Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Po dvou výhrách přišlo kruté vystřízlivění

30.10.2009 · Růžena Raszková
V dnešním 17. kole Extaraligy staršího dorostu se utkali v moravskoslezském derby HC Oceláři Třinec a PSG Zlín. V první třetině se mohlo zdát, že půjde o vyrovnané utkání. Všechny přítomné však vyvedla z omylu třetina druhá, kterou Třinečtí absolutně nezvládli a prohráli ji 1:4. Nezachránila je ani výměna brankářů. Ševci si tak zaslouženě odvážejí tři body.
17.kolo, pátek 30.10.2009
Třinec
Zlín
3:6
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 1:2, 1:4, 1:0  Branky a nahrávky: 6. Faksa (Bumbál), 28. Bezuška (Labaj), 53. Číhal (Teper, Faksa) - 3. Popelka (Kovařčík), 7. Kučera (Burša), 29. Papežík (Zámorský, Romig), 32. Skočík (Merta), 33. Kučera (Burša), 37. Kučera (Vaculín) . Rozhodčí: M.Šeděnka - M.Vengřín, T.Záviský. Vyloučení: 8:9, navíc Kurzok (TRI) 10 min za nesportovní chování a Roupec (TRI) 10 min zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:2. V oslabení:0:1 . Diváci: 131. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 0:1,1:1, 1:2, 2:2, 2:6,3:6. 
Sklenář J. (od 33. min Chvostek D.) - Bezuška P., Macháček, Kurzok, Blahuta, Roupec, Sklenář V.. Repe, Teper - Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek M., Bumbál, Matuš, Kalus, Labaj, Bazgier, Bezuška D., Číhal
Rozum - Papežík, Zámorský, Tomeček, Strojil, Janota, Hampl, Urbanec - Haloda, Roming, Kořík, Kučera, Galuška, Burša, Skočík, Merta, Krucký, Popelka, Doležálek, Vaculín

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe hosté, když po špatném střídání domácích, využili situaci dva na jednoho. Kovařčík přehrál kotouč na Michala Popelku, jenž nekompromistě poslal kotouč pod horní tyč třinecké brány. O dvě minuty později jako přes kopírák zopakovali akci Bumbál a Radek Faksa. V 7. minutě se Kristián Kučera prosmýknul třineckou obranou a zvýšil na 1:2. V závěru třetiny Třinec nevyužil dvě po sobě jdoucí přesilové hry a tak se do šaten odcházelo za nezměněného stavu.

Úvod druhé dvacetiminutovky vůbec nenaznačoval tomu, že by se nějak mělo výrazněji měnit skóre. V 27. minutě dokonce Oceláři vyrovnali, když David Bezuška sebral na modré kotouč jednomu ze zlínských obránců a přesnou střelou mezi nohy překonal zlínského brankáře. O minutu později už začaly padat branky jen do třinecké sítě. Nejdříve David Papežík propálil z levého kruhu vše co mu stálo v cestě - 2:3. V polovině utkání Tomáš Skočík nedal šanci Jiřímu Sklenářovi a tímto gólem ukončil jeho účinkování v tomto dramatu.

Do třinecké branky nastoupil Daniel Chvostek, který se ani v brance nerozkoukal a už lovil puk ze své sítě. Kristián Kučera překonává domácího brankáře po zemi hned dvakrát během čtyř minut a zaznamenává hattrick.

Závěrečnou třetinu pod dojmem jistého vítězství mladí Ševci vypustili, proto se mohla zdát poslední třetina vyrovnaná. Jelikož sudí v této třetině rozdali celkem 28 trestných minut, hrálo se téměř pořád v neúplném počtu hráčů na ledě. Ani jedna přesilovka nebyla však využita. Jedinou brankou této třetiny byla kosmetická úprava výsledku 3:6 Robinem Číhalem.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): Dnes jsme odehráli velice špatné utkání. O výsledku rozhodla tragická druhá třetina, ke které hráči přistoupili laxně. Prohrávali jsme osobní souboje, chyběla bojovnost a vůle po vítězství. Takhle se o první čtyřku hrát nedá.

Zdeněk Čech (PSG Zlín): Dnešní utkání jsme začali velice dobře. Dali jsme první gól, což pro nás vždy hodně znamená. Mužstvo potom hraje lépe a i když soupeř dvakrát vyrovnal, dokázali jsme vstřelit vždy další branku. Za stavu 2:4 jsme již ovládli hru a bylo jen otázkou, jestli ještě dáme nějaké góly. Nakonec jsme nějaké ještě dali. Ve třetí třetině jsme si to zbytečně zkomlikovali, přestali jsme kombinovat a špatně jsme bruslili. Soupeř to ale nedokázal využít a utkání skončilo, tak jak skončilo.