Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

První extraligové body si odvážejí Vítkovice

04.09.2009 · Růžena Raszková
V úvodním utkání extraligy staršího dorostu podlehli mladí Oceláři na domácím ledě rivalovi z Vítkovic 1:2. Jedinou branku Třince vsítil Marek Kalus až 6 vteřin před zazněním závěrečné sirény.
1.kolo, pátek 4.9.2009
Třinec
Vítkovice
1:2
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 0:1, 0:1, 1:0  Branky a nahrávky: 60. Kalus (Roupec) - 15. Žvátora (Hanulík, Stránský), 39. Němec E. (Pavelka). Rozhodčí: Husička - Hlavatý, Tošenovjan . Vyloučení: 10 : 9 + 10 min Žvátora a 10 min Herman za úder do oblasti hlavy a krku, navíc 10 min za nesportovní chování Řehák. Diváci: 203. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2 . 
Sklenář J. - Bezuška, Kurzok, Blahuta, Roupec, Sklenář V., Pavlík - Faksa, Slovák, Chvostek, Ižacký, Matuš, Barnošák, Kalus, Franek T., Labaj, Franek D., Hegyi, Číhal
Bartošák - Hanulík, Koziol, Žvátora, Pavelka, Kovář, Pastor, Bail - Řehák, Kilnar, Král, Walker, Němec E., Matuščík, Máj, Grubr, Stránksý, Celner, Herman, Mareček, Šebesta

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V prvním dějství jsme na třineckém ledě mohli sledovat vyrovnanou hru provázenou četným vyloučením domácích i hostujících hráčů. Jedinou z mnoha přesilových her dokázali využít vítkovičtí, když v 15. minutě po rozpoutání přesilovkového kolotoče po několika skvělých zákrocích třinecký brankář kapituloval. První branku Vítkovic vsítil v 15. minutě Michal Žvátora.

Již v prvních vteřinách druhé třetiny měli hosté šanci zvýšit. Po Labajově chybě v obranném pásmu se k puku dostal vítkovický Kilnar, který se dostal až před Sklenáře, ale v poslední chvíli jeden z třineckých obránců mu puk odstřelil od hokejky. V polovině utkání to na třineckém stadióně začalo mezi diváky vřít, když byli současně vyloučeni třinecký Kalus a vítkovický Žvátora, který ke dvouminutovému trestu obdržel i desetiminutový trest za úder loktem do hlavy. Protesty vítkovického kapitána Adama Řeháka byly potrestány desetiminutovým trestem za nesportovní chování. Hned na to doplnil početnou skupinku na trestné lavici ještě Roupec. Druhá branka Vítkovic padla v přesilové hře, ale až o několik minut později, když vítkovická střela Erika Němce překonala Sklenáře podruhé – 0:2.

Závěrečná třetina se nesla opět v duchu neustálého vylučování. Dvojnásobnou přesilovou hru v úvodu třetiny však Třinec nevyužil. Vrátka na trestnou lavici se nestačila zavírat a otvírat. Některé šarvátky už rozhodčí raději nachávali bez povšimnutí. Poslední vyloučeným byl v 59. minutě vítkovický Nathan Walker. V témže čase si domácí vyžádali oddechový čas. V závěrečné power play také branka nepadla. AŽ 6 vteřin před koncem překonal Bartošáka Marek Kalus. Třinec v závěru snížil na rozdíl jedné branky, ale první tři body v letošní si odváží soupeř do Vítkovic.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (trenér HCO): Věděli jsme moc dobře, že je to určitě nejlepší tým v dorostenecké extralize. Letos jsme je v přípravném utkání sice o gól porazili. Věděli jsme , že se budou maximálně soustředit, aby nám vrátili dvě porážky z loňského play off. A tento tým, když se soustředí je opravdu k nepřekonání. K ničemu nás nepustili a my jen se štěstím dali v závěru gól.

Jakub Petr (trenér Vítkovic): S dnešním utkáním jsem velmi spokojený. Konečně jsme prolomili tu loňskou sezónu, když jsme s Třincem dvakrát prohráli. Podobně jako soupeř jsme do sestavy zabudovali 6 hráčů z juniorky, kteří odvedli svou práci perfektně. Celý zápas jsme hráli na čtyři útoky, dodržovali stanovenou taktiku. Se soupeřem se dobře známe, tak nás nemohlo nic překvapit.