Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost podruhé prohrál, nestačil na Olomouc

17.10.2009 · Ondřej Kubát
Druhou prohru za sebou si ve 14. kole extraligy staršího dorostu připsali třinečtí Oceláři. Na ledě Olomouce sice dvakrát vedli, ale domácí Kohouti vždy dokázali odpovědět. Ve druhém dějství si navíc vytvořili dvoubrankový náskok, který se nakonec ukázal jako rozdílový. Třinec tak z Hané odjel s prohrou 2:4.
14.kolo, sobota 17.10.2009
Olomouc
Třinec
4:2
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 0:1, 4:1, 0:0  Branky a nahrávky: 22. Kunce (Machala), 29. Králík (Dufka, Motáň), 35. Machala (Husák), 40. Machala (Pezda) - 14. Číhal (Kalus, Blahuta), 24. Slovák (Repe). Rozhodčí: Alka - Langr, Šedina. Vyloučení: 6:8, navíc TS pro TRI. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2. 
Motáň - Minařík, Husák, Škůrek, Lehečka, Lyzák, Kvapil, Jergl, Dufka, Zítka, Králík, Zona, Pezda, Kunce, Brandýs, Machala, Schejbal.
J. Sklenář - P. Bezuška, Macháček, Blahuta, Roupec, V. Sklenář, Repe, Teper - Faksa, Šebek, Slovák, Ižacký, Labaj, Bumbál, Matuš, Kalus, Franek, Bazgier, D. Bezuška, Číhal.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Obě mužstva si hned na začátku vyzkoušela přesilové hry. Olomouc dokonce více než minutu hrála v pěti proti třem, ale branky nedosáhla. Naopak to byl Třinec, který se jako první prosadil. Ve čtrnácté minutě se v přesilové hře po rychlé kombinaci trefil Robin Číhal - 0:1. Gólman Motáň byl na jeho střelu z mezikruží krátký.

Prostřední dějství Třinci vůbec nevyšlo. Naopak Hanákům vstup do druhé třetiny vyšel skvěle. Machala se protlačil do útočné třetiny, vystřelil, gólman Sklenář puk pouze vyrazil před sebe a Daniel Kunce už měl jednoduchou pozici – 1:1. Ovšem Oceláři odpověděli vzápětí. Jurij Repe po krásné individuální akci předložil ideální přihrávku Jiřímu Slovákovi, který se trefil k tyči – 1:2.

V devětadvacáté minutě domácí znovu vyrovnali. Lukáš Králík dostal dlouhý pas za obranu, ujel obráncům, a svůj samostatný nájezd proměnil střelou bekhendem. O pět minut později už Mora vedla. Po rychlé kombinaci zakončoval zblízka Patrik Machala - 3:2. A vzápětí se skóre měnilo ve prospěch Hanáků znovu, když z mezikruží vypálil opět Patrik Machala.

Deset minut před závěrečnou sirénou mohl Třinec utkání zdramatizovat. Po faulu domácích bylo nařízeno trestné střílení, ovšem David Roupec mezi Motáňovými betony mezeru nenašel. Mora se už poté zatáhla a spíše se soustředila na defenzivu. Branka už nepadla ani na jedné straně, proto utkání skončilo 4:2 pro domácí.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér Olomouce): Někdy bývám spokojený i s výkonem. A dnes jsem s ním spokojený dvojnásobně. Předvedli jsme velice slušnou hru. I přestože jsme první třetinu prohráli, tak si myslím, že jsme byli lepším týmem. Měli jsme utkání v naší moci. Díky tomu, že naše mužstvo vyhrálo pár zápasů v poslední době, tak je velmi silné. Kluci si neustále věří, hecují se. A já jsem i za stavu 0:1 a 1:2 věřil, že to zvládneme.

Jiří Raszka (vedoucí mužstva Třince): Dnešní utkání bylo celkově vyrovnané. V první třetině jsme byli mírně aktivnější a vyhráli jsme ji 1:0. V první polovině druhé třetiny jsme si vytvořili tlak, ale bohužel jsme neproměnili šance, které se nám naskytly. Potom nás Olomouc zatlačila do defenzívy a po naší nedůraznosti kolem vlastní brány jsme inkasovali prakticky tři podobné góly. Ve třetí třetině se hra opět srovnala. V závěru jsme se sami připravili dvěma vyloučeními o možnou power-play.