Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři převálcovali Valachy

05.09.2009 · Jiří Kubják, Růžena Raszková
Třinečtí starší dorostenci si ve druhém extraligovém utkání letošní sezóny ve Vsetíně připsali na své konto první vítězství, když převálcovali mladé Valachy 6:2. Na vítězství se výrazně podílel Marek Kalus, nová posila Třince, který v dnešním utkání zaznamenal hattrick.
2.kolo, sobota 5.9.2009
Vsetín
Třinec
2:6
Zimní stadion Na Lapači
Třetiny: 1:2, 0:1, 1:3  Branky a nahrávky: 12. Trška (Tyralík), 50. Podešva (Trška) - 5. Kalus (Faksa), 7. Barnošák (Ižácký), 22.Pavlík (Chvostek), 45. Kalus (Faksa), 56. Slovák (Sklenář V., Roupec), 58. Kalus (Pavlík) . Rozhodčí: R.Husička T.Goňa P.Obadal . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:6. 
Novák - Fryšara, Žabčík, Pelc, Hurtík, Trška, Žák, Tyralík, Báchor - Kajaba, Podešva, Kozák - Káňa, Slováček, Klimek - Kitsberger, Jurík, Daněk - Pešat, Kývala, Ptáčník.
Sklenář J. - Bezuška, Macháček, Kurzok, Blahuta, Roupec, Sklenář V., Repe, Pavlík - Faksa, Slovák, Chvostek, Ižacký, Matuš, Barnošák, Kalus, Franek T., Labaj, Franek D., Číhal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo třineckým náporem. První vážnou šanci si připravil Tomáš Franek, který svou střelou trefil břevno vsetínské branky. O minutu později se do šance dostal Blahuta, ovšem proti stál pozorný beton vsetínského brankáře Nováka. V čase 4:12 se Třinec radoval z první branky, jejiž autorem se stal po přihrávce Faksy Marek Kalus. V 6. minutě utkání vedl Třinec již o dva góly, když Jakub Ižacký našel mezi kruhy volného Barnošáka, jenž střelou nad lapačku nedal Novákovi šanci.

Vsetín se probudil v 8. minutě utkání, kdy průnik Kitzbergra zastavila až pozorná obrana hostů. V druhé polovině první třetiny zasahoval hostující gólman příložníkem hole, když likvidoval šanci Kozáka. Ve 12. minutě utkání se z gólu radovali i Vsetínští. Při dvojnásobné přesilové hře 5 na 3 vypálil Peter Trška od modré čáry a prostřelil vše co mu stálo v cestě - 1:2 pro Třinec. Ihned po kontaktní brance se do šance dostala dvojce Slováček, Jurík, ovšem poslední jmenovaný nedokázal usměrnit puk za záda hostujícího brankáře.

Ve čtrnácté minutě utkání musel Novák řešit dvě vážné šance, které si Třinec vypracoval ve vlastním oslabení. Nejprve zneškodnil brejk jednoho z třineckých útočníků a poté si poradil i s následnou dorážkou. O dvě minuty později musel Novák vytasit svou lapačku proti Tomáši Frankovi. Naopak na druhé straně zachránilo Sklenáře břevno po střele vsetínského obránce Michala Žáka. V závěru prvního dějství se neujaly ani šance Kozáka či Podešvy a tak se šlo do kabin za stavu 1:2.

Do druhé třetiny vstoupil Třinec svým třetím gólem. Po zaváhání vsetínské obrany na modré čáře se do úniku dostal Filip Pavlík, který si zkušeně počkal na první pohyb Nováka a pak v klidu zvýšil třinecké vedení na 1:3. Od 23. minuty utkání převzali iniciativu na hřišti svěřenci trenéra Jenáčka. Peter Trška předvedl střeleckou kanonádu od modré čáry. Do další střelecké příležitosti se dostal David Jurík, ale Sklenáře znovu nepřekonal.

Brankář Ocelářů s jedničkou na zádech čelil jen ve druhé třetině sedmnácti střelám. Díky vsetínským útokům si Třinec často pomáhal nedovolenými zákroky, ovšem z přesilových her Vsetína za stavu 1:3 nepochodili Slováček, Kitzberber, Podešva ani Jurík. V probíhající 33. minutě zápasu se ke slovu dostává i Třinec, jenž situaci dva na jednoho zakončil nepřesnou střelou, která minula jak vsetínského brankáře, tak i jeho branku. O tři minuty později čelil Sklenář dvěma pokusům Jana Podešvy. Ke konci druhé třetiny se nedokázal rovnou z buly prosadit ani Slováček.

Ve 42. minutě utkání dal o sobě vědět obránce Peter Bezuška díky své střele od modré. Na druhé straně kluziště pokus Juríka vyrazil Sklenář do bezpečí. 45. minuta utkání a brankář Novák nechal promluvit svou lapačku při pokusu Ižackého. Třinec zvýšil své vedení v čase 46:17. V hloučku těl před brankou se nejrychleji zorientoval Marek Kalus a připsali si druhý gól v utkání.

Vsetín se snažil zvrátit nepříznivý stav, jenže pokusy Kozáka či Tršky skončily na chráničích třinckého brankáře. Ten kapituloval až v 50. minutě po šanci Jana Podešvy, jenž našel skulinku mezi betonem a lapačkou. Největší neproměněnou šanci zápasu byla situace z 54. minuty, kdy při Sklenářovi stálo obrovské štěstí a včas zalehl kotouč odražený od tyče jeho svatyně. O dvě minuty později se potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš. V situaci dva na jednoho ujížděl po pravém křídle Jiří Slovák, ten se rozhodl vystřelit střelou zápěstím a tím překonal brankáře Nováka po páté v utkání. Tečku za zápasem udělal díky svému hattricku Kalus. Třinec tak porazil Vsetín 6:2 a mohl se těšit z první výhry v sezoně.