Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorská houpačka za tři body pro Třinec

27.11.2009 · Růžena Raszková
V dnešním 6. kole nádstavby Noen Extraligy juniorů zajížděli třinečtí junioři na led regionálního rivala z Vítkovic. Mladí Oceláři se třikrát dostali do vedení, ale Vítkovicím se pokaždé podařilo vyrovnat. Na čtvrtou branku Třince už domácí nedokázali odpovědět, proto tři body putují nakonec do Třince. Svěřenci trenéra Juříka se tak stále drží na čele tabulky skupiny A - východ.
A6., pátek 27.11.2009
Vítkovice
Třinec
3:4
Palác kultury a sportu Ostrava
Třetiny: 1:1, 1:1, 1:2   Branky a nahrávky: 19. Pastor (Kolouch), 37. Kolouch (Prokop), 54. Chomič (Richter) - 12. Toman (Mičulka, Marosz), 22. Hegyi (Marosz), 47. Marosz (Toman, Pavlík), 55. Rapač (Toman, Roupec ). Rozhodčí: Smeták - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 46:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3. 
Kubáň - Pastor, Pavelka, Hruzík, Slavík, Klimíček, Prokop - Vrána, Řehák, Včíslák, Richter, Slovák, Walker, Kolouch, Chomič, Kucsera
Boška - Roupec, Rajnoch, Chvostek, Špaček, Toman J. - Hegyi, Mičulka, Marosz, Martyčák, Rapáč, Toman M., Bajtek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní bully vyhráli Třinečtí a okamžitě se dostali do šance - v dobré pozici pálil J. Toman, ale nastřelil jen Kubáňovy betony. Neuplynula ještě ani minuta hry a na trestnou lavici usedl hostující hráč a domácí tak měli šanci načnout skóre. Hra v početní převaze ale kýžený gól nepřinesla, třinečtí se bránili velice pozorně. Vítkovický Řehák si v dalším průběhu dokázal chytře objet tři hráče, ale třinecký gólman Boška si dobře pohlídal svou pravou tyč. Už v páté minutě měli možnost početní výhody také Oceláři, ale i jim se vedlo podobně jako Vítkovickým. Domácí si dokázali vypracovat šance, Slovák měl čas i prostor, ale namířil puk jen do betonů gólmana, Kucserova střela byla sražena do ochranné sítě. Přesto měl první gól na své holi domácí kapitán Vrána, ale po jeho střele zazvonila jen spojnice tyče a břevna. Při hře ve čtyřech domácí dobře kombinovali, ale byli to hosté, kterým se podařilo vstřelit úvodní branku zápasu. Třinečtí se rychle prosadili do pásma a podařilo se jim vyšachovat Kubáně, takže po náhrávce Mičulky, měl Jakub Toman před sebou odkrytou klec - 0:1. Hosté byli při chuti a nepříjemně doráželi na Kubáňovu svatyni, domácí se tak měli co ohánět, aby svou branku uhájili. Před koncem první třetiny se z prostoru pravého kruhu napřáhl Kolouch, ale nastřelil jen tyč třinecké klece. Po následném vhazování, které proběhlo v útočném pásmu Vítkovic, puk putoval na modrou, odkud se napřáhl Pastor a s pomocí horní tyče srovnal na 1:1. Hosté mohli přidat ještě jeden gól, z otočky nemířil přesně Mičulka.

