Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost prolomil smůlu Na Lapači

24.10.2009 · Jiří Kubják, Růžena Raszková
V šestnáctém kole Extraligy staršího dorostu zajížděli svěřenci Romana Ciencialy na vsetínský led. Po nevydařených posledních zápasech se jim dnešního soupeře podařilo porazit. Valaši sice v úvodu zápasu vedli, ale Třinec dokázal odpovědět dvěmi rychlými brankami, ke kterým přidal další tři. V závěru vsetínský Kabaja jen kosmeticky upravil výsledek na konečných 2:5.
16.kolo, sobota 24.10.2009
Vsetín
Třinec
2:5
Zimní stadion Na Lapači
Třetiny: 1:2, 0:2, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Káňa (Slováček, Kozák), 47. Kajaba (Kozák, Klimek) - 9. Franek (Slovák), 10. Číhal (Kalus), 25. Teper (Chvostek.), 38. Chvostek (Bumbál), 44. Teper (Faksa, Bazgier.) . Rozhodčí: Hradil - Hořenka, Janča. . Vyloučení: 12:14 navíc Bumbál (TRI) 10 min OT za nesporotvní chování, dále Bumbál (TRI) a Káňa (VSE) 5 + OK za hrubost. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Střely na branku: 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5. 
Dohnálek - Fryšara, Žabčík, Pelc, Hurtík, Žák, Tyralík, Báchor - Klimek, Podešva, Kajaba, Káňa, Slováček, Kitsberger, Kývala, Ptáčník, Jurík, Pešat, Daněk
Chvostek D. - Bezuška P., Sklenář V., Teper, Repe, Blahuta, Kurzok, Roupec, Číhal, Slovák, Chvostek M., Faksa, Bumbál, Labaj, Bezuška D., Kalus, Šebek, Franek, Matuš.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ve 14:00 vhodil hlavní rozhodčí René Hradil úvodní buly v zápase Vsetín : Třinec. Do utkání vstoupili lépe svěřenci kouče Luboše Jenáčka, když ve 4. minutě vsítil první branku Valachů Jan Káňa, jenž vyražený puk dorazil za brankaře Chvostka. Asistenci si připsali Ondřej Slováček a Jiří Kozák. O tři minuty později se rozjel třinecký Franek, ale jeho únik zastavil ukázkovým obranným zákrokem Pavel Hurtík. V čase 8:05 bylo vyrovnáno. Jiří Slovák z levého křídla přihrál Tomáši Frankovi, který proměnil svůj beckendový pokus. Minutu a půl na to vedli Oceláři již 1:2. V situaci dva na jednoho si Kalus s Číhalem vyměnili puk a posledně jmenovaný útočník poslal Třinec do vedení.

Vsetín zahrozil v minutě 13. Jiří Kozák ale v pádu vystřelil pouze do boční sítě. Na druhé straně se musel činit vsetínský brankář Dohnalek, který nejprve v 16. minutě zlikvidoval šanci Franka, a poté si poradil i s pokusem Jiřího Slováka. Vsetín se do šance dostal o dvě minuty později, ovšem Jiří Kozák si na brankáře Ocelářů nepřišel a tak se šlo po první třetině do kabiny za stavu 1:2

Úvod druhé třetiny patřil Třineckým. Po akci Adriana Bumbála z 21. minuty branka nepadla, ovšem v čase 24:18 už Dohnalek v brance Vsetína kapituloval po třetí. Po přihrávce Michaela Chvostka využil přesilovou hru Ocelářů Jakub Teper. Po třetí brance převzali iniciativu zase vsetínští, ovšem Podešvova otočka kolem branky z 27 minuty utkání gól nepřinesla. Bez úspěchu skončil i průnik Kitzbergera, který z pravého křídla přihrával na centra Kývalovi, ale ten na jeho přihrávku nedosáhl. Ve 36. minutě vystřelil třinecký Zdeněk Šebek, jenže jeho pokus skončil vysoko v ochranné síti. O minutu později se Vsetín pokoušel snížit nejprve Pešatem a poté Žákem, jenže oba pokusy zneškodnil perfektně chytající Daniel Chvostek. Třinec se ve 38. minutě dočkal čtvrté branky. Domácí obrana nechala ujet Michaela Chvostka, jenž trocha ze štěstím překonal Dohnálka beckendovým pokusem. Druhou třetinu vyhráli třinečtí 0:2

V závěrečném dějství v čase 41:50 vystřelil na Chvostka Frišara, ale třinecký gólman s devětatřicítkou na zádech si s jeho pokusem od modré poradil. O dvě a půl minuty později si Oceláři pojistili náskok pátou brankou. Po druhé v utkání se v přesilové hře trefil kapitán Třince Jakub Teper, který tvrdou ranou pod horní tyč ukázkově vymetl všechny valašské pavouky z Dohnálkovy svatyně. Valaši přidali na pohybu a hlavně na důrazu, jenž se projevil obzvlášť v 47. minutě utkání. Po několika dorážkách se po přihrávkách Pelce a Tyralíka prosadil René Kajaba.

Vsetín útočil dál. Podešva se v 51. minutě prokličkoval do útočného pásma, ale jeho přihrávku spoluhráč nezachytil. Minutu poté ujížděl po levé straně Ondřej Slováček, jenže toho zastavila třinecká obrana. Třinečtí zadáci si poradili i s průnikem Davida Juríka z 55. minuty, kterému nedovolili vystřelit. V 57. minutě se u Dohnálka objevili třinečtí útočníci Bumbál s Chvostkem, jenže Michael Chvostek zakončil vysoko nad brankou valachů. O minutu později byli diváci svědky bitky mezi Káňou a Bumbálem. Dlouho vyrovnaná šarvátka nakonec vyzněla vítězně pro útočníka v zelenožlutém dresu. Oba kohouti tak šli předčasně do sprchy s trestem 5 minut + do konce utkání. Stejně tomu bylo i závěrečné minutě utkání při souboji Franka proti Kitzbergerovi. I tato rvačka dopadla vítězně pro hráče Vsetína. Utkání se pak dohrálo a Třinec si po třech porážkách v řadě připsal vítězství nad Vsetínem v poměru 2:5.

Jiří Kubják

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (HC Oceláři Třinec) : Vsetín byl dobrý soupeř a jsem rád, že jsme dnes zvítězili, protože jsme měli serii tří proher za sebou. Navíc Vsetín se teď zvedá, mají horšího brankáře, tak bylo našim cílem se tlačit před bránu a hodně střílet. Kluci podali zodpovědný výkon.