Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Stejně jako muži si starší dorost veze z Brna tři body

19.09.2009 · Zdeněk Plánka, Tomáš Čekal, Růžena Razsková
Starší dorostenci, stejně jako včera A, získalo v Brně tři body. Domácí se sice hned v úvodu dostali do vedení, ale Třinec z přesilové hry brzy vyrovnal a ještě v první třetině se dostal do vedení. V následujících dvou dějstvích vsítil do soupeřovy branky po jednom gólu. Mladí Oceláři, tak pokračují ve vítězné zápasové šňůře.
6.kolo, sobota 19.9.2009
Kometa Brno
Třinec
1:4
Třetiny: 1:2, 0:1, 0:1  Branky a nahrávky: 4. Horehleď (Pospíšil, Beneš) - 8. Chvostek M. (Bezuška, Kalus), 15. Matuš (Kalus), 37. Bumbál (Faksa, Teper), 59. Číhal (Bumbál, Faksa). Rozhodčí: R. Polák - M. Musil, R. Paulík. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4. 
Barus - Sedlák, Bilčík (C), Máša, Koukal (A), Dittrich - Pospíšil, Horehleď, Ondrášek, Čtvrtníček, Beneš, Fúzik, Buhaj, Touška (A), Crhák, Boček, Fusek.
Chvostek D. - Bezuška, Macháček, Kurzok, Blahuta, Roupec, Sklenář (A), Repe, Teper (C) - Faksa, Slovák, Chvostek M., Ižacký, Bumbál, Matuš, Kalus, Franek, Bezuška, Číhal.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Kometa se vrhla na soupeře s vervou. První minuty patřily především Petru Horehleďevi, který řádně provětrával hostující obranu. Nejprve obešel jednoho z obránců a za toho druhého schoval svoji jedovatou střelu. Daniel Chvostek však dobře zasáhl betonem. Tato akce však byla jen předznamenáním věcí příštích. O pár vteřin později se už totiž Petr Horehleď nemýlil, prosadil se ihned po buly prudkou střelou k tyči – 1:0. Oceláři s vyrovnáním dlouho neotáleli a již v osmé minutě bylo srovnáno, když hosté využili početní výhodu. Domácí na chvíli propadli a Třinec se dostal do nájezdu tři na jednoho. První střelu Bezušky do protipohybu ještě Barus vyrazil betonem před sebe, ale na dorážku Michaela Chvostka už byl krátký - 1:1.

Ve čtrnácté minutě se dostal do velké šance Franek. Oceláři dobře forčekovali, donutili Bilčíka k chybě a Franek se ocitl naprosto sám před Barusem, nakonec jeho střela skončila po zásahu brněnského brankáře mimo tyče. Vzápětí se před Barusem opět blýskalo, ale tentokrát už gólově. Marek Kalus našel před bránou nehlídaného Radima Matuše, který kotouč poslal z první chytře kolem Barusova betonu do brány - 1:2. V dalším průběhu třetiny se šance střídaly jak na jedné, tak na druhé straně. Oba týmy prováhaly i nabídnuté šance v početní výhodě. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:2 pro hostující hráče.

Druhé dějství sice bylo obsahově na branky chudší, ale rozhodně to nemělo vliv na předváděnou hru. Hrálo se s velkým nasazením a vervou. Je nutno zmínit i to, že v této části vylučoval rozhodčí hned osmkrát, což byl poloviční počet veškerých vyloučení v celém utkání. Kometa si dokonce zahrála v úvodu třetiny přesilovku 5 na 3, leč branku a tím pádem také vyrovnání nedocílila.

Velká ne-li přímo obrovská šance přišla těsně před polovinou utkání a měli ji na svědomí Oceláři. Blahotovo nahození se odrazilo k naprosto volnému Bumbálovi, který před prázdnou bránou promáchl takřka jistý gól. Brno bleskově odpovědělo. Fusek zpoza brány krásně našel najetého Bočka, který však z bestprostřední blízkosti nedokázal Daniela Chvostka překonat. Světelná tabule tak stále ukazovala stav 1:2. Ovšem jen do sedmatřicáté minuty. Adrian Bumbál projel se štěstím až do obranné třetiny Komety a přes obránce se trefil nad Barusův pravý beton – 1:3. Třinec si tedy před závěrečnou třetinou vypracoval nadějný dvoubrankový náskok a tři body pro něj byly velmi blízko.

Do posledního dějství nastoupili domácí samozřejmě se snahou o vyrovnání. Nejprve se však museli ubránit pokračující přesilovce hostů z předcházející třetiny. To Brno zvládlo a mohlo se hnát dopředu. V přesilovce Komety, zkoušel Daniela Chvostka překonat svoji dělovkou Fúzik, avšak po zásahu brankáře skončil kotouč jen v rohu kluziště.

Brněnskou útočnou snahu mnohdy zastavila vyloučení právě na straně domácích. Kometa s postupujícím časem musela otevřít hru a z toho samozřejmě pramenil větší prostor pro třinecké hráče, kteří se snáze dostávali do šancí či přečíslení. A proto si i největší šanci třetí třetiny vypracovali Oceláři. Slovák přihrával v brejku dva na jednoho na Sklenáře, ten ale vzduchem plachtící kotouč u poloodkryté brány minul. Ale i Brno si vytvořilo dobré šance, Buhaj si v devětapadesáté minutě obhodil obránce, ale bekhendovou střelou nepřelstil strážce třinecké svatyně. A tak přišla o pár vteřin později definitivní tečka za utkáním. Robin Číhal proměnil rychlý brejk , který zasunul kotouč pod přesouvajícím Barusem do brány – 1:4.

Foto: Martin Kocourek (HC Kometa Brno)

Ohlasy trenérů

Robert Holas (HC Kometa Brno): Nástup do utkání se nám i díky rychlému gólu v páté minutě povedl. Hodně nás to nakoplo. Kluci bojovali, chtěli hrát. Bohužel jsme dostali jeden takový ušmudlaný, skoro vlastní, gól. Přestože jsme po první části prohrávali o gól, šli jsme do zbytku zápasu s tím, že se o to popereme. Jenže v patnácté minutě druhé třetiny jsme dostali další usmolený gól. I přesto jsme se snažili na začátku třetí části zkorigovat. Bohužel se nám nedařilo v koncovce. Ke konci už jsme hráli vabank a v předposlední minutě jsme dostali čtvrtou branku. Nakonec ještě musím říct, že soupeř velmi dobře bruslil.

Roman Cienciala (HC Oceláři Třinec): Z loňské sezóny jsme čekali kvalitní zápas, protože vždycky když jsme s Kometou hráli, tak to byly vynikající zápasy. Z toho se nám navíc podařilo vyhrát jen prodloužení a doma jsme byli od Brna poraženi. Myslím, že dneska to byl nádherný hokej nahoru, dolů a nakonec jsme byli šťastnější.