Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Debakl z Trenčína napravil mladší dorost v Ostravě

12.08.2009 · Kateřina Juříková, Růžena Raszková
Po neúspěšném utkání v Trenčíně zavítali mladší dorostenci na led HC VOKD Poruba. Mladí oceláři si již v polovině utkání vytvořili šestibrankový náskok. Porubští se sice v poslední třetině vzchopili, ale více než na druhý gól v zápase se nezmohli. Třinec tak góly, které si přivezl z Trenčína, nasázel porubským hokejistům.
přípr., středa 12.8.2009
Poruba
Třinec
2:8
Třetiny: 0:2, 1:5, 1:1  Branky a nahrávky: 22. Wolný (Hawlík), 41. Wolný (Gola) - 9. Matěj (Běhal), 10. Ohera, 26. Malyjurek (Paksi), 29. Eichner (Cienciala), 30. Kofroň (Kovařčík), 30. Brél (Wróblewski), 31. Školoud (Ohera), 47. Ohera. Rozhodčí:Záviský - Vengřín M., Krakovčík . Vyloučení:7:7 . Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci:50 . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:7, 2:7, 2:8. 
Maček (od 30. Černý) - Demel, Wolný, Gola, Hawlík, Balcar, Vrána, Juřík, Kaleta, Kropka, Rataj, Špil, Pěnčík, Taras, Soukal, Gelnar, Trefil, Csomor, Seget, Žuščík
Dohnal (od 41. Cieslar) - Eichner, Školoud, Ohera, Paksi, Běhal, Brél, Matěj, Malyjurek, Mitrenga, Wróblewski, Cienciala, Kofroň, Pisarik, Kovařčík, Derkowski, Pilch, Kluz, Dadák

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Mladí oceláři vstoupili do utkání lépe, neustále se tlačili do útočného pásma a domácí gólman Maček tak musel být permanentně ve střehu. V čase 8:38 již nedosáhl na teč Martina Matěje, který se trefil ideálně do odkrytého rohu branky. Ani ne za minutu lovil Maček kotouč ze své klece podruhé. V čase 9:33 ujel Filip Ohera porubské obraně a v plné rychlosti poslal puk do domácí klece. Domácím samozřejmě dvoubrankový náskok soupeře nevyhovoval, a tak se také osmělili k občasným útokům, které však končily buď na pozorné třinecké obraně nebo bezchybném Dohnalovi. Po první třetině, která přinesla dvě brankové akce, odcházeli do šaten spokojenější třinečtí hokejisté.

Hned na úvod druhé periody se podařilo domácím v přesilové hře snížit. Hawlík vypálil tvrdě od modré a Josefu Wolnému stačilo před bezmocným Dohnalem pouze nastavit hůl k přesné teči. V čase 25:12 hosté opět zvýšili svůj náskok na dvě branky, když Pavel Malyjurek tečoval Paksiho střelu od modré až za Mačkova záda. Hosté byli při chuti a v těchto momentech si doslova na porubském Zimním stadionu otevřeli střelnici. Čtvrtá trefa hostujícího týmu padla v čase 28:38. Cienciala nejprve trefil tyč domácí svatyně a o následnou jednoduchou dorážku se postaral Petr Eichner. O pár vteřin později, v čase 29:15, jásala třinecká střídačka popáté. Adam Kofroň si výborně obkroužil okolo porubské klece a nadzvedl kotouč, který obloučkem přeletěl přes Mačka až do sítě. Na světelné kostce svítil čas 29:30 a v porubské brance se ocitl již šestý kotouč, tentokrát z hole Richarda Bréla. V tu chvíli to vypadalo s mladším dorostem Poruby velice bledě. O další minutu později už hosté vedli 1:7 - Petr Školoud propálil střelou od modré nejistého Černého. Druhá třetina, která byla jasně v nadvládě třineckých hokejistů, přinesla celkem šest branek.

Závěrečnou část utkání opět otevřeli Porubští. V čase 40:47 vstřelil ve vlastním oslabení svou druhou branku v zápase Josef Wolný a snížil tak, překrásnou střelou pod horní tyč, průběžný stav na 2:7. Pětibrankový náskok se v čase 46:54 změnil na šestibrankový. Filip Ohera ujel stejně jako v první třetině celé porubské pětici a našel skulinku, kterou prošel kotouč až do klece. Ve 48. minutě měli Třinečtí k dispozici stovteřinovou přesilovku pět na tři a tudíž i ideální možnost k další brance. Oceláři ji sehráli velice špatně a na světelné tabuli tak stále svítilo skóre 2:8. O tři minuty později se stejná možnost naskytla také domácím, ale ani jim se nepovedlo postarat se o další gólový zápis. V závěru se utkání spíše dohrávalo z povinnosti, a tak VOKD Poruba podlehla Ocelářům z Třince vysoko 2:8.

Po skončení utkání jely oba týmy ještě pět samostatných nájezdů, ve kterých byla úspěšnější domácí Poruba.