Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost i tentokrát s Vítkovicemi bez bodu

23.10.2009 · Růžena Raszková
Již po třetí se v ocelovém derby utkali starší dorostenci s lídrem tabulky. Ale i tentokrát zůstali Třinečtí bez bodu. Po první třetině sice byl stav nerozhodný, ale ve druhé třetině přidali Vítkovičtí tři branky a ani poslední třetina nic nezměnila na dnešním vítězství Vítkovic.
15.kolo, pátek 23.10.2009
Třinec
Vítkovice
3:5
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 1:1, 1:3, 1:1  Branky a nahrávky: 18. Faksa (Bumbál), 22. Hegyi (Bumbál, Pavlík), 42. Bumbál (Roupec, Hegyi) - 8. Mareček (Stránský, Matuščík), 26. Walker (Kilnar), 31. Stránský (Matuščík, Mareček), 38. Grubr (Kameníček, Šebesta), 56. Walker (Kilnar) . Rozhodčí: T.Krenželok - T.Měkýš , A.Urbánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 203. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5 . 
Sklenář J. (od 41. Chvostek) - Bezuška D., Blahuta, Roupec, Sklenář V., Pavlík, Teper - Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek M., Labaj, Bumbál, Matuš, Hegyi, Kalus, Franek T., Číhal
Němec K. - Hanulík, Koziol, Odsedek, Kubis, Hudeček, Klimíček, Bail, Kilnar, Plášek, Walker, Němec E., Matuščík, Máj, Grubr, Stránský, Blahuta M., Hudeček, Mareček, Šebesta, Kameníček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do prvního dějství vstoupily obě mužstva opatrně. Ale již v 8. minutě po rychlé kombinaci Stránského a Matuščíka se kolem levého ramene Sklenáře trefil Petr Mareček - 0:1. Vítkovice ožily a hra na ledě se zrychlila. Sklenář musel čelit několika jedovatým střelám Vítkovic. Ani Němec na druhé straně nebyl bez práce. S Pavlíkovou i Teperovou střelou si však hravě poradil. Ke konci třetiny se podařilo Radku Faksovi dorazit tečované nahození Roupce.

V úvodu druhého dějství v přesilové hře po nádherném pasu napříč útočným pásmem našel Bumbál před brankou Dominika Hegyiho, který v prvním okamžiku naznačil střelu, ale v rychlosti udělal ještě pohyb doleva a zasunul puk do branky – 2:1. V 26. minutě rovněž v početní převaze vystřelil Australan ve vítkovických barvách Nathan Walker od modré čáry. Vojtěch Sklenář blokoval střelu tak nešťastně, že si puk srazil do vlastní sítě – 2:2. V polovině utkání po chybě domácí obrany si poradil s domácím brankářem Matěj Stránský. Na konci třetiny rozehrál třinecký brankář puk přímo na hokejku soupeře a z nasledující akce zvýšil Martin Grubr na 2:4.

Na poslední dvacetiminutovku nastoupil do třinecké brány Daniel Chvostek. Hned v úvodu po učebnicové nahrávce Roupce se bez přípravy trefil pod horní tyč Adrián Bumbál. Možná rozhodující okamžik nastal v 43. minutě, když před brankou Vítkovic nastal obrovský závar, ale Michael Chvostek nedokázal ve stoprocentní příležitosti překonat ležícího Němce. V 51. minutě zakriskoval na modré čáře Pavlík, ale pouze vyrobil obrovskou hrubku, po které se Matuščík řítil sám na třineckého brankáře. Daniel Chvostek si s jeho nájezdem poradil a následnou vítkovickou dorážku zachránil zmíněný hříšník. V závěru utkání se Třinečtí propadli v útoku. Vítkovice se ve třech řítily na jediného obránce a Nathan Walker završil stav utkání na 3:5.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (Třinec):Před zápasem jsme si v šatně řekli, že musíme do utkání vstoupit důrazně a agresivně. V první třetině se ale na ledě děl pravý opak a kolikrát jsme si nevěděli rady s rychlým pohybem Vítkovic v obranném pásmu. Z čehož pramenily chyby, kdy několikrát zůstali Vítkovičtí úplně sami před brankou a jen díky Sklenářovi byl stav po první třetině 1:1. Do druhé třetiny jsme vstoupili lépe. Řekl bych, že jsme měli i mírnou převahu, ale paradoxně jsme ji prohráli 3:1. Branky padly po chybách, které se proti takovému soupeři dělat nesmí. Ve třetí třetině jsme sice rychle snížili, ale zase jsme doplatili na náš největší problém – střeleckou impotenci.

Jakub Petr (Vítkovice ): Dnešní utkání sehráli dva nejkvalitnější týmy v této soutěži. I když v této části soutěže už je rozhodnuto, tak tato utkání mají vždy svůj náboj. My jsme dnes dali příležitost mladším hráčům, kteří sice nemají tolik zkušeností a nedodržovali všechny taktické pokyny, ale bojovali a toho si cením.