Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost podlehnul Energetikům 3:4

16.01.2010 · Růžena Raszková
Druhé utkání v Čechách na ledě Karlových Varů starším dorostencům nevyšlo. I když vedli do 48. minuty 3:1, domácí se dokázali vzchopit a otočit utkání na konečných 4:3. O vítězství Energie rozhodl dvě minuty před koncem Matěj Beran, který v dnešním utkání zaznamel hattrick.
II.A, sobota 16.1.2010
Karlovy Vary
Třinec
4:3
Třetiny: 0:0, 1:2, 3:1  Branky a nahrávky: 39. Beran (Svoboda, Tomeček), 48. Beran (Vilhelm), 57. Novák (Winkler, Beran), 58. Beran (Tomeček) - 31. Faksa (Chvostek M., Matuš), 32. Labaj (Barnošák), 41. Chvostek M. (Faksa, Repe) . Rozhodčí: J.Florian - R.Sentenský T.Vyčichlo . Vyloučení: 5:5 . Využití: 0:1 . Diváci: 70 . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3 .  
Honzík - Hluchý "C", Vihelm, Lintemer, Urbančok, Novák, Doskočil, Gombár, Troška - Táborský, Csamango, Winkler, Kubáč, Švec, Svoboda, Tomeček, Formánek, Beran, Vrána.
Sklenář - Bezuška, Macháček, Kurzok, Blahuta, Sklenář, Repe, Teper "C", Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek M., Ižacký, Labaj, Glos, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Bazgier.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupily oba celky vlažně a na první šanci si diváci museli počkat až do třetí minuty, kdy poslal hostující Kalus střelu mezi dvěma obránci, se kterou si však domácí Honzík poradil. Energie na tuto šanci odpověděla při přesilové hře prudkou ranou Berana od modré, kterou hostující Sklenář nejprve vyrazil před sebe a teprve poté puk zalehl. V polovině třetiny se hra změnila a lze ji zkráceně nazvat jako neustálý tlak na pásmo domácích. Hosté hráli velice agresivně, dohrávali každý osobní souboj a tvrdě se hnali za každým pukem. Domácí obranný val s Honzíkem v zádech však vždy statečně těmto nájezdům udolal. Ani po tomto tlaku Třince branka nepadla, a když se ani v závěru třetiny ve vlastní přesilové hře netrefil Tomeček střelou z mezikruží, šlo se do šaten s bezbrankovým skóre.

Prostřední třetina začala obrovským náporem Třince, který se dostal po faulu karlovarských do početní převahy a připravil domácím obráncům horké chvilky. Po zklidnění hry se ozvali i energetici a hned z toho byla největší šance, kterou si doposud vytvořili. Dva domácí totiž ujížděli s pukem zcela osamoceni na Sklenáře, ale ani jednomu střela nesedla a hostující gólman je oba vychytal. Jak již tomu bývá, po velké šanci jednoho týmu přichází zákonitě šance soupeře a nejinak tomu bylo i v tomto zápase. Hosté se po této šanci ihned drali do protiútoku a Radek Faksa klouzavým pukem ve 31. minutě poslal hosty do vedení – 0:1. Domácí značně narušeni hned o minutu později udělali znovu hrubku a Michael Labaj střelou k tyčce navýšil vedení hostí – 0:2. Domácí se i přesto ke konci třetiny ve 39. minutě dočkali branky. Matěj Beran prostřelil Sklenáře prudkým pukem mezi betony.

Třetí dějství přineslo parádní hokej se sladkým koncem pro domácí. Jako první se v tomto dějství zapsali mezi střelce hosté, když Michael Chvostek bleskově využil přesilovou hru už ve 41. minutě. Domácí na tuto branku odpověděli až ve 48. minutě, kdy Matěj Beran zakončil svou sólo jízdu po pásmu hostí blafákem, který skončil za zády Sklenáře. Neuvěřitelná euforie propukla v KV Areně v 57. minutě, když Otto Novák od modré propálil hostujícího brankáře, a vyrovnal tak skóre. Vypadalo to, že se bude hrát obranný hokej do prodloužení, ale energetici se v té chvíli semkli a jejich tlak vygradoval v 58. minutě, kdy nejenom že Matěj Beran dokonal hattrick, ale také vystřelil svému týmu první letošní a o to cennější tři body.

Fotky ze zápasu můžete zhlédnout zde.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie): Pro nás to bylo takové typické utkání z poslední doby. Určitě nejde hráčům upřít nasazení či bojovnost, ale zase jsme se trápili v koncovce, kdy to přecházelo až do takové křeče. Poté nám soupeř odskočil až na 3:1, kdy to s námi nevypadalo moc dobře. Ale naštěstí byli hráči ochotní chodit víc před bránu a poté, co jsme vlastně dorazili kotouč na 3:2 jsme ožili a v závěru vyrovnaného zápasu se štěstí přiklonilo k nám. A jsem rád, že to takto dopadlo.