Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost podlehl Slavii 2:1

19.12.2009 · Růžena Raszková
Ve druhém utkání tohoto víkendu svěřenci Romana Ciencialy a Jiřího Raszky podlehli v Edenu Pražanům těsným výsledkem 2:1. Nerozhodný stav 1:1 blikal na světelné tabuli až do poslední minuty utkání, kdy o dnešním vítězi rozhodl Christoffer Cikánek. Starší dorostenci si tak přivážejí z Prahy ze dvou utkání tři body.
II.A, sobota 19.12.2009
Slavia Praha
Třinec
2:1
Zimní stadion Eden
Třetiny: 0:0, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 25. Semrád (Cikánek), 60. Cikánek (Müller, Tomek) - 24. Franek (Chvostek M.). Rozhodčí: M.Fraňo - V.Komárek, J.Krátký. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1. 
Mouček - Šteiner, Moravanský, Knot, Hruška, Růžička, Semrád, Nedomlel - Müller, Cikánek, Nejezchleba, Vacek, Kotyra, Tomek, Moravec, Kadlec, Nádvorník.
J. Sklenář – Teper, Blahuta, P. Bezuška, V. Sklenář, Macháček, Kurzok – Franek, Faksa, Chvostek – Bumbál, Matuš, Kalus – Barnošák, Labaj, D. Bezuška – Šebek, Slovák, Glos.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo ve velmi svižném tempu. Hosté vstoupili do utkání lépe, svého soupeře přehrávali a vytvořili si několik gólových situací. Nejdříve se řítili tři třinečtí hráči na samotného obránce Slavie, ale Labaj tuto šanci zazdil, když trefil domácího brankáře jen do hrudi. Poté největší šanci první třetiny neproměnil Kalus, když ujížděl sám na branku domácích, ale jeho tvrdou střelu Mouček vyrazil lapačkou.

Ve druhé třetině se začala hra srovnávat a i brankář hostí se měl co ohánět ve své svatyni. První branku utkání střelili ale Oceláři. Chvostek zatáhl puk po levém mantinelu a tvrdou střelou vystřelil. Po závaru před brankou dorazil volně ležící kotouč Tomáš Franek do soupeřovy sítě. Slavie dokázala během minuty odpovědět brankou Tomáše Semráda. Hostující Kalus ztratil trestuhodně kotouč na útočné modré čáře, kde ho sebral Cikánek, dostal se s ním až do obranného pásma Ocelářů, tam zamotal hlavu všem pěti třineckým hráčům a nádhernou přihrávkou poslal kotouč autorovi branky, který bez problému trefil prázdnou bránu.

Třinec měl do konce druhé třetiny ještě dvě velké šance zvýšit. Nejdříve se Faksovi nepodařilo zblízka dostatečně zvednout kotouč a trefil brankáře jen do betonů a Chvostka zase vychytal skvělý Mouček.

Ani poslední dějství neslevilo ze svého vysokého tempa. Šance se střídaly na obou stranách, ale blíže ke vstřelení branky měli hosté, když kotouč několikrát nebezpečně poskakoval po brankovišti Slavie. Nechytily se ani tvrdé střely Kurzoka a Blahuty od modré čáry. Minutu před koncem paradoxně ze šance Ocelářů vstřelila Slavie vítězný gól. Adrián Bumbál nedokázal zpracovat dlouhou přihrávku Matuše do brejku a domácí šli z této šance do rychlého protiútoku a Christoffer Cikánek tvrdou střelou pod víko nedal Sklenářovi šanci a rozhodl tak o vítězství Slavie.

Perliřkou tohoto utkání je, že sudí Martin Fraňo neudělil během utkání ani jednu trestnou minutu.