Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost v Olomouci dvakrát vedl, nakonec má jen bod

17.11.2009 · Ondřej Kubát
Předehrávané osmadvacáté kolo měla v den dvacátého výročí sametové revoluce na programu extraliga staršího dorostu. Mladí Oceláři cestovali do Olomouce, kde sice prohrávali, ale dvakrát za sebou dokázali svému soupeři odskočit do jednobrankového náskoku. Domácí Mora však šest minut před koncem vyrovnala a o svém vítězství v poměru 4:3 rozhodla v prodloužení přesilovkovou trefou Jakuba Lehečky.
28.kolo, úterý 17.11.2009
Olomouc
Třinec
4:3p
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 1:1, 1:1, 1:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 10. Konečný (Lyzák, Machala), 36. Králík (TS), 54. Husák (Lyzák), 62. Lehečka (Králík, Machala) - 16. Franek (Bumbal, Repe), 32. Matuš, 42. Matuš (Číhal). Rozhodčí: Minář - Bryška, Chytil. Vyloučení: 4:6, navíc Slovák a Repe (oba TRI) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 50. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3. 
Motáň - Jergl, Kvapil, Vondra, Škůrek, Schejbal, Dufka - Králík, Lehečka, Zona, Husák, Konečný, Machala, Novotný, Kunce, Kebza, Kostelník, Brada, Lyzák.
Sklenář J. - Bezuška P., Sklenář V., Teper, Repe, Macháček, Blahuta, Kurzok, Číhal, Slovák, Bumbal, Labaj, Bezuška D., Kalus, Bazgier, Šebek, Glos, Ižacký, Franek, Matuš.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Kuriózní situace nastala hned v úvodu. Zapařené mantinely i skla komentátorských stanovišť. Tak totiž vypadal zimní stadion těsně před úvodním vhazováním. Zvýšená vlhkost bohužel dolehla i na časomíru, která vypověděla službu. Časoměřiči si proto užili práci se stopkami, hráči i diváci byli lehce dezorientováni. Problém se však naštěstí podařilo zhruba po čtvrthodině hry vyřešit.

Samotné utkání začalo v ostrém tempu. Ani jedno mužstvo nemělo nijak výrazně navrch. První gól padl do třinecké sítě. V desáté minutě vystřelil v přesilovce od modré Lyzák a David Konečný tečoval puk k levé tyči gólmana Sklenáře. O šest minut později bylo srovnáno. Tomáš Franek ujel obraně a bekhendem překonal Motáně v domácí svatyni – 1:1.

Úvod druhé části začal opět kuriózně, protože prvních pět minut odřídili pouze čároví rozhodčí. Hlavní Minář měl blíže nespecifikované problémy s bruslemi. Hra přitvrdila, k vidění bylo mnoho důrazných osobních soubojů. Olomouc ale přidala na aktivitě a dostávala svého soupeře místy až pod drtivý tlak. Jenomže se nemohla prosadit.

A jak už to tak bývá, nedáš – dostaneš. V přesilové hře si hráči domácích nepřesně nahráli, Radim Matuš vystartoval do samostatného úniku a proměnil – 1:2. Vedení však Ocelářům dlouho nevydrželo. Hanáci totiž srovnali také v oslabení, navíc z trestného střílení. Jeho úspěšným exekutorem se stal Lukáš Králík – 2:2.

Vstup do třetí dvacetiminutovky vyšel Třinci parádně. Už po minutě vyjel z rohu Radim Matuš a zasunul zblízka puk pod Motáňovy betony – 2:3. Moře potom k vyrovnání pomohla nenápadná akce v přesilovce. Z mezikruží se napřáhl Stanislav Husák a puk propadl Sklenářovi po zemi do sítě.

V závěru se potom jiskřilo na obou stranách, k vidění byl i náznak šarvátky. Rozhodčí Minář však byl ve vylučování důsledný. Do konce šedesáté minuty už branka nepadla, na řadu tak přišlo prodloužení.

V něm hrála Olomouc přesilovou hru, kterou nakonec zužitkovala. Po obrovském tlaku a několika rychlých kombinacích protlačil zblízka puk do brány Ocelářů Jakub Lehečka. Kohouti tak porazili Třinec v prodloužení 4:3 a získali dva body. Na Oceláře zbyl pouze bod.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér Olomouce): Vytvořili jsme si nějaké šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Po hrubých chybách v přesilovce jsme inkasovali a nakonec jsme to utkání vytahovali z vody. Toho si nesmírně cením, protože to byl několikátý zápas, který jsme dokázali otočit. Jinak si myslím, že utkání bylo vyrovnané. Na hráčích však bylo vidět, že hrají třetí zápas ve čtyřech dnech, proto to nemělo takový šmrnc, jaký bych si představoval.

Roman Cienciala (trenér Třince): Upracované utkání. S Olomoucí to byl letos čtvrtý zápas a pokaždé to je natěsno. Po tom vývoji, jaké to utkání mělo, jsme zklamaní nedisciplinovaností. A závěr nám prostě nevyšel. Ta disciplína jasně rozhodla. Tam byly desítky, potom ta vysoká hůl úplně na konci Adriana Bumbála. Ten do toho šel jako blázen.