Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladí Oceláři porazili v důležitém souboji Zlín a drží se nadostřel čela tabulky

02.10.2009 · Michal Samiec, Růžena Raszková
V pátečním odpoledni se v třinecké Werk Aréně střetli junioři Třince s vrstevníky ze Zlína. Boje v letošní Noen extralize jsou zvláštní tím, že se tabulka obou skupin po 22. kole rozdělí na šest týmů, které nebudou mít starosti se záchranou, a zbylých pět, jež naopak budou bojovat o zbývající místa v play-off. I proto byl dnešní zápas pro Třinecké velmi důležitý.
10.kolo, pátek 2.10.2009
Třinec
Zlín
4:2
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 1:0, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 6. Rufer (Marosz), 34. Měrka (Palička), 34. Mičulka (Martyčák, Böhm), 59. Marosz (Mičulka, J. Toman) - 38. Holík (Valenta, Goiš), 55. Surovčík (Goiš). Rozhodčí: Šír - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 8:3. Využití: 0:2. Střely na branku: 32:31. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2. 
Boška - Pavlík, Gottwald, Rajnoch, Chvostek, Kaďorek, Špaček, Toman J. - Hegyi, Mičulka, Potoček, Böhm, Rufer, Marosz, Měrka, Martyčák, Toman M., Bajtek, Palička
Kašík - Řezníček, Zábojník, Valenta, Musil, Matějíček, Horák, Zámorský - Čech, Kundera, Fořt, Surovčík, Vodný, Holík, Goiš, Finsterle, Sedlář, Vodák, Pospíšil, Šoula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina moc atraktivního hokeje nenabídla. Oba týmy svého soupeře převýšili pouze v přesilových hrách, kterých ale mnoho nebylo. Domácí využili pouze jednu svou šanci, to když v šesté minutě Marosz našel před brankou Adama Rufera a ten neměl se zakončením problém – 1:0. Třinci se naskytla dobrá příležitost své vedení navýšit v minutě třinácté. Hráli 34 vteřin přesilovku pět na tři. Sám před Kašíkem se zjevil opět Rufer, tentokrát ale hostující strážce svatyně nekapituloval. Ve zbytku třetiny byl mírně aktivnější Zlín, do vyložených příležitostí se ale nedostal. Po první dvacetiminutovce tedy svítil na ukazateli skóre stav 1:0.

Druhá dvacetiminutovka patřila domácím. Byli od úvodu aktivnější, hosté se těžko dostávali do pásma před Bošku, nešlo jim to ani nahazovanými kotouči. Třinec musel od 28. do 32. minuty přečkat dvě přesilovky Zlína. Hosté Ocelářům ale situaci usnadnili tím, že prakticky nestříleli, za čtyři minuty musel Boška zasahovat snad jen třikrát. Zlínští za nevyužití přesilových situací byli potrestáni. Ve 34. minutě v rozmezí 42 sekund se trefil nejprve nadvakrát Svatopluk Měrka, když těžil z dobré práce jeho spoluhráčů za brankou – 2:0. Hned v zápětí Lukáš Mičulka proměnil kličkou svůj nájezd z levého křídla – 3:0. Zlín dostal další příležitost na skórování ve 38. minutě, když byl vyloučen Kaďorek. Ševci přesilovku tentokrát sehráli lépe, na modré si vyměnil puk Tomáš Valenta a Petr Holík, druhý jmenovaný pak prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:1. Do konce třetiny se již skóre nezměnilo.

Do závěrečného dějství vstoupili podle očekávání aktivněji hosté. Jejich tlak byl ale až do 55. minuty bezzubý, scházela hlavně střelba. Pět a půl minuty před vypršením normální hrací doby využil Jakub Surovčík druhou přesilovku Ševců, když potrestal vyloučení Tomana – 3:2. Oceláři tak poznali, že pouze pasivně bránit výsledek nemusí stačit, proto zvýšili obrátky a nepouštěli Zlínské do žádných dalších šancí. Dvě minuty před vypršením šedesáté minuty zkusili hostující trenéři hru bez brankáře, Třinec ji však bleskově využil. Hosté propadli v útočném pásmu a byla by ostuda, kdyby Rostislav Marosz zakončil svůj nájezd na prázdnou branku jinak než úspěšně – 4:2. Ve zbývajících 110 sekundách se už skóre nezměnilo. Oceláři Třinec zaslouženě vyhráli, když byli po většinu utkání mírně aktivnější a dostali se do více vyloženek. Zlín tahal za delší kus provazu pouze v části třetí třetiny, víc než snížení na rozdíl jednoho gólu z toho však nevytěžil.

Filip Palička: Odehráli jsme dobrý zápas.

Dneska je to první zápas, co jsme opravdu dřeli. Plnili jsme pokyny trenéra a to se vyplatilo. Za stavu 3:2 jsme sice znervózněli, byli jsme neustále vylučováni. Zlín měl hodně přesilovek, ve kterých byl hodně nebezpečný. Jinak bychom se s nima tolik netrápili.

Tomáš Vodák: Hráli jsme špatně.

Dneska jsme odehráli špatné utkání, vůbec jsme nehráli jako tým. Musíme více na sobě pracovat. My starší to máme táhnout, aby se mladí přidali, ale dneska to tak bohužel nebylo.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (trenér HCO): Dnes bych chtěl kluky pochválit za poctivý výkon v defenzivní činnosti, protože ve hře pět na pět jsme nedostali branku. Inkasovali jsme dvě branky v oslabení. Potvrdilo se pravidlo, když se hráči poctivě vracejí a plní své úkoly vzadu je možné vyhrát s každým.

Jiří Šolc(trenér Zlína): Já můžu jen Třinci poblahopřát ke třem bodům. My jsme předvedli asi nejhorší výkon v sezóně. Naši klíčoví hráči, kteří mají táhnou celé družstvo, to dnes odklouzali bez zájmu a zaujetí. Jedním slovem ostuda.