Do druhé části vletěli hosté jako velká voda, Marosz se ocitl v dobré pozici před brankou, ale Kubáň jeho střelu vykryl. Na opačné straně pak stahovačku předvedl Kucsera, ale puk mu poskočil, a tak mohl být Boška víceméně v klidu. Ze druhé třeiny uběhlo něco málo přes minutu a hosté strhli vedení na svou stranu – to Dominik Hegyi bekhendovou střelou vyzrál na vítkovického gólmana - 1:2. Třinečtí dokázali ujet také v přečíslení dva na jednoho, ale vítkovický obránce si počínal velice dobře, a tak se puk ocitl až na zadním mantinelu, následný pokus Marosze skončil v náručí Kubáně. Marosz hrál velmi aktivně, v dalším střídání poslal kotouč zpoza branky na Mičulku, ale ten byl tak překvapený, že svou šanci nevyužil. Hrál se hokej nahoru dolů, oba celky si dokázaly vypracovat šance, ale v cestě jim stáli pozorně chytající brankáři. Ve druhé polovině druhé třetiny zahrávali domácí přesilovku pět na tři, kterou už po několika vteřinách využil Kolouch, po jehož střele se puk doklouzal až za brankovou čáru - 2:2. Domácí pokračovali v klasické přesilovce, když jim dvojice Marosz - Mičulka proklouzla a pokusila se vyšachovat Kubáně v brance, ten však jejich úmysl odhalil a nedal jim šanci. Bajtek, který se vracel z trestné lavice se bleskurychle přesunul do útočného pásma, ale zásluhou bránícího hráče byla jeho střela sražena až do ochranné sítě.

Třetí část zahájili domácí velmi ofenzivně, v přesilovce se měl třinecký Boška co ohánět. V oslabení se však podařilo ujet Hegyimu, střílel švihem přes obránce, ale Kubáň stihl kotouč lapit. I po skončení přesilovky domácích se vítkovičtí udrželi v pásmu, Kucsera vypálil na branku, Boška nevěděl, kde má puk, ale nakonec jej našel ve své výstroji. Kolouch pak nahrával zpoza branky na Slováka, ale ten zblízka vyprášil jen Boškovy betony. Domácí se pak sami připravili o šanci udržet se i nadále v pásmu, když vysokou holí zahrál Kolouch. Třinečtí se ihned po buly vydali se na zteč vítkovické branky a dokonce se dostali do přečíslení tři na jednoho, ale Jakub Toman vyslal na svého spoluhráče velmi nepřesnou přihrávku a tak z celé akce sešlo a Kubáň jen kontroloval kotouč pohledem. Hosté však přece jen využili svou početní převahu a díky Maroszově přesné střele nad ležícího gólmana strhli vedení opět na svou stranu - 2:3. Vítkovičtí nesložili zbraně, v tomto zápase stále dotahovali, a tak se snažili i nadále. K obratu pomyslně zavelel kolouch, který si objel třineckou klec, nahrál Vránovi, ale ten v pádu nestačil zpracovat kotouč tak, jak by si přál. Také v další šanci se objevil Vrána, který si také objel Boškovu klec, ale z polootočky namířil puk do masky třineckého gólmana.Scénář z předchozích dvou třetin dodržel Chomič, který propasíroval kotouč za Boškova záda a zařídil tak opět nerozhodný stav - 3:3. Domácím ale nebylo souzeno radovat se z vyrovnání dlouho, po necelých 90 vteřinách hry zvýšil po bleskové akci Branislav Rapáč na 4:3 pro hosty. Ke konci ještě došlo ke zranění, po střetu na útočné modré bylo nutno odnést domácího útočníka Kucseru na nosítkách z ledové plochy. Zhruba deset vteřin před vypršením řádné hrací doby odvolali domácí trenéři brankáře, ale k vyrovnání již neměli vítkovičtí dostatek času, a tak si po dobrém výkonu všechny tři body odvezli třinečtí Oceláři.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Vítkovice): Body nás dneska stálo spousta promrhaných šancí a chyby v obraně. Chlapci dostali, i když v trochu zaplátované sestavě, spoustu prostoru. Ale chyby dělali i zkušení hráči a to se nám zkrátka vymstilo. Byl to vyrovnaný a dobrý zápas. Hrál se agresivní juniorský hokej. Pro nás ale samozřejmě bez bodu. Takových zápasů jsme letos odehráli už spoustu.