Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladíci zvládli těžký duel s Kladnem

11.12.2009 · Tomáš Vacho
Naši starší dorostenci zvítězili jednobrankovým rozdílem nad soupeřem z Kladna, a to zejména zásluhou Marka Kaluse, který svou individuální akcí vstřelil rozhodující branku.
II.A, pátek 11.12.2009
Třinec
Kladno
2:1
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 1:1, 0:0, 1:0  Branky a nahrávky: 20. Chvostek (Teper, Franek), 43. Kalus (Slovák) - 16. Steigauf (Machač, Novák). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.  
J. Sklenář – Bezuška, Macháček, Kurzok, Běhal, V. Sklenář, Teper - Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek, Ižacký, Glos, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Franek, Labaj
Ilašenko – Steigauf, Kolařík, Rittig, Gutwald, David, Pfejfer, Tomáš - Machač, Obr, Šilhavý, Dittrich, Vogel, Novák, Véber, Megela, Vlček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zápas se nesl již od prvních minut ve velkém tempu, akce střídala akci. Mírně navrch mělo z kraje prvního dějství Kladno, když si dokázalo vypracovat několik dobrých příležitostí k zakončení a zároveň bez vážnějších komplikací přestálo nedobře zahranou přesilovou hru domácích z přelomu první a druhé minuty. Oceláři kolem osmé minuty ukázali pár náznaků, které by se daly považovat za odpověď na předchozí pokusy soupeře, ale chybělo tomu zakončení. V polovině první třetiny se tedy misky vah přehouply opět na stranu hostujícího celku, který si kombinací v útočném pásmu vynutil vyloučení třineckého Macháčka. Tu třinečtí přestáli, ba co víc – bezprostředně po vypršení trestu domácího obránce se mohl zaskvět Adrian Bumbál, ale ve dvou dobrých šancích nenašel recept na doposud skvěle chytajícího Ilašenka. A tak se naše pohledy stěhovaly zase na druhou stranu, kde se během patnácté minuty octil Patrick Macháč ve velké příležitosti, kterou ale nezužitkoval dle představ. O minutu později nabídli domácí svému soupeři další početní výhodu a tentokrát se již měnilo skóre, a to zásluhou kladenského Matěje Steigaufa. Hosté byli vstřelenou brankou notně posilněni a viditelně využívali nabytého sebevědomí při následných kombinacích. V samém závěru bylo ale znovu vše jinak – vyloučen byl tentokráte hostující hráč, čehož domácí využili beze zbytku a brankou Michaela Chvostka, která padla v čase 19:59, srovnali krok.

Průběh hry po první siréně naznačoval, že se utkání i nadále ponese v duchu rychlého hokeje a přelévání ze strany na stranu. Nejprve to z ostrého úhlu zkoušel Patrik Machač, bezprostředně poté se na druhé straně mohl gólovým příspěvkem zapsat do análů dnešního střetnutí Pavel Glos, osamocen před gólmanem však promrhal nabídnutou šanci. Další minuty prostřední části se nesly v duchu nepovedených přesilových her na obou stranách, během kterých hra mírně ztratila náboj. Další oku lahodící hokejový moment přišel až ve třicáté minutě, když Matěj Steigauf vyslal od modré prudkou ránu, proti které musel Sklenář vytáhnout velmi obratný zákrok. Poslední pětiminutovka před vypršením druhé dvacetiminutovky patřila jednoznačně třineckým mladíkům. Aktivním forčekingem totiž znemožňovali soupeři klidnou rozehrávku, z čehož vyplynulo několik zakázaných uvolnění a přesilovka v jejich prospěch. A když se v samém závěru neujala ani prudká střela Adriana Bumbála od modré, odcházela mužstva do šaten za stále nerozhodného skóre v poměru 1:1.

Třiačtyřicátá minuta – první šance ve třetí třetině a hned z toho byla branka v Ilašenkově síti zásluhou Marka Kaluse, který se blýskl nevídanou individuální akcí, když projel polovinu hřiště s pukem na holi a během svého tažení stihl obhodit obránce a vykoupat gólmana. Uplynuly tři minuty a mohlo být zase srovnáno, jenže pokus Martina Dittricha, který Sklenář neudržel v lapačce, skončil pouze na tyči. Hosté z Kladna se snažili s nepříznivým vývojem něco udělat, ale útočným akcím chyběl moment překvapení. Třinec se s ničím nerozpakoval a zhruba od padesáté minuty pochopitelně soustředil veškeré své síly na bránění jednobrankového náskoku. Očekávaný závěrečný nápor kladenských ale jaksi nepřišel a domácí si tak bez vážnějších komplikací dokráčeli pro tříbodovou výhru 2:1.