera Kniazeva už nestačil. Hosté vstřelenou brankou viditelně ožili a v následujících minutách Sklenáře zasypali několika jedovatými střelami.

V polovině utkání v přesilové hře Marek Kalus vletěl po levém mantinelu do útočného pásma, obkroužil branku a rychle zasunul puk kolem levé tyčky. Po této brance hosté přistoupili k výměně brankářů, Sedláčka nahradil Pavel Bílek. Spartě se podařilo vyrovnat v 37. minutě, když rozpoutali v obranném pásmu domácíh kolotoč a Denis Hudec využil okamžiku nepozornosti třineckého brankáře a zasunul po ledě puk do branky – 3:3. Konec třetiny patřil opět domácím, když Chvostek zatáhl puk podél pravého mantinelu a tvrdě vystřelil. Bílek střelu pouze vyrazil k Radku Faksovi, který černou gumu uklidil do prázdné brány – 4:3.

Ve třetí třetině Sparťané přidali ještě na obrátkách, k čemuž jim pomohlo dvojnásobné vyloučení domácích, které však Oceláři úspěšně ubránili. Ani Třinečtí nevyužili nabídnuté přesilovky. Těšně před koncem utkání propásl Faksa možnost rozhodnout utkání ve prospěch domácích, když neproměnil trestné střílení. To se však povedlo třicet vteřin před závěrečnou sirénou střelci dnešního večera Marku Kalusovi, který prostřelil sparťanského brankáře mezi betony a dovršil tak svůj hattrick.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (Třinec): Dneska se mi utkání velmi líbilo. Hrálo se nahoru dolů. Byl to rychlý agresivní hokej se šťastným koncem pro nás.

Jiří Doležal (Sparta): Těžko se mi hodnotí, jelikož jsme zápas prohráli 5:3. Myslím si, že jsme si ho prohráli ale sami, když jsme dostali tři góly zpoza brány. To si myslím, že rozhodlo. Možná jsme měli trošičku málo více ze hry, ale gólových šancí jsme až tolik neměli a domácí šli za vítězstvím více než my.