Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost porazil Kometu těsně 6:5

14.11.2009 · Zdeněk Plánka, Tomáš Čekal
V 20. kole Extraligy staršího dorostu zajížděli mladí Oceláři do Brna. Po druhé třetině Třinec vedl 5:1 a zdálo se, že získá snadno tři body. Kometa se ale nevzdala a stačila v poslední dvacetiminutovce dotáhnout konečný výsledek na rozdíl jedné branky. Svěřenci Romana Ciencialy tak už podruhé za sebou zapomněli, že zápas má i třetí třetinu.
20.kolo, sobota 14.11.2009
Kometa Brno
Třinec
5:6
Třetiny: 1:0, 0:5, 4:1  Branky a nahrávky: 18. Fusek (Bilčík, Fúzik), 41. Bičík (Fusek, Touška), 55. Pospíšil (Prokeš), 57. Dittrich (Touška, Crhák), 59. Crhák (Dittrich) - 23. Bumbál (Faksa), 29. Slovák (Ižacký), 31. Číhal ( Matuš, Kalus), 36. Ižacký (Slovák, Bezuška), 37. Macháček (Glos), 53. V. Sklenář z tr. střílení. Rozhodčí: A. Jeřábek - P. Dřinovský, Ja. Svoboda. Vyloučení: 9:12. Využití: 5:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:5, 2:5, 2:6, 5:6.  
Barus od 37. Vrba - Sedlák, Bilčík(C), Máša, Dujsík, Šidák, Dittrich - Pospíšil, Ondrášek, Beránek, Fúzik, Prokeš, Touška, Crhák, Boček, Fusek.
Sklenář J.- Bezuška P., Macháček, Kurzok, Blahuta, Sklenář V., Repe, Teper(C) - Faksa, Šebek, Slovák, Glos, Ižacký, Bumbál, Matuš, Kalus, Franek, Bazgier, Bezuška D., Číhal.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodu se dostal do velké šance brněnský ostrostřelec Jakub Fúzik, ale střelou z mezikruží na Sklenáře nevyzrál. V první části a v podstatě i v celém zápase se hodně vylučovalo, což dalo i ráz první dvacetiminutovce. Oba týmy si vyzkoušely přesilovky pět na tři, ovšem na každé straně s opačným účinkem. Třinec svoji šanci nevyužil, naopak do obrovských příležitostí v oslabení se dostali domácí. Ovšem Ondrášek s Prokešem svůj únik dva na jednoho gólem nezakončili. Prokeše totiž vychytal skvěle Sklenář. Vše si Kometa vynahradila v již zmíněné přesilové hře pět na tři, kterou na rozdíl od hostů dokázala zužitkovat. Od modré vystřelil Bilčík a mezi Sklenářovy betony kotouč jemně tečoval Jakub Fusek – 1:0. První třetina tedy vyzněla lépe pro domácí, kteří si alespoň na chvíli mohli užívat vedení, které jak se později ukázalo, nemělo dlouhého trvání.

Do druhé třetiny šli tedy Brňané s jednobrankovým náskokem. Ten se však začal postupně rozplývat. V třiadvacáté minutě vyrovnal Adrian Bumbál, který se dostal k odraženému puku a poté už pro něj nebyl problém zakončit v podstatě do prázdné brány – 1:1. A v devětadvacáté minutě už se mohli radovat Oceláři z vedení. Ižackého střelu ještě Barus zlikvidoval, ovšem na dorážku Jiřího Slováka už se natahoval roznožkou marně, protože mu střelec brány poslal kotouč mezi nohy. Kometa měla místy převahu, ale hosté byli vysoce produktivní, což dokázal i Robin Číhal. Barus nejprve skvěle vychytal Radima Matuše, kterého našel Kalus. Matuš z dobré pozice a z bezprostřední blízkosti střílel z první a Barus perfektně zasáhl levým betonem. Na dorážku přijíždějícího Robina Číhala už však byl krátký – 1:3.

Přitom ještě před touto brankou měl velmi dobrou příležitost Boček, ale přestřelil bránu. Po třetím třineckém gólu se postupně do šance dostali hostující Glos a po něm brněnský Crhák, oba však nebyli úspěšní. Brankový stav se měnil až o pár chvil později. Po velkém závaru si Jakub Ižacký vyjel zpoza brány před brankoviště, položil si Baruse na led a mezi jeho lapačkou a pravou tyčí trefil minimální skulinku - 1:4. A aby toho pro Brno nebylo málo, takřka vzápětí inkasovalo branku pátou. Domácí udělali ve středním pásmu obrovskou hrubku, Glos kotouč vypíchl a hned ho poslal najetému Ondřeji Macháčkovi, který před Barusem ještě zamíchal s pukem a prostřelil brněnského brankáře pod pravé rameno – 1:5. Po tomto gólu došlo v brněnském brankovišti k výměně brankářů. Filipa Baruse nahradil Tomáš Vrba. Ale do konce druhé třetiny si už moc práce neužil.

Po čtyřiceti minutách se zdálo být o osudu utkání takřka rozhodnuto. Kometa však byla proti. Hned v úvodu třetího dějství bleskově snížil Vlastimil Bilčík, který po krásné přihrávce Fuska, prostřelil Sklenáře tvrdou střelou pod rameno – 2:5. Pak Brno přestálo velkou šanci Bumbála, když lapačkou výborně zasáhl Vrba a začali se dít velké věci. Nejprve ještě přidali další branku Oceláři po sporně nařízeném trestném střílení. Úspěšným střelcem byl Vojtěch Sklenář. Jeho nájezd vypadal následovně: Jel na Vrbu velmi pomalu, naznačil, vypadalo to, že bude zakončovat do bekhendu, ale nakonec na poslední chvíli udělal blafák na opačnou stranu a zasunul puk po ledě do prázdné brány – 2:6.

Do konce utkání pak už vládla na ledě jen Kometa. V pětapadesáté minutě využilo Brno přesilovou hru. Prokešovu střelu z mezikruží vytáhl Sklenář na tyč. Po odraženém kotouči skočil Pavel Pospíšil a plácnutím ho díky brankařově lapačce propasíroval do brány – 3:6. Že přesilovky dnes domácím šly, se mohli přítomní diváci přesvědčit i v další početní výhodě. Tomáš Dittrich střílel od modré švihem, střela nebyla tolik nebezpečná, ale Sklenář měl naprosto zakrytý výhled a na střelu vůbec nereagoval a našel ji až v síti - 4:6. Na rozdíl pouhé branky se pak Brno dotáhlo v další přesilovce v devětapadesáté minutě, kdy Ivo Crhák překvapil Sklenáře střelou z pravého kruhu – 5:6. Jednalo se o dlouhou čtyřminutovou přesilovku, která trvala i nadále, tedy až do konce utkání. Kometa tak ještě mohla znásobit už tak veliký tlak. Zkusila i odvolat brankáře a hrát 6 na 4, ovšem i přes dobré šance byly snahy o vstřelení branky marné.

Prohlédněte si fotky ze zápasu.

Ohlasy trenérů

Robert Holas (HC Kometa Brno): Zápas se pro nás po první třetině vyvíjel velice slibně, vedli jsme 1:0. Měli jsme tlak, odehráli jsme tu třetinu výborně, velmi zodpovědně. Kluci se asi druhou třetinu nechali uspat, dostali jsme v ní pět gólů, které nás dnes stály body. Byly to laciné branky. Sice jsme soupeře tlačili, ale koncovka byla slabá. Třinec se dostal do naší třetiny jen párkrát, ovšem byl velmi efektivní. Do poslední třetiny jsme museli jít naplno, prostě jít do toho hlava nehlava, jak se říká. Branky jsme dali, dotáhli jsme se, ale zbrzdil nás rozhodčí, který nařídil trestný nájezd po zákroku Jakuba Fúzika, který dle mého názoru čistě odebral puk. Byl to hodně přísný trest. Ke konci třetiny jsme soupeře rozstříleli, ale hokej se hraje šedesát minut a stejně jako včera jsme těsně prohráli a ztratili body. Síla v tom mančaftu je, ale zbytečnými chybami ztrácíme body. Zatím nám chybělo i štěstí, abychom zápas vyrovnali nebo otočili.

Roman Cienciala (HC Oceláři Třinec): Jsme strašně rádi, že jsme dnes vyhráli, protože jsme po včerejší prohře v Třebíči udělali čistku v sestavě. Krásně nám to dneska vyšlo. První dvě třetiny jsme hráli parádní hokej, obzvláště tu druhou. Do třetí jsme šli s tím, že začínáme nový zápas za stavu 0:0. Pak nastala neskutečná smršť, kdy se Kometě téměř podařilo vyrovnat. Celý zápas byl parádní s hokejem nahoru dolů.