Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mikulášská nadílka Kometě 5:1

05.12.2009 · Růžena Raszková
V dnešním posledním kole první části Extraligy staršího dorostu přivítali mladí Oceláři stejně staré hráče z Komety. O utkání rozhodla již první třetina. I když poprvé vystřelili Třinečtí na branku Komety až v sedmé minutě, nadělili hostům v této třetině čtyři branky. Třinečtí Mikuláši nadělili dnes celkem šest branek, jedna bohužel do vlastní sítě.
27.kolo, sobota 5.12.2009
Třinec
Kometa Brno
5:1
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 4:0, 1:0, 0:1  Branky a nahrávky: 7. Kalus (Bumbál), 16. Bezuška D. (Barmošák), 16. Glos (Šebek, Sklenář V.), 18. Faksa (Franek, Chvostek M.), 39. Franek (Faksa) - 58. Fusek. Rozhodčí: T.Janda - R.Vengřín, T.Záviský . Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 5:0. 5:1. 
Sklenář J. - Bezuška D., Macháček, Kurzok, Pisarik, Sklenář V., Teper - Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek M., Ižacký, Labaj, Glos, Bumbál, Matuš, Barmošák, Kalus, Franek T., Bezuška D.
Barus - Dujsík, Koukal, Kupčík, Šidák, Dittrich, Odehnal - Pospíšil, Kousalík, Ondrášek, Čtvrtníček, Beneš, Beránek, Chudý, Buhaj, Boček, Fusek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodní třetině měli jasně navrh hosté. Paradoxně ji ale Třinec vyhrál 4:0. Šance Komety neproměnil Pospíšil, Koukal ani Chudý. Poprvé vystřeli mladí Oceláři na bránu Komety až v sedmé minutě a hned úspěšně, když Marek Kalus prostřelil Baruse zblízka. Kometa opět pokračovala v náporu na třineckou bránu, Sklenář se měl co ohánět. Pavel Pospíšil se dokonce ve vlastním oslabení dostal do blízkosti třinecké brány, ale byl včas blokován. Další přesilovku nabídl Třinci právě tento brněnský útočník a Davidu Bezuškovi stačilo deset sekund, aby zvýšil na 2:0

Barus se nestačil ani vzpamatovat a už lovil ze své sítě puk potřetí, když Šebek poslal puk před bránu Pavlu Glosovi a ten se nemýlil. V 18. minutě se Odehnal ani neohřál na trestné lavičce a už se vracel na střídačku. Radek Faksa sice nadvakrát, ale překonal hostujícího brankáře v této třetině počtvrté. V závěru třetiny Barus vytáhl nádhernou lapačkou po střele Labaje.

Na začátku druhé třetiny opět hosté byli tím lepším týmem na ledě. Třinec se probudil až před půlkou zápasu a brankář Komety se konečně rozehřál. Po vyloučení Sklenáře a následně Kurzoka se i třinecký brankář měl v brance co ohánět. Následovala hra nahoru dolů, bez vážnějších šanci na obou stranách. V závěru třetiny nahrál zpoza brány Faksa puk Tomáši Frankovi a ten zavěsil přímo pod břevno.

Poslední dějství sice začalo početní výhodou hostů, ale jinak celá třetina patřila mladým Ocelářům. Třinec se usadil v útočné třetině, ale jeho střelám brankář Komety statečně odolával. Nejdříve Bezuška trefil vnější spodní tyč a Ižácký to napálil zase jen do betonů Baruse. Frankovy dva pokusy o překonání hostujícího gólmana nevyšly. Také Slovákův samostatný únik v oslabení byl zmařen. Domácí hosty do šancí pouštěli jen sporadicky. V 58. minutě Jakub Fusek vystřelil na třineckou bránu a Michalel Labaj dorazil puk do vlastní brány. Jiřího Sklenáře tak připravil o čisté konto.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (HC Oceláři Třinec): Hráli jsme na čtyři pětky, hru jsme měli pod kontrolou. K utkání, i když vlastně o nic nešlo, jsme přistoupili lépe než jindy. Byli jsme v pohybu, padly nám góly..S dnešním utkáním jsem spokojený.

Robert Holas (HC Kometa): Do Třince jsme přijeli s mladým kádrem, ročníkem 1993 a 1994. Z původního mužstva nám zůstali dva - tři hráči, ostatní se posunuli do juniorky. Zkoušeli jsme dnes alternativu mladých hráčů. První třetinu jsme vypustili. Druhou třetinu jsme se zvedli, protože jsme po nich chtěli jednoduchý hokej. Vytvořili jsme si nějaké šance, dobře jsme odehráli i přesilovku. Chyběla nám ale koncovka, nebyli jsme schopni dát gól. V závěru třetiny jsme inkasovali gól do kabiny, který byl na vlas stejný jako ten v první třetině. Ve třetí třetině jsme bojovali, ale neměli jsme štěstí v zakončení. Ten jediný gól si vlastně vstřelil soupeř sám